1-jétől kapható Európában a Sony PSP

2005. szeptember 03.
2.1621
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony közel féléves késés után végre Európában is forgalomba hozta PlayStation Portable hordozható játékgépét, amely igen népszerű Japánban és Amerikában is.

A Sony eredetileg az amerikai premierrel egy időben, vagyis márciusban tervezte piacra dobni a PSP-t az öreg kontinensen, később azonban ezt elhalasztották, mert tartottak egy esetleges készlethiánytól a fontosabbnak ítélt amerikai piacon. A cég Japánban december óta mintegy 5 milliót adott el a készülékből, és jövő márciusig 13 millióra szeretné növelni ezt a számot.

Az európai piacon 1 millió darab PSP forgalmazását tervezik az idén. A BBC beszámolója szerint Nagy-Britanniában sokan akár 12 órán át is sorban álltak az üzletek előtt a játékgépért, sok bolt pedig már elővételben értékesítette a teljes készletet. A magyarországi megjelenésről egyelőre nem közöltek hivatalos információt: a Sony Magyarország weboldala jelenleg csak az európai start hírét közli, míg a hivatalos PSP portál Ausztriát, Belgiumot, Dániát, Finnországot, Franciaországot, Hollandiát, Írországot, Luxemburgot, Nagy-Britanniát, Németországot, Norvégiát, Olaszországot, Portugáliát, Spanyolországot, Svájcot és Svédországot sorolja fel listáján.

A kibocsátással együtt 30 játékot, valamint szintén 30 UMD lemezen elérhető filmet bocsátott az európai vásárlók rendelkezésére. Az igen népszerű Grand Theft Auto videojáték PSP verziójának megjelenése októberre várható. A csúszás miatt egyébként több cég is igyekezett hivatalos engedély nélkül Amerikából és Japánból behozni PlayStation Portable játékgépeket, a Sony pedig több importőrt is beperelt emiatt, illetve közölte, hogy nem tud garanciát biztosítani az ilyen úton vásárolt készülékekhez. A Sony PSP 249 euróba kerül a kontinensen, míg Nagy-Britanniában 179 font az ára.

Kapcsolódó linkek:
Sony Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja