Advertisement

Az EB trösztellenes döntésének felfüggesztését kéri a Microsoft

2004. június 25.
1.4161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette: hivatalosan, bíróságon fogja kérvényezni, hogy halasszák el az EU őket elmarasztaló döntésének hatályba lépését, addig, amíg az ellene benyújtott fellebbezésük elbírálásra nem kerül.
Advertisement

A Microsoft június 7-én nyújtott be fellebbezést az Európai Bizottságnak a szoftvercéget 497 millió eurós büntetéssel sújtó határozata ellen. Az EB akkor azzal indokolta döntését, hogy a Microsoft uralkodó piaci helyzetével visszaélve megsértette az uniós versenyszabályokat, és a pénzbírság mellett a Windows Media Player nélküli forgalmazására, illetve az operációs rendszer bizonyos kódrészleteinek közzétételére kötelezte a Microsoftot.

A szankciók a döntés értelmében június végén lépnének életbe. A halasztás érdekében a Microsoftnak arról kell meggyőznie a luxemburgi elsőfokú EU-bíróság elnökét, Bo Vesterdorfot, hogy a büntető rendszabályok alkalmazása visszafordíthatatlan kárt okozna a cégnek, akkor is, ha később visszavonnák őket. Ed Black, a Számítógépes és Kommunikációs Iparági Szövetség (CCIA) vezetője ugyanakkor elmondta, a fogyasztóknak, a versenytársaknak és a piacnak pedig éppen az EB határozat felfüggesztése okozna visszafordíthatatlan károkat.

Bennfentesek szerint elképzelhető, hogy a következő napokban csak átmeneti, felemás döntés születik majd az ügyben: a bíróság eszerint egy rövid időre befagyasztaná a büntető rendszabályokat, a halasztásról pedig egy későbbi időpontban döntenének véglegesen, még ebben az évben. A halasztás kérdése egyébként meglehetősen nagy jelentőséggel bír, ha figyelembe vesszük, hogy a Microsoft fellebbezésének elbírálása akár 5 évig is elhúzódhat.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
Advertisement
1 hozzászólás


 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja