Advertisement

Januárban érkeznek a 90 nm-es Efficeon lapkák

2004. január 04.
1.3101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Transmeta Corporation bejelentette, hogy a Fujitsu januárban kezdi meg a 90 nm-es Efficeon lapkák mintáinak szállítását.
 

A tervek szerint az Efficeon lapkák tömeggyártása csak akkor kezdődik, amikor a Crusoe lapkák iránti igény csökken. Ha nem lesznek nagy problémák és nem lesz szükség nagy korrekciókra, akkor a lapka tömeggyártása az év közepén indulhat. A Fujitsu Microelectronics csak kevés gyakorlattal rendelkezik a 90 nm-es CMOS technológiában, és még nem gyártott nagy tömegben lapkákat ezzel a technológiával.

A Transmeta október közepén legnagyobb partnereinek már szállított Efficeon mintákat. A némileg késleltetett 256 bites VLIW lapka integrálja a memóriát, az AGP vezérlőket és az 512KB-1MB L2 gyorsítótárat. A lapka speciális szoftverkódokat használ, amelyek lehetővé teszik a hagyományos x86 alkalmazások futtatását. A 90 nm-es Efficeon processzor magába foglalja a Long Run 2 technológiát, amelyet az alacsonyabb energiafelvételhez és a nagyobb teljesítményhez optimalizáltak. Ezért magasabb teljesítményre képes mint elődjei.

Jelenleg csak a Sharp és a HP tervezi az Efficeon lapkák használatát. Az előbbi hordozható PC-kbe, az utóbbi penge PC-kbe építi be az új processzorokat.

Kapcsolódó linkek:
Transmeta Corporation
1 hozzászólás

badam10

10 éve, 4 hónapja és 13 napja

Érdekes cikk,így 2013-ban olvasva..

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaiPet profiljaManiac profiljaKisember001 profilja