Felmentették a Star Wars Jedi: Fallen Order egykori íróját a szexuális zaklatás vádjai alól

2023. március 26.
28.6061
Botyi profilja, adatai
Botyi
Az elismert videojáték-író, Chris Avellone rendezte a szexuális zaklatási ügyeket és bejelentette, hogy a vádakat visszavonták ellene, amit még 2020-ban tett két nő és jelentősen rontotta a szakember hírnevét.

Avellone vádlói, Karissa Barrows és Kelly Bristol közös nyilatkozatot adtak ki és visszavonták vádjaikat, amikor elindult az ügy több stúdió megszakította a kapcsolatot az elismert videojáték-íróval. Köztük a Dying Lightot fejlesztő Techland, de az EA is leállította a Star Wars Jedi: Fallen Order játékon az Avellone-nal való közös munkát.

Egy évvel ezen vádak után Avellone rágalmazási pert indított mindkét nő ellen és azt állította, hogy az ellene irányuló támadások rosszindulatú szándékkal történtek. Ezután a kaliforniai Legfelsőbb Bírósághoz fordult és kizárólag Bristol ellen indított újabb pert, ami szintén nem hozott neki jogi győzelmet. Végül Avellone 2022 novemberében újabb pert indított és kérte a bíróságot, hogy kötelezze a vádlókat állításaik és hamis állításaik visszavonására.

Három évvel a szexuális zaklatással kapcsolatos vádak után Avellone megosztotta a két nő által aláírt közös nyilatkozatot, hozzátette, hogy a visszavonást követően hét számjegyű kártérítési összeget kapott. A két nő tisztázta, hogy Avellone soha nem zaklatta őket és nincs tudomásuk arról, hogy valaha is szexuálisan zaklatott volna bárkit is.

4 hozzászólás

VaPe

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

És a csajokat akkor most bevarrják egy jó tíz évre vagy megúszták ennyivel?

válasz erre

fighterlaci

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Hajrá!

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Végre ilyet is olvasni. Undorító ez ami mostanában van, hogy nők benyögnek valamit hogy húsz éve ez volt meg az volt, a palik meg mennek a sittre évekre..

válasz erre

Patrik94

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

De király hogy neki sikerült tisztáznia magát. Rengetegen lehetnek akik büntetést kapnak pedig nincs is alapja.

válasz erre
Star Wars Jedi: Fallen Order
12.799 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profiljaSunyi78 profilja