Flashmemóriás iPod 2005 elejétől

2004. november 17.
1.7611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Megbízható értesülések azt közlik, hogy az Apple jövő év elején újfajta, merevlemezes meghajtó helyett flashmemória-kártyával ellátott iPod hordozható zenelejátszók forgalmazását tervezi.

Az internetes hírforrás távol-keleti gyártókra hivatkozik, akik szerint az Apple még decemberben megkezdi majd a készülékek gyártását, hogy elegendő készlet álljon rendelkezésére a január végi, vagy február eleji starthoz. A hír meglepőnek tűnik annak fényében, hogy Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott a flashmemóriás lejátszókról, mint gyakori ajándékokról, amelyek többnyire a fiókokban kötnek ki, mivel nem használják őket.

A piaci adatok ugyanakkor nem ezt támasztják alá - habár az iPod népszerűsége elsöprő mértékű Észak-Amerikában, a globális eladások tekintetében a flashmemóriás lejátszók vezetnek. Ennek oka kisebb méretük mellett természetesen alacsonyabb áruk, amely elsősorban a fejlődő piacokon és a tinédzserek körében teszi őket igen népszerűvé. Az Apple ugyan részben éppen ennek a közönségnek dobta piacra a 4 GB-os merevlemezes meghajtóval ellátott iPod Minit, ám a hordozható lejátszó 249 dolláros árával még mindig nem mindenhol versenyképes.

A hírforrás értesülései szerint az új flash lejátszó 256 MB és 1 GB közötti memóriával rendelkezik majd. Leendő áráról, illetve arról, hogy hányféle változatban várható a készülék megjelenése, nem közöltek információt.
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

NoVa13 írta:
viccesen néz ki a kis öregröhögő smiley
Mint egy kínai noname izé.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja