A Nintendo jövőre bemutatja új Game Cube játékkonzolját

2004. június 02.
1.8491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo bejelentette, hogy a jövő májusi E3 szakkiállításon bemutatja új Game Cube játékkonzolját.

A cég illetékesei elmondták, hogy az új Game Cube nem csupán a régi megújított változata, hanem sokkal inkább egy merőben új tulajdonságokkal felruházott készülék lesz majd. Az ágazatban folyó verseny kiélezettségét jól mutatja, hogy a rivális Sony és Microsoft szintén 2005-ben készül piacra dobni új videojáték-konzoljait.

A Game Cube jelenleg kapható verziója nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket  a Nintendo által eltervezett 6 millió helyett csak 5 millió darabot sikerült értékesíteni belőle az elmúlt egy évben, aminek következtében a cég nettó nyeresége 50%-kal alatta maradt a várakozásoknak. Az alacsony forgalom miatt a Game Cube piaci részesedése Amerikában 17%-ra esett vissza. A Nintendo most új mobil játékkonzoljától, a DS-től várja eladásainak emelkedését. A dupla képernyős DS-t karácsony előtt tervezik forgalomba hozni, amihez nyár végén vagy kora ősszel meg kell kezdeniük a sorozatgyártást.

A cég mindenképpen meg szeretné őrizni az idáig 190 milliós forgalmat produkált Game Boy által az ágazatban megszerzett vezető pozícióját. A helyre azonban többen is pályáznak, különösen ami a mobil játékkonzolokat illeti. A Sony például a Nintendo SD-vel együtt mutatta be a hordozható Play Station Portable-t és a Gizmondo is egy új mobil videojáték-készülék megjelentetésére készül egy éven belül. Előrejelzések szerint a mobil játékpiac 100 milliósra növekedhet 2006-ra.

Kapcsolódó linkek:
Nintendo Corporation
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja