500 GB-os merevlemezes meghajtó a Hitachitól

2005. január 06.
1.9361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Hitachi adattároló alkalmazások forgalmazásáért felelõs marketingfõnöke bejelentette, hogy a cég egy 500 GB-os 3,5"-es, valamint egy 10 GB-os, 1"-es Microdrive merevlemezes meghajtó forgalomba hozatalát tervezi az idén.

Bill Healy elmondta, hogy az új, nagy kapacitású 3,5"-es eszközt a Hitachi elsősorban jó minőségű digitális mozgóképek tárolására szánja, a számítógépek mellett különféle videorögzítésre képes szórakoztató elektronikai eszközökhöz - az új merevlemezes meghajtón ezekből mintegy 200 órányi fér majd el.

Nemrégiben a Hitachi volt az a cég, amely elsőként hozott forgalomba 400 GB-os merevlemezes meghajtót. Az új 500 GB-os meghajtó a cég tervei szerint még az első negyedév folyamán kikerülhet a készülékgyártókhoz.

A nagy teljesítményű HDD mellett a cég egy a jelenleginél nagyobb tárolókapacitású, 10 GB-os, 1"-es Microdrive merevlemezes meghajtót is piacra kíván dobni az idén, hordozható készülékekhez. A "Mikey" fantázianevű kisméretű meghajtó mintegy 20%-kal kevesebb helyet igényel a készülékekben, mint a jelenleg forgalomban lévő, alacsonyabb teljesítményű modellek. Öt év óta a Mikey lesz az első valóban új Hitachi Microdrive modell - a termékcsaládot még az IBM fejlesztette ki, mielőtt 2003-ban eladta volna merevlemezes üzletágát a Hitachi-nak. Healy szerint az új Microdrive meghajtó 2005 második felében kerül majd forgalomba.

A Hitachi, amely jelenleg a második legnagyobb merevlemezmeghajtó-gyártó a világon, az új eszközökkel minél nagyobb részesedésre szeretne szert tenni az egyre szaporodó merevlemezes szórakoztató elektronikai eszközökbe szánt HDD-k piacán.

Kapcsolódó linkek:
Hitachi Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profiljaGargameth profiljamarco profilja