Amerikában 2007-ig adómentes az internethasználat

2004. december 09.
1.5961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
George W.

Bush amerikai elnök aláírta azt a törvényt, amely 2007-ig adómentesé teszi az internet-hozzáférést az Egyesült Államokban, egyben pedig kiterjeszti annak hatályát a szélessávú kapcsolatra is. A világháló elérését biztosító szolgáltatások előfizetési díjai 1998 óta adómentesek, ám az eredeti törvény hatálya már több mint egy évvel ezelőtt lejárt. Az illetékes helyi törvényhozó testületek ugyanakkor ígéretet tettek arra (és ezt be is tartották), hogy az új törvény megszületéséig, illetve hatályba lépéséig nem vezetnek be adót az említett szolgáltatásokra.

A szövetségi törvényhozás tagjai közt sokan egy tartós adómentességi törvényt láttak volna szívesen. Ezzel szemben egyes szenátorok azzal érveltek, hogy ezen a területen is szükség lenne az adóztatásra, mivel egyes az internetre áttelepülő szolgáltatások adójának kiesése csökkentheti a bevételeket, és így más adók felemelését kényszerítheti ki. Végül is egy kompromisszumos, az adómentességet három további évre meghosszabbító megoldás született a kongresszusban azzal a rendkívül fontos kiegészítéssel, hogy a mentesség kiterjed a szélessávú internetszolgáltatásra is.

Ez utóbbi egyébként az elnök szívügye, Bush ugyanis teljes körű szélessávú internethozzáférést ígér az amerikai lakosságnak 2007-ig, aminek alapfeltétele az árak további jelentős csökkenése. Ebben segíthet az adómentesség kiterjesztése, amelynek értelmében a szélessávú internetes szolgáltatásokat sújtó, jelenleg érvényben lévő adók is fokozatosan megszűnnek majd.
1 hozzászólás

Vendég

21 éve, 9 napja

ez az, ami nálunk megint csak álom lehet...

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profilja