Az Asus bemutatta Intel 7-es sorozatú alaplapjait, rengeteg extrával

2012. március 06.
2.4091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Asus a napokban megrendezett globális szeminárium-sorozaton számos olyan új, egyedi technológiát ismertetett, amelyek a közeljövőben piacra lépő, az Intel 7-es sorozatú lapkakészletekre épülő Asus alaplapokban lesznek megtalálhatók.

Ilyen például a SMART DIGI+ tápellátás-vezérléssel rendelkező Dual Intelligent Processors 3 technológia, amely jelentős teljesítménynövekedést ígér, az Asus Wi-Fi GO! a kényelmesebb szórakozás érdekében, vagy a Fan Xpert 2, amellyel a gyártó szerint minden eddiginél szabadabban állítható majd az alaplapra kötött ventilátorok működése.


PR ASUS ROG Maximus V GENE

PR ASUS ROG Maximus V GENE


A legmodernebb technológiák minden asztali alkalmazáshoz
A szemináriumon bemutatták az Asus ROG márkájának vadonatúj alaplapjait, így többek között a micro ATX kivitelű Maximus V GENE típust, vagy a nehéz körülmények elviselésére tervezett Asus TUF család új tagját, a SABERTOOTH Z77-et. A Maximus V GENE SupremeFX III audiorendszerrel érkezik, a hálózati forgalom az Intel gigabites Ethernet-vezérlőn keresztül menedzselhető, míg a kitűnő játékélményt az Asus GameFirst technológia révén éri el.

A SABERTOOTH Z77 legfőbb különlegessége a Thermal Armor technológia, amely tervezés során hatékonyabb alaplapi hűtés és kiemelkedő megbízhatóság lebegett a mérnökök szemei előtt. Az említett két alaplap mellett az Asus 7-es sorozata a számígógéppiac számos szegmensét fogja kiszolgálni. A multimédiára koncentráló, energiatakarékos mini-ITX és H77 alaplapok pedig a házimozi PC-k piacára is elhozzák az új Asus- és Intel-technológiákat.

PR ASUS TUF SABERTOOTH Z77

PR ASUS TUF SABERTOOTH Z77


A SMART DIGI+ tápellátás-vezérlés és a Dual Intelligent Processors 3 technológia tovább javítja a teljesítményt
Az Asus Dual Intelligent Processors technológiája két, az alaplapra szerelt speciális lapkát használt, a TPU-t (TurboV Processing Unit, TurboV feldolgozó egység) és az EPU-t (energiafeldolgozó egység). Ezek egyszerre voltak képesek növelni a rendszer teljesítményét úgy, hogy közben a hatékonyabb tápvezérlés révén energiát takarítottak meg. A Dual Intelligent Processors 3 ezekre az alapokra épít az új SMART DIGI+ tápellátás-vezérléssel. Ebben több digitális feszültségszabályozó használatával precíz módon vezérelhető a CPU-, iGPU- és DRAM-tápellátás, a TPU pedig ugyanakkor segít kiaknázni a maximális teljesítményt.

A digitális tápellátás egykattintásos teljesítményoptimalizálással is bővült: a Smart CPU Power Level (intelligens CPU-tápszint) profilok egyetlen kattintással kiválaszthatók a CPU fogyasztásának meghatározott mértékűre csökkentéséhez. Az új architektúra hűvösebb és csendesebb számítógépeket eredményez: az új alaplapok nagy gondossággal, az Intel VRD 12.5 tápellátási előírásainak megfelelően kerültek kialakításra.

PR ASUS P8Z77 WS

PR ASUS P8Z77 WS


Az Asus mérnökei alapos munkát végeztek a hűtés továbbfejlesztésénél is. Ennek eredménye a hardver alapú Asus Fan Xpert 2, amely a hűtés rugalmasságát és válaszkészségét jelentősen emeli. A Fan Auto Tuning Mode (automatikus ventilátorhangolási mód) egyesével ellenőrzi a ventilátorokat és állapítja meg hűtési tulajdonságaikat, automatikus sebességérzékeléssel. Az egyes ventilátorsebességek automatikusan, de kézzel is, egyetlen kattintással állíthatók, így alakítható ki a hűtés és az alacsony zajszint optimális egyensúlya. A Fan Xpert 2 része egy RPM Fixed Mode (fix fordulatszám) nevű üzemmód is azok számára, akik 0 dB köré igyekeznek csökkenteni rendszerük zaját, azaz a teljesen zajtalan működést célozzák meg. Ehhez a rendszer különleges ventilátorsebesség-szabályozást használ, amely a pontosabb válaszreakciók érdekében még precízebben reagál a rendszer tényleges terhelésére.

PR ASUS P8Z77-V DELUXE Motherboard , Wi-Fi- GO!

PR ASUS P8Z77-V DELUXE Motherboard , Wi-Fi- GO!


Az Asus Wi-Fi GO!-val egyszerűbb és sokszínűbb a számítógép-használat
A gyártó bemutatta az új Wi-Fi GO! technológiát is, amely kifejezetten a zökkenőmentesebb, simább felhasználói élményt kereső, szórakozás-orientált vásárlókat célozza meg. Az otthoni szórakozást egyszerűsítik az olyan Wi-Fi szolgáltatások, mint a DLNA-n keresztüli lejátszás, amikor a felhasználók egy sor különböző eszközről származó tartalmat érhetnek el. A Remote Desktop (Távoli asztal) funkció hozzáférést és távoli irányítást kínál az asztali géphez egy táblagépről vagy okostelefonról, a hordozható, virtuális asztal kényelmét nyújtva. A Wi-Fi GO! ezenfelül képes a PC-ket olyan útválasztókká (routerekké) alakítani, amelyekben a fenti funkciók mindegyike egyszerre, integráltan, egy helyen érhető el.

Az új Intel 7 sorozatú lapkakészletek újdonságainak kiaknázása
A fent leírt exkluzív Asus-funkciókon túl az Asus 7-es sorozatú alaplapok tartalmazni fogják az Intel Smart Response, Smart Connect és Rapid Start technológiáját, valamint a 3-dik generációs Intel Core processzorok megjelenésével natívan kezelik a PCI Express 3.0 buszszabványt.
5 hozzászólás

DoubleW

13 éve, 1 hónapja és 8 napja

Kell mind!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 9 napja

Árra kíváncsi leszek.

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 9 napja

ez a wifigo zseniálismeglepett smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 9 napja

kivancsi leszek arakra

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 9 napja

Ez a fan xpert érdekesen hangzik, ha valóban működik, akkor megvan az új alaplapom. Nagyjából egy katonai bázis hangjával ér fel a gépem mostanában...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja