Az Intel 64 bites processzora a láthatáron

2004. január 30.
1.7601
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel elnök vezérigazgatója, Paul Otellini bejelentette, hogy a cég 32 bites processzorainak kapacitását hamarosan 64 bitesre növeli, amint az ehhez szükséges szoftver a rendelkezésére áll.

A bejelentés egyben azt jelentheti, hogy az Intel elfogadja, és magáévá teszi azt a technológiai fejlesztést, amelyet versenytársa, az AMD dolgozott ki. Ez előrevetíti egy egységes, kompatibilis technológia használatát a konkurensek, köztük a legnagyobb processzorgyártó részéről.

AZ AMD64-es processzorok egyébként nem saját, hanem egy a Microsoft által kifejlesztett szoftvert használnak. Régóta sejthető, hogy az Intel min dolgozik, ám eddig valószínűleg nem akarták fölösleges kiszivárogtatással elterelni a figyelmet 64 bites szerver-processzorukról, az Itanium-ról. A 64 bites processzorok ma nagyságrendekkel drágábbak a PC-kben jelenleg használatos 32 biteseknél (az Itanium például 50.000 dollár), ám áruk várhatóan jelentősen csökkenni fog, ugyanakkor a korlátozott 4 GB-tal szemben adattároló kapacitásuk óriási. A személyi számítógépek esetében ez elsősorban a videójátékoknál, mozgóképírásnál és nagy adatmennyiségek futtatásánál jelenthet előnyt. Az Intel lépésével közelebb kerülhetünk a 64 bitre való átálláshoz, és egy egységesebb, rendezett piac létrejöttéhez.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

LolZ

11 éve, 7 hónapja

Régészek 1 kicsit.röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja