A Pentium 5XX család nem lesz hosszú életű

2005. március 23.
1.6271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A legújabb Intel asztali úti-térkép szerint az 5XX mikroprocesszor család nem lesz hosszú életű az 1MB integrált L2 gyorsító-tárral, mivel a most bevezetett 6XX család gyorsan felváltja.

Az új családba tartozó lapkák 2MB L2 gyorsító-tárat tartalmaznak, és magukba foglalják a 64 bites Intel EM64T technológiát. Az Intel a második negyedévben vezeti be a kétmagos "Smithfield" lapkákat. A kétmagos 840 Pentium Extreme lapka támogatja a Hyper-Threading technológiát.

Magonként két-két, összesen négy programszálat kezel, de csak egy 800MHz-es frontoldali buszt használ, míg elődje a Gallatin magon alapuló Extreme Edition lapka 1066MHz-est. Ára alig marad el az 1000 dollártól.

Az Intel a tervek szerint az 5XX családot 1 éven belül kivonja a forgalomból. Ezt igazolja, hogy a 6XX lapkák árát 2005 augusztusban nagy mértékben csökkenti, míg az 5XX lapkákét pedig nem, és ezzel az év végén már az új processzorok lesznek a tömeg CPU-k. Innen már egyenes az út a jövő évben megjelenő 65 nm-es kétmagos lapkához, a Preslerhez.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja