Advertisement

A Microsoft levédi az XML formátumot

2004. január 26.
1.5231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft olyan szabványbeadványokat terjesztett be, melyek alapján az XML technológiával készült fájlokat a jövőben nem tudnák kezelni a vállalattól független alkalmazások, ezzel valószínűleg automatikusan elsorvadnának a rivális irodai alkalmazások.
 

Az Új-Zélandon és az Európai Unióban beadott kérelmek a rohamosan terjedő, eddig szabadon használt XML (Extensible Markup Language) formátumot Microsoft monopóliummá tennék, arra hivatkozva, hogy a rendszert a szoftveróriás fejlesztette ki.

Az XML az Office 2003 megjelenésekor került leginkább reflektorfénybe, mivel a Microsoft ezzel az újdonsággal próbálta meggyőzni a felhasználókat a frissítés szükségszerűségéről. Itt leginkább szöveges dokumentumok XML formátumú tárolásáról van szó, ez a megoldás megkönnyíti a vállalati adatbázisokban a nyilvántartást és az adatkezelést. A bejelentés azért rendkívül fontos, mert szinte az összes versenytárs office programot érinti, melyek hiába ingyenesek, mint például a Sun szoftvere, kieshetnek a versenyből, hiszen nem lehetne velük megnyitni újabb Microsoft Office dokumentumokat.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

Marduk

10 éve, 3 hónapja és 24 napja

Ez okos húzás volt tőlük.

válasz erre

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja