Az Intel november 15-én kibocsátja a 3,8 GHz-es Pentium 4-est

2004. november 08.
1.6231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intelhez közelálló forrásokból kiderült, hogy a vezető processzorgyártó november 15-én piacra dobja eddigi leggyorsabb órajelű, 3,8 GHz-es Pentium 4-es lapkáját.

A Pentium 4 570-essel mindenképpen történelmet ír az Intel, mert hosszú ideig valószínűleg ez lesz a leggyorsabb asztali számítógépekhez való processzor a piacon. A cég ugyanis nemrég bejelentette, hogy végleg leállítja a 4 GHz-es verzió fejlesztését, az órajel növelése helyett pedig inkább más területekre, például a kétmagos processzorok fejlesztésére, illetve teljes PC platformok kialakítására helyezi a fejlesztések hangsúlyát.

Emellett a gyorsítómemória teljesítményét is fokozzák a jövőben - az első 2 MB-os gyorsítótárral ellátott Pentium 4-esek a cég ígérete szerint 2005 elején kerülnek majd forgalomba.

A 3,8 GHz-es Pentium 4-esek először néhány csúcsmodell asztali számítógépben, például a Dell Dimension XPS Game PC-ben jelennek majd meg. Az ilyen PC-k azonban a lapka késői piaci megjelenése miatt karácsony előtt az üzletekben valószínűleg még nem, legfeljebb közvetlen internetes forgalmazás révén lesznek kaphatók.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja