Feltörték az amerikai Sony PSP védelmét

2005. június 21.
2.6201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A hordozható játékgépek rajongói megtalálták a módját, hogy megkerüljék a Sony PSP nem támogatott játékprogramok futtatását letiltó alkalmazását.

Az ügyes hackerek egy rövid időre közzé is tették a világhálón az ehhez szükséges szoftvert, így elvileg sok PlayStation Portable-felhasználó hozzáférhetett a programhoz. A PSP tiltó programja egyébként egyes olyan játékok használatát is megakadályozza, amelyeket régebbi, illetve más típusú Sony játékgépekhez fejlesztettek ki.

Az alkalmazással a Sony nem áll egyedül, gyakorlatilag az összes gyártó telepít ilyet készülékeire, hogy csakis a hivatalosan támogatott játékokat lehessen rajtuk futtatni.

A Sony részéről annyiban kommentálták az esetet, hogy számítottak ilyesmire, ám szerintük ez nem jelent komoly veszélyt, mivel a más játékokat telepítő és futtató módszer a legtöbb hétköznapi felhasználó számára bonyolult és túl sok vesződséggel jár. A készülék japán verzióját már hónapokkal ezelőtt hasonló módon feltörték, illetve a konkurens Xbox-szal is megtörtént, hogy hackerek alkalmassá tették hordozható video-lejátszóként történő használatra.
1 hozzászólás

Shade

13 éve, 4 hónapja és 11 napja

Kiváncsi leszek, hogy a vitát mennyi idő alatt törik fel.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja