Jövedelmezőbb volt a konzolos piac, mint a DVD filmes tavaly

2008. július 03.
1.9521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Az amerikai nép tavaly nagyobb értékben vásárolt videójáték szoftvereket, mint DVD filmeket, támasztják alá a független kutató vállalatok.

A konzolos játékok megközelítőleg 19 miliárd dolláros forgalmat bonyolítottak 2007-ben, amely mögött, ha nem is jócskán, de elmarad DVD filmek összforgalma, hiszen a mozis alkotások 16 milliárdos forgalmat tudtak "csak" bonyolítani. A tavalyi esztendő sikeres volt a videójátékok fogyásának szempontjából. Részletekről alant olvashatsz.

Az NPD Group kimutatásai alátámasztják, hogy 2007-ben a videójáték ipar kiválóan teljesített, így megelőzte a DVD eladások összértékét. Az interaktív szórakozás 18.85 milliárdos üzlet volt tavaly az Egyesült Államokban, ami majdnem 3 milliárddal több, mint a DVD filmek eladásából származó összbevétel, amely 16 milliárd dollárt hozott az amerikai üzletek pénztárainál.

Az amerikai jegypénztárak összesítve 9.6 milliárdos összeggel zárták az évet. Az értékesített DVD filmek 16 milliárd dollárt hoztak a Digital Entertainment Group felmérései szerint és ehhez közeli, 15.9 milliárdot számolt az Adams Media Research is. Ha viszont összeadjuk a videó kölcsönzésből, DVD eladásból és mozijegy értékesítésből származó bevételeket, akkor egy egészen impresszív számjegyet eredményez, a maga több mint 33 milliárd, visszafolyó dollárjával.

Elképesztő pénzek forognak tehát mindkét iparban, ám ha a filmes szekciót elemeire bontjuk (kölcsönzés, DVD vásárlás, mozijegy eladás), akkor nem tudják már egyenként felvenni a versenyt az egyre hatalmasabbra duzzadó videójátékpiaccal.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 24 napja

Nesze

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljaRonalddo profilja