Jövő hónapban mutatkozik be a Nintendo Game Boy Micro

2005. augusztus 20.
1.8121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A konzolok piacáról lassan kiszoruló Nintendo utolsó fellegvárát, a hordozható minikonzolok piacát védi a Game Boy Micróval, mely szeptemberben érkezik.

A tapasztalt játékfüggők szívét már a nevével is megdobogtató cég, mely többek között a Super Marióval írta be nevét a játéktörténelembe, komoly konkurenciával néz szembe, amióta a Sony előállt a hordozható PSP konzollal. A Nintendo azonban biztos alapokról indul a Game Boy Micróval, hiszen a vállalat birtokolja a hordozható játékgépek piacának 94 százalékát.

A kiotói cég formatervezett, kisméretű és nagy tudású szerkezeteivel az alkalmi játékosokat és a nőket szeretné megcélozni. A méret kérdését valóban komolyan vették, a Nintendo szerint ez a világ legkisebb játékkonzolja. A japánban bemutatkozó eszköz ára 110 dollárnak felel meg, ami az elemzők szerint kissé magas, 18 dollárral több, mint elődjéé. Az amerikai árakat talán éppen ezért a 100 dolláros pszichológiai határhoz szabták, a készülék ott 99 dollárért szeptember 19-től hazavihető lesz. Szintén ezt a határt választották a november 14-i európai bemutatóhoz, kontinensünkön 99 eurót kell fizetni a Nintendo Game Boy Micróért.

Kapcsolódó linkek:
Nintendo Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 napja

[Tiltott felhasználó!]


 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja