Google Stadia: íme minden részlet a Google játék-streamelő platformjáról

2019. március 19.
5.5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ahogyan azt vártuk, a Google bejelentésekkel készült a GDC 2019-re, többek között a már korábban rebesgetett streaming platformot is leleplezték, azonban némi meglepetéssel is készültek a rendezvényre.
 

Kezdjük a legevidensebbel, a streaming platformmal: Google Stadia névre hallgat, a tervek szerint pedig még idén piacra bocsátják, Európában is kapható lesz. A nyár folyamán le fogják leplezni, milyen játékok jönnek rá, azonban a tervek szerint ezzel a kütyüvel a 4K 60FPS-t teszik majd lehetővé (ebben a minőségben tudunk YouTube-ra is streamelni), a terv pedig az, hogy a későbbiekben 8K 120+ FPS is meglegyen. A Stadia a legtöbb, már birtokunkban lévő hardverrel kompatibilis lesz.

Ami viszont a hab a tortán: a Google állítása szerint a Stadia erősebb, mint az Xbox One és a PS4 együtt véve. Bár el nem tudjuk képzelni, ezt hogyan kell értelmezni, hiszen ez egy stream.

Nézd nagyban ezt a videót!
Megmutatták, hogyan futnak rajta a játékok, aztán azt is, ahogyan egyik készülékről a másikra váltanak, bármiféle töltési idő nélkül - telefonról egy tabletre, aztán egy Chromecastes TV-re.Ezenfelül az első teaser megmutatta a szintén korábban már pletykált Google kontrollert is, azonban a már piacon lévő irányítók is működni fognak a Stadiával. Wi-Fin keresztül fog csatlakozni a kütyühöz, rendelkezik egy capture gombbal, így akár YouTube-ra is tölthetünk fel videókat, de természetesen van beépített mikrofon is.Ez még nem minden, lévén a Google partnerkapcsolatba lépett az Unreal Engine-nel, a Unity-vel, és a Havokkal, illetve nem kevés külsős fejlesztőstúdió fogja támogatni a Stadiát, többek között a Ubisoft és az id Software is, példának okáért a Doom Eternal 4K 60FPS-ben fog rajta futni.

A Stadia egyik egyedisége a State Sharing lehetőség, miáltal a konkrét játékállásunkat megoszthatjuk, így akár a mi mentett pozíciónkon keresztül más is folytathatja ugyanazt a játékmenetet, ahol mi elmentettük.

Fontos, hogy a Stadia nem egy konzol, nem egy gép, hanem egy platform. A Stadiát üzemelő gépek a távolban viszont bitang erősek: GPU 10,7 teraflops, 2.7 GHz-es x86-os CPU, és 16 GB RAM van a masinákban. Árazásról még fogalmunk sincs jelenleg. A komplett streamet itt tudjátok meglesni:

9 hozzászólás

WarriorAutobot

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Szóval ennyi... ettől nem fogok semmit se várni se most, se a közeljövőben.

válasz erre

zender

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Ennek bárki aki nekiállt, eddig oltárit zakózott. Amibe a Google az utóbbi években belefogott, az oltárit bukott.

Szóval sok sikert.

válasz erre

VaPe

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Sajnos ez tényleg csak ennyi lett. Kár, jó lett volna valami konzol.

válasz erre

muki

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Hát ez nem egy nagy durranás...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

WickedSick

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Hellblade írta:
Gondoltam hogy ennyi lesz,a kontroller a "konzol" akkor gondolom,vagy van valami más ami veszi a streamet?

Ja,Chromecastes TV,meg ilyenek kellenek,már látom..

Hááát,fene tudja..egyelőre feleslegesnek érzem..
"Megmutatták, hogyan futnak rajta a játékok, aztán azt is, ahogyan egyik készülékről a másikra váltanak, bármiféle töltési idő nélkül - telefonról egy tabletre, aztán egy Chromecastes TV-re."

Wi-Fin keresztül csatlakozik a kütyühöz = tv-hez, mobiltelefonhoz, stb, mivelhogy ezeken fut a Stadia. Kütyü alatt ezt értjük.

válasz erre

Tommy

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Ennyit erről, csak egy újabb stream.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Nagyjából erre számítottunk. Most attól, hogy a google próbálkozik stremeléssel, attól én nem vágom hanyatt magam. Korábban több másik próbálkozás is belebukott ebbe. Őszintén szólva nekem személy szerint nem is szimpatikus ez a rendszer. Maradi módon ragaszkodom hozzá, hogy a saját gépemen, konzolomon fusson a saját, megvásárolt játékom.

válasz erre

 
Minden hír, videó és cikk
GDC 2019
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Mordorer profiljaGargameth profiljaMikee profilja