Az Intel új platformot mutatott be a játékosok számára

2004. november 03.
1.6631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Újabb nagyteljesítményű termékeket mutatott be az Intel Corporation azok az extrém játékosok és a médiarajongók számára, akik számítógépeik teljesítményét szeretnék növelni.

A Hyper-Threading technológiát támogató Intel Pentium 4 Extreme Edition, illetve a gyors rendszerbusz, az új Intel 925XE Express lapkakészlettel együtt alkotják az új platform alapját. Az új Intel 925XE Express lapkakészlet platform a népszerű és gyorsan terjedő, idén bemutatott 915/925X Express chipset-család tagja.

Az új 1066 MHz-es rendszerbusz - a CPU és a rendszermemória között legfontosabb adatútvonal - magasabb szintű teljesítményt nyújt a legújabb játékok és azon médiaeszközök számára, melyek extra "lóerőt" igényelnek. A maximálisan 33 százalékos - CPU és a rendszermemória közötti - adatátviteli teljesítménnyel (a 800 MHz-es rendszerbuszt használó rendszerekhez hasonlítva), a 1066 MHz-es rendszerbusz gyorsabb kereteket engedélyez a játékokhoz, illetve videós módosításokhoz. Ezáltal folyamatos és realisztikus 3D játékok, valamint hibamentes videók vetíthetők a számítógépen. A 925XE Express chipset-család emellett olyan képességekkel is bír, melyeket a 915/925X Express lapkakészletek mutattak be, többek között az Intel High Definition Audio, a gyors DDR2-es memória, vagy a PCI Express.

Új, extrém teljesítményszintek
A 3,46 GHz-es Pentium 4 EE processzor nagyobb teljesítmény biztosít, a 2 Mbyte-os harmadszintű gyorsítótár és a HT-technológia által. Egyetlen HT-technológiát támogató Intel processzor az újabb operációs rendszerekben, illetve alkalmazásokban két virtuális processzorként mutatkozik meg. A processzor egyidőben képes két különböző feladat elvégzésére, olyan források használatával, melyek egyébként tétlenségre lennének ítélve, így több munka végezhető el, ugyanannyi idő alatt. A teljesítményszint emelkedése elérheti akár a 25 százalékot is, ha a komputerrendszer HT-technológiát támogató Intel processzorral, és ennek megfelelő lapkakészlettel, BIOS-szal, operációs rendszerrel, illetve alkalmazásszoftverrel működik.

Jelenleg már több mint 60 millió, HT-technológiát támogató Intel processzort került eladásra, és egyre többen választják, hiszen a továbbfejlődött válaszidő egyre fontosabb a többszörös alkalmazások futtatásakor. Egy példa: a játékosok gyakran chatelnek, miközben játszanak, vagy a legtöbb médiarajongó tipikusan egyszerre több audio- és videoadatfolyamatot kezelnek. A 925XE Express lapkakészlet emellett továbbfejlesztett memóriaidőzítést valósít meg a 915 Express lapkakészlettel összehasonlítva, amely által a felhasználók még nagyobb teljesítményt érhetnek el.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja