A lemezkiadók szövetsége újabb 493 személyt perelt be

2004. május 25.
1.5601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai lemezkiadók szövetsége (RIAA) ezúttal 493 ismeretlen személy ellen nyújtott be keresetet, a jogi eljárás során később azonosíthatják a vádlottakat.

A mostani esettel együtt a RIAA szeptember óta közel 3000 magánszemély ellen indított eljárást. Ezek közül eddig több mint 400 ügyet sikerült lezárni perenkívüli megállapodásokkal, minden esetben 3000 dollár körüli összegben megállapítva a kártérítést. A névtelen perekre azért van szükség, mert a RIAA és a Verzion Communications közötti precedensértékű per folyamán egy bíróság megállapította, hogy az internetszolgáltatóknak nem kell kiadniuk felhasználóik neveit a RIAA nyomozóinak.

Így az adatok begyűjtésére csak második lépésben kerülhet sor egy már megindított per során. Ez a módszer azonban működőképes, legalábbis a RIAA közlése szerint, akik az új perek indításával együtt azt is bejelentették, hogy a korábbi perek alapján újabb 24 felhasználó személyazonosságát sikerült meghatározni. A többek között a Warner Music Group, a Bertelsmann-féle BMG, az EMI Group, a Sony Music és Vivendi Universal tulajdonában levő Universal Music Group részvételével működő szövetség elnöke, Cary Sherman elmondta, hogy további perek indítására készülnek, ám az eseteket próbálják mindkét fél számára elfogadható módon rendezni.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja