Ezúttal a blogokat és a keresőprogramokat vette célba a kínai kormány

2006. július 04.
1.6681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internet-kávézók, honlapok és levelezőrendszerek után most a blogok és a keresőprogramok megtisztítására, azaz cenzúrájára készül a kínai kormányzat.

Cai Wu, az Államtanács Információs Hivatalának igazgatója hivatalos közleményében elmondta, hogy az „illegális és egészségtelen” tartalmak egyre inkább elárasztják az online naplókat és keresőket, ezért hatásos lépéseket fognak tenni azért, hogy ellenőrzés alá vonják a BBS üzenő-falakat, blogokat, valamint a keresőoldalakat.

A kínai hatóságok többnyire a pornográfia, az erőszak és az illegális szerencsejáték elleni küzdelemre hivatkoznak, a valódi célpont azonban nyilvánvalóan az internet által biztosított szólásszabadság.

A keresőoldalak ellenőrzése különösen kényes kérdés, mivel a legismertebbek, a Google a Yahoo és az MSN Search amerikai székhelyű vállalatok fennhatósága alatt állnak, az ottani közvélemény pedig igencsak kényes a véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatos kérdésekre. Az amerikai közvélemény mindenképpen ellenzi, hogy ezek a tartalomszolgáltatók asszisztáljanak a kínai kormány cenzúrájához, márpedig ez esetben lehetőségként csakis a hatalmas piacról való kivonulás marad számukra.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt