A WarCraft világa 1. rész

2014. október 06.
83.7031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nyiszti profilja, adatai
Nyiszti
Nincs olyan ember, ki így vagy úgy ne hallotta volna azt, hogy Warcraft. Nagyon sokan úgy ismerhetik, hogy World of Warcraft azaz WoW. Mi is ez valójában? Miért örvend ekkora népszerűségnek immáron húsz éve, illetve miért egy generáció meghatározó alapja? Ezen mini sorozatunkban megismerhetitek eme világ történetét.


A Warcraft egy kitalált fantasy világ, bár én inkább már univerzumnak hívnám. Hatalmas népszerűségnek örvend, megy is a szájkarate a fórumokon történelme és jelene kapcsán. Bár magam az első játék óta kísérem a fejleményeket, nem vagyok szakértő a témában, megannyi új históriára lelek mai napig a neten. Ezen írások a fő cselekményeket fogja tartalmazni, gyorstalpaló, hogy a laikus is tudja, miről van szó, mikor azzal találkozik: World of Warcraft.

Egy univerzum és a Titánok hajnala
10 000 évvel a Warcraft történései előtt járunk, mint saját univerzumunk létrejöttére sem tudunk biztosat, úgy e világában is nagyjából ugyanez a helyzet. Az bizonyos, hogy a teremtést követően megszületettek a Titánok. Eme isteni faj képviselői elkezdték megformálni az újonnan létrejött bolygókat, primitívebb fajoknak adtak erőt, műveik "karbantartására". Céljuk a jövő biztosítása, rendet tenni a káoszban. Megalakult egy Pantheonnak nevezett csoport, mely feladatának tekintette a világok őrzését, hiszen a hatalmas sötét világűr rengetek gonosz lénynek, démonnak adott otthont akiknek, a Titánoknak számára érthetetlen céljuk volt, a pusztítás és az energiák elszipolyozása.

Titánok

Titánok


APantheon egyik legnagyobb bajnoka Sargeras volt, így hát megbízták a védelmi erők vezetésére. Évezredekig pusztította és zárta börtönbe a gonoszt, mígnem elkezdett bizonytalanodni küldetése iránt. Fajtársai sem tudták meggyőzni harcuk nemességét illetően, elhagyta őket, hogy megtalálja a helyét a világban. Sok idő elteltével elméje megbomlott és új missziót talált magának. Sargeras úgy gondolta, hogy a káosz az igaz rend, a Titánokat és műveit el kell pusztítani. Szívét végérvényesen átvette a gyűlölet. Szemei, szakálla és haja lángokra kapott, bőre heges és sebes lett, mely alól örök tűz csóvái csaptak fel. Kiszabadította az ördögi lényeket tömlöcükből, és megalkotta a Lángoló Légiót (Burning Legion), melynek célja a világuralom megszerzése volt.

A Lángoló Légió menetelése
A Nathrezimek, akik számos bolygó leigázásáért felelős démonok voltak, azonnal hűséget fogadtak kiszabadítójuknak. A Légiónak szüksége volt erős hadseregre, ezért nagyhatalmú, bár a Titánok számára primitív lényeket akart Sargeras befolyása alá keríteni. Argus világán éltek az Eledárok, mely igen kiemelkedő faj volt, három vezetőjük: Kil'jaeden, Archimonde, és Velen. Sargeras hatalmas erőt ígért nekik, ha csatlakoznak a Légióhoz. Velen meditációja során meglátta a jövőt, és bár ígéret teljesülni látszott, a következményeket is megpillanthatta.

Testük átalakul, megkorcsosodik, és erejüket a világok megrontására, pusztítására fogják használni. Ezt követően megjelent előtte a fény fajának egy képviselője, K'ure a Naaruktól (feltehetőleg a Titánok egyik megbízott őrzői). Segítséget kínált, menekülést a veszélytől, utasítása szerint szedje össze a próféta azokat, kik hisznek a jóslatnak és azok mellé áll, kimenekíti őket. Velen így is tett, s a rontás előtt elhagyta számos Eledárral együtt Argus bolygóját.

Egy Naaru és a Draeneiek

Egy Naaru és a Draeneiek


Draeneinek szólítják onnantól magukat, ezen túl a Fény útját követik, s megesküdtek, hogy a Naaruk oltalmazásával örökké harcolni fognak a Lángoló Légióval szemben. A hátramaradottak a bukott Titán szolgálatába álltak. Kil'jaeden és Archimonde Sargeras új bajnokai lettek, a csaló és a bemocskoló (meggyalázó). Archimond a közvetlen támadásokat vezette, alattvalói a Pit Lord-ok lettek. Vezetőjük Mannoroth, akinek ha véréből isznak, dühöngő megállíthatatlan harcosok lesznek.

Kil'jaeden a Nathrezimeknek parancsolt, feladatuk más fajokat felkutatása, majd megrontása, ezáltal a sereg szolgálatába sorakoztatása. A csaló bosszút esküdött, Velen és a Draeneiek ellen, hogy kiirtja utolsó szálig a menekülteket. A Légió elindult, számos világot pusztított el és legalább ugyanennyi fajt rontott meg.

Azeroth
A Titánok mit sem tudva Sargeras új terveiről, folytatták a munkát és egy új világba botlottak, melynek mai neve Azeroth. Ezt a bolygót a kegyetlen Ősi istenek uralták, az Elementálok által. Csatába kezdtek, a Pantheon győzött, és az Elementálok vezéreit (tűz, víz, föld, szél) a föld mélyére börtönözte. Megkezdődhetett Azeroth terraformálása, Új életformákat hoztak létre ennek segítésére. A Mai törpék őseit, kiket sziklákból formáztak meg, feladatuk a barlangok faragása.

A tengeri óriásokat, küldetésük az óceánok és kontinensek mozgatása. Évszázadok múlva befejeződött a munka, kialakult Kalimdor a szuperkontinens. Közepén, egy tavat alakítottak ki, energiával ruházták fel a Titánok, létrehozva Well of Eternity-t azaz az Örökkévalóság kútját. A tó, az új élet gyökeréül szolgált. Nemsoká meg is jelentek az első élet csírái, létrehozva növényeket, fákat és számos állati fajt.

Elementálok bebörtönzése

Elementálok bebörtönzése


Mielőtt a Pantheon, művük befejeztével távozott volna, felruházta Azeroth leghatalmasabb életformáját a világ védelmezésére, a sárkányokat. Az öt legerősebbnek átadták erejük egy részét, ők lettek az Aspects-ek, világ állandó őrzői. Nozdormu, a bronz sárkány, kozmikus energiákat kapott, Ő az idő és sors védelmezője. Alexstrasza, a vörös leviatán, az élőlények oltalmazója, bölcsességének és hatalmas együttérzésének köszönhetően fajának uralkodója lett. Alexstrasz húga Ysera, a zöld sárkány, a természet és az álmok feletti hatalmat kapta meg.

Mély transzba esett, létrehozta az Emerald Dreamet (egy másik létsík), melyből oltalmazza Azeroth természetét. Malygos, a kék sárkány, tengernyi hatalmat kapott, a tudás és mágia őrzőjeként ismerhetjük. Neltharion, a hatalmas fekete sárkány, a föld őrzője és hatalmat gyakorol minden annak mélyén található dolognak.

Az Aspectek

Az Aspectek


Az ébredező világ
Miután elhagyták a Titánok Azerothot, az Örökkévalóság kútjának köszönhetően számos új életforma ébredezett Kalimdoron. Egy humanoid primitív faj egyre közelebb merészkedtek a hihetetlen energiákat árasztó tóhoz, se letelepedett a környékére. A víz hatással volt rájuk, erősebbek, bölcsebbek és örökéletűek lettek. Civilizációjuk szárnyalni kezdett, őket hívjuk ma Night Elf-eknek (Árny elfek, Éj tündék).

A kontinens felfedezése közben új fajokkal ismerkedtek meg, de a sárkányok nemzetsége nyűgözte le őket a legjobban. Idővel megtudták, hogy a hatalmas lények a világ őrzői, titkok és nagy erők birtokosai, így úgy látták, hogy nem érdemes háborgatni őket. Összebarátkoztak viszont, az erdők félistenével: Cenariusal. Ő megtanította a természet tiszteletét a népnek és ez által erős kapcsolatot alakítottak ki az élővilággal.

Azshara és követői

Azshara és követői


Teltek az évek, Nigh elfek egyre nagyobb társadalmat építettek ki. Azshara királynőjük hatalmas templomot építtetett a energiákat árasztó kút partján. Azshara beköltözött papjaival, alattvalóival azaz Quel'Dorelekkel. Megparancsolta tanulmányozzák a tavat, s elsajátították energiáik manipulálását, ezáltal megtanulták a primitív mágia alapjait. Cenarius figyelmeztette őket, hogy a varázslatos erőkkel való játszadozásnak nem lehet jó vége. Belátták, hogy ezt a hatalmat mind jó, mind rossz célokra is lehet használni, mégis folytatták kísérleteiket, a kút titkainak feltárását.

Ahogy erejük nőtőn nőtt, a királynő és alattvalói megváltoztak. Kegyetlenek, gyanakvóak és gyűlölködőek lettek fajtársaikkal szemben. Azshara egyre jobban visszavonult népétől és senkivel sem érintkezett csak a Quel'Dorelekkel. Malfurion Stormrage egy fiatal druida, úgy vélte szeretett királynőjét és papjait egy sötét hatalom szállta meg, és tudta nemsokára nemzedéke élete hamarosan gyökeresen meg fog változni!

Következő cikkünkben, elérkezik az első háború Azeroth földjén a Légióval szemben. A bolygó felszíne teljesen megváltozik. Megismerhetjük az Orkok múltját és hamarosan elérkezünk a Warcraft első játékának történéseihez.
5 hozzászólás

Nyiszti

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

Nobbel87 munkásságát ismerem, nagyon jó. Azonban gondolni kell azokra is akik nem beszélnek külföldiül. + megpróbálom kicsit még tömörebbre venni, tényleg csak egy gyorstalpaló lesz. A sorozat végén angol és magyar linkeket is fogok adni azoknak, akik jobban be akarják vetni magukat a sűrűjébe.

válasz erre

PaulMarloW

10 éve, 7 hónapja és 21 napja

http://www.youtube.com/watch?v=bQ__nRnO2mE

válasz erre

Mordorer

10 éve, 7 hónapja és 21 napja

Eddig azt hittem, milyen jól ismerem a Warcraftet, lévén nagy játékos... Gyakorlatilag semmit nem tudtam róla. röhögő smiley

válasz erre

Hentes

10 éve, 7 hónapja és 21 napja

Hiánypótló írás!mosolygó smiley Ennyire én nem ismertem a fajokat és a történetet. Le vagyok maradva kicsit (20 évet!röhögő smiley) de most pótlom!mosolygó smiley

válasz erre

zender

10 éve, 7 hónapja és 21 napja

Köszi ezt a cikket! Nagyon hasznos!mosolygó smiley Sok ilyet még!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profilja