Ebben az évben nincs 64 bites Pentium 4 asztali CPU

2004. április 05.
1.4841
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intelhez közel álló források szerint a lapkagyártó óriás asztali számítógépekhez ebben az évben a hagyományos csatornákon keresztül nem bocsát ki olyan Prescott processzorokat, amelyekben a 64 bites képesség engedélyezve van, és nem szállít megfelelő 64 bites operációs rendszereket, valamint meghajtókat sem.

Az Intel februárban fedte fel az EM64T (Enhanced Memory 64 Technology) megoldást, amely 64 bites kiterjesztés technológia vagy IA32e néven is ismert.

Ezt a technológiát magába foglalja a Prescott Pentium 4 processzor, valamint a Prescott magon alapuló Nocona processzor és a következő generációs Xeon MP processzor a Potomac. Ezek a lapkák képesek végrehajtani a speciálisan megírt 64 bites kódokat és 100 százalékig kompatibilisek a mai 32 bites alkalmazásokkal. Nocona a kódneve a rövidesen bevezetésre kerülő Intel Xeon DP processzornak, amelyet két-utas szerverekhez és munkaállomásokhoz fejlesztettek. Potomac a neve annak a magnak, amelyen a következő generációs Xeon MP lapkák alapulnak. Ez a processzor 2005 elején lesz kapható. A Prescott magon alapulnak a február elején bejelentett Pentium 4 E lapkák, amelyeket egy-CPU-s szerverekhez és munkaállomásokhoz terveztek. A Prescott Pentium 4 E lapkák 64 bites képességei jelenleg még le vannak tiltva. Ipari elemzők úgy vélték, hogy a második negyedévben LGA775 tokban bevezetésre kerülő Prescott Pentium 4 E lapkák már használják az EM64T technológiát. Az Intel most bejelentette, hogy erről szó sincs.

Az Intel bejelentette, lehet, hogy szállít Prescott processzorokat 64 bites képességekkel 1P alkalmazásokhoz, de csak olyan rendszerintegrátoroknak, akik ilyen mikroprocesszorokat kértek szerverekhez és munkaállomásokhoz. Bár minden Prescott CPU (Pentium 4 és Celeron) tartalmaz 64 bites mikroarchitektúrát, az asztali PC-kbe szánt Prescott lapkákon a 64 bites képesség le van tiltva. Az Intel jelenlegi álláspontja az, hogy akkor kezdi meg a 64 bites képesség engedélyezett asztali- és hordozható PC-kbe dugaszolható Prescott lapkák szállítását, amikor kapható lesz a Microsoft 64 bites Windows operációs rendszer, valamint a meghajtók széles választéka.

Az Intellel ellentétben az Advanced Micro Devices már most szállítja a 64 bites Athlon 64 és Opteron processzor sorozatot, amelyen futtathatók a speciálisan megírt 64 bites kódok és kompatibilisek minden ma kapható 32 bites szoftverrel. A PC gyártók jelenleg 32 bites operációs rendszereket telepítenek a gépekre, amelyekkel az AMD64 processzorok precízen végrehajtanak minden ma kapható alkalmazást.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 25 napja

Ezek a hírek. Olyan jó most olvasni ezeket.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profilja