Advertisement

Hardveres tűzfal az nVidia következő chipkészleteiben

2003. december 23.
1.4351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A jelentés szerint az nVidia jövőre hardveres tűzfalat fog integrálni a következő Athlon64-et támogató chipkészletébe.
 

A lépés fő célja, hogy még több biztonságot nyújtsanak az AMD 64 bites technológiáját adoptáló cégeknek. Az nVidiához közeli források szerint a tűzfalat tartalmazó chipsetek között lesz a jelenleg CK8-04, és CK8S2 kódnevet viselő is, amelyekből előbbi már 2004 harmadik negyedévében várható. Valószínűleg PCI Express x16 (PEG x16), és PCI Express x2, valamint 10 USB 2.0 port támogatással érkezik. A másik - a CK8S2 - az nForce3 250 Socket939-es változata lesz.

Az egyelőre még nem tisztázott kérdés, hogy az nVidia tűzfala szoftveres, vagy csak hardveres, vagy esetleg mindkettő szinten jelen lesz-e. A biztonsági megoldások integrálása viszont rendkívül populáris manapság. A Transmeta, és a VIA Technologies is integrált már speciális kódoló eljárásokat a processzoraiba. A két vezető chipgyártó útiterveiben is hasonlóképpen benne van ez, az Intel Prescott processzora, amelyre már nem is kell túl sokat várnunk, például a La Grande fejlesztési nevet viselő biztonsági technológiát tartalmazza, amely védett memória, és háttértár kezelést tesz lehetővé majd. Az AMD a tervek szerint a Microsoft Palladiumjához hozza majd ki a saját megoldását, amely valószínűleg a K9 processzorokban lesz majd.

Természetesen az nVidia sem akar lemaradni a sorban, és maga is biztonsági technológiákat fejleszt. Ha azt nézzük, hogy az Athlon64 gépek jelenleg főleg a céges munkaállomások, és szerverek környezetében terjedt el, érdekes opció lesz a hardveres tűzfal. Anyagilag mind a vásárláskor, mind a fenntartáskor meg fog mutatkozni ennek az előnye a cégeknél. Ezen kívül természetesen minden olyan biztonsági megoldást is támogatni fognak, amelyet például a Palladium ír elő majd.

Kapcsolódó linkek:
nVidia
1 hozzászólás

italianman

10 éve, 3 hónapja és 17 napja

Hát igen szükséges.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Patrik94 profilja