Biztonsági frissítést adott ki az Apple

2004. május 25.
1.6161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple közleményben sürgeti a Macintosh-felhasználókat, hogy vegyék igénybe az általa kiadott frissítéseket, amelyek egy a Safari böngészőprogramon lévő biztonsági rést hivatottak kijavítani.

Ebben a hónapban ez már a második alkalom, hogy biztonsági rést találtak az Apple szoftverén. Hírforrások szerint a cég a korábbi problémát igyekezett részben eltitkolni a széles nyilvánosság elől, valószínűleg attól tartva, hogy az eset hasonlóan negatív visszhangot kap majd a sajtóban, mint a Windows szoftverhibái.

Mostani közleményükben hangsúlyozzák, hogy nagyon komolyan kezelik a biztonság kérdését és igyekeznek azonnal értesíteni a felhasználókat a lehetséges problémákról, még mielőtt azok valódi kockázatot jelentenének számukra. A Macintosh-felhasználók egy része és maga az Apple is jó ideje a Mac operációs rendszer nagy előnyének tartják és hangoztatják is, hogy a szoftver viszonylag védett a Windows-alapú PC-ket rendszeresen megtámadó vírusokkal szemben.

A Windows operációs rendszerrel ellátott személyi számítógépek már csak nagy számukból adódóan is eleve kedvelt célpontjai a vírusíróknak. A Microsoft tavaly 50 biztonsági közleményt adott ki, idén mostanáig pedig mintegy 15-öt, amelyek mind a Windows-on lévő újabb biztonsági résre figyelmeztetik a felhasználókat.

Kapcsolódó linkek:
Macintosh
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja