Fallout: New Vegas: Nem túl nehéz, nem túl szép, de lesz hozzá DLC

2010. május 05.
1.9761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Obsidian kötelékébe tartozó Chris Avellone a tegnapi nap folyamán exkluzív interjút adott a VG247 munkatársainak, aminek következtében a New Vegas alcímet kapott legújabb Fallout epizódról osztott meg néhány exkluzív információt, illetve színesítette ki a már ismert momentumokat.

Ennek hála megtudhattuk, hogy mit is tartalmaz pontosan a bejelentéskor már elhintett hardcore mód, amely az amúgy nem túl nehéz játékmenetet kívánja kegyetlenül bedurvítani.

Mint kiderült, a mód a Fallout 3-ra érkezett visszajelzések alapján került beépítése, ugyanis azt sokan túl könnyűnek vélték. Mivel ez a veszély fenyegetheti a New Vegas-t is, a hardcore fokozat bekapcsolása utána garantáltan az állunkat fogjuk keresni, ugyanis egyrészt rendkívüli módon spórolnunk kell majd a lőszerrel, másrészt folyamatosan vízre lesz szükségünk ahhoz, hogy életben maradjunk, harmadrészt pedig az életerőt regeneráló cuccok sem hatnak majd azonnal és olyan mértékben, mint azt megszokhattuk. Nem utolsó sorban az ellenfelek is lényegesen nagyobbat sebeznek majd, mint normális esetben, tehát egy elég realisztikus megvalósításról beszélhetünk.

Chris szerint már a Fallout 3-ban is túl könnyű volt úgy, hogy elhasználtuk az elsősegély csomagunkat, majd vártunk pár másodpercet és folytathattuk utunkat, mintha mi sem történt volna. Ha használjuk a New Vegas hardcore módját, ilyen garantáltan nem fordulhat elő. Sőt, a dolog pikantériája, hogy ha egyszer bekapcsoltuk az extrém nehézségi fokozatot, akkor utána bármikor vissza tudunk lépni egy gyengébb szintre, ám utána már azzal a profillal soha nem kapcsolhatjuk be újra a hardcore módot. Na, ez lesz csak az igazi nehézség!

Természetesen más is szóba került az interjú során, így kiderült, hogy a fejlesztők bőven megelégszenek majd a 30 FPS-sel a játék konzolos verziói esetében. Ez természetesen PC-n akár a duplája is lehet, és ott gyorsabban is futhat a program, köszönhetően a nagyobb frameratenek. Megtudtuk továbbá, hogy bár a játék még közel sem jár a megjelenéshez, az Obsidian már most komoly DLC tervekkel rendelkezik hozzá. Természetesen Chris semmilyen konkrétumot nem árulhatott el ezzel kapcsolatban, de, hogy lesz bővítmény, azzal kapcsolatban már most biztosított minket.

A Fallout: New Vegas tehát egy nagy odafigyeléssel megalkotott játék. Érkezésére idén ősszel számíthatunk, méghozzá PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.
1 hozzászólás

Lac

15 éve, 5 hónapja és 5 napja

Remélem a DLC-k azért ütni fogják a Fallout 3 anyagait... a Mothership Zeta és a Point Lookout nagyon nem illett bele a játékba.

válasz erre
Fallout: New Vegas
3.599 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja