65 nm-es CPU lapkák a tervezettnél hamarabb

2005. március 24.
1.7181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel a február közepén megrendezett IDF 2005 tavasz konferencián még azt jelentette be, hogy a 2005-ben bevezetésre kerülő 65 nm-es technológiával gyártott mikroprocesszorok tömegtermelése az év második felében - valószínűleg a negyedik negyedévben - indul, és az új lapkákon alapuló első termékek az év vége előtt, illetve 2006 elején jelennek meg a piacon.

Most azonban a lapkagyártó óriás azt bejelentette: a 65 nm-es technológiával a próbagyártás olyan jól sikerült, hogy az új lapkákat az eredetileg tervezettnél hamarabb tudják bevezetni.

A 65 nm-es lapkák kihozatala a vártnál sokkal jobb, ami lehetővé teszi a határidők módosítását, illetve a következő generációs CPU lapkák korábbi bevezetését.

Ezzel lehetőség nyílt a 65 nm-es CPU processzorok néhány hónappal korábbi - a harmadik negyedév végénél előbb - bevezetésére. Az első 65 nm-es lapkák a Cedar Mill és a Presler. A Yonah szintén néhány hónappal korábban, még a negyedik negyedévben megérkezhet.

Az Intel néhány szerverlapkakészlet - pl.: a Blackford - bevezetését is előbbre hozza. Összegezve: az új lapkák gyorsabbak, jobbak és korábban érkeznek.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja