Sony E3 2013 konferencia (összefoglaló)

2013. június 11.
70.8151
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Helyi idő szerint hajnali háromkor a Sony is belecsapott idei E3-as konferenciájába, amelyet első ízben a kurrens generációs konzolokat a középpontba állítva indítottak meg. Amint kiderült, a japánok szeretnék majd a lehető legnagyobb támogatásban részesíteni a PlayStation Vitát, amihez 85 videojáték érkezik csak az idén, így olyan címek, mint a Batman Arkhamm Origins, a Destiny of Sprits, a Killzone Mercenary, a Tearaway, a God of War HD 1 & 2, a Final Fantasy 10 és 10-2, a Flower és a Dead Nation, de a The Walking Dead első évadja, valamint 400 Days címre hallgató új epizódja is elérhető lesz hozzá egy bundle csomagban.


Az élő adás reakciói, kommentjei itt olvashatók: Sony E3 2013 konferencia élő közvetítés!

A Vita után a PlayStation 3 vette át a színpadot, így a kérdéses masina támogatását is megerősítette a Sony, méghozzá olyan exkluzív címeket ígérve rá, mint a The Last of Us, a Puppeteer, a Rain, a Beyond Two Souls és a Gran Turismo 6, de a multiplatform darabok közül kiemelték a Batman Arkham Origins-t - ami exkluzív tartalmakat kap majd a masinára -, valamint a GTA 5-öt, ami egy bundle csomagban is elérhető lesz a későbbiekben.









A Sony ezt követően rátért a PlayStation 4-re, majd be is mutatták a masinát, és kiderült vele kapcsolatban, hogy 14 belső csapat fejleszt rá jelenleg exkluzív címet, összesen pedig 20 vadonatúj IP várható hozzá, méghozzá olyan szolgáltatások mellett, mint a Sony Music Unlimited vagy a Movies Unlimited.



Ezután a játékbemutatók kapták a főszerepet, így végre átesett a hivatalos bejelentésen a PlayStation 4-exkluzív The Order: 1886, ami a Sony Santa Monica és a Ready at Dawn alkotása lesz, méghozzá egy az 1900-as évek elején játszódó stempunk alkotás formájában.



A vadonatúj bejelentést az inFamous Second Son legújabb trailere követte, aminek köszönhetően kiderült, hogy a játék sajnos csak 2014 elején érkezhet, így biztosan nem kezdőcímként számíthatunk rá.



A Sucker Punch játéka után újabb meglepetés várt ránk, lévén lehullt a lepel - ha csak részben is - az új Quantic Dream projektről, ami egy középkori fantasy alkotás lesz, méghozzá a The Dark Sorcerer címmel, kizárólag PlayStation 4-re.



A nagy nevek után a kisebb indie alkotások vették át a Sony színpadját, így egy trailer keretein belül mutatkozott be a Supergiant Games legújabb alkotása, avagy a Transistor, amelynek megjelenése kizárólag PlayStation 4-re és kezdőcímként várható.



A Transistor után záporozni kezdtek az indie bejelentések, így az Oddworld New 'n' Tasty után hivatalosan is lelepleződött a Secret Ponchos, a Ray's The Dead, a Mercenary Kings, a GALAK-Z és a Red Balle's Outlast is.

A kisebb neveket követően ismét a nagyobbak következtek, így a színpadon termett a Square Enix, hogy bejelentse új Final Fantasy-játékát, ami a Final Fantasy XV lett, és a korábbi pletykák alapján a Final Fantasy Versus XIII átalakított változatát takarja PlayStation 3-ra és PlayStation 4-re. A franchise kapcsán kiderült még, hogy a cég a Sony next-gen konzoljára is szeretné kihozni a Final Fantasy XIV MMO-t, de mielőtt a Square Enix elhagyta a színpadot, gyorsan megerősítették még a Kingdom Hearts 3-at, méghozzá egy trailer keretein belül.





A következő külsős fejlesztőcsapat a Ubisoft volt a Sony színpadán, akik egy látványos Assassin's Creed 4 gameplay felvétellel szolgáltak az egybegyűlteknek.



Ezt követően a Blizzard érkezett, akik megerősítették, hogy a Diablo 3 PlayStation-konzolokra szánt változatában exkluzív tárgyak kapnak majd helyet, méghozzá olyan sorozatokból, mint az Uncharted vagy a Journey. Hivatalos megerősítést nyert továbbá az NBA 2K14 PlayStation 4-es változata, valamint az is kiderült, hogy a The Elder Scrolls Online is megjelenhet majd a next-gen platformra.



A Sony konferenciáját egy újabb érdekes bejelentés színesítette, az Avalanche Studios ugyanis váratlanul bejelentette még kurrens masinákra - PlayStation 3 mellett PC-re és Xbox 360-ra is - szánt alkotását, ami a Mad Max lesz, és az első trailer alapján a jelenlegi generáció egyik utolsó nagy dobása lehet a 2014-es esztendőben.



Már a konferencia előtt tudtuk, hogy a Halo-sorozattal elhíresült Bungie legújabb alkotása, avagy a Destiny is bemutatkozik majd néhány gameplay felvétel társaságában a Sony rendezvényén, ami annak rendje és módja szerint megtörtént, így máris nézhetitek a játék első gameplay videóit.





A videojátékok után a Sony ismét a PlayStation 4-et állította a középpontba, így megerősítették, hogy támogatni fogják a használt játékokat - úgy, mint eddig -, nem kérik majd a rajongókat, hogy állandóan legyenek online, de a 24 óránként történő bejelentkezésnek is búcsút lehet inteni. Az egyetlen kevésbé szimpatikus intézkedés a japánok részéről a PlayStation Plus előtérbe helyezése, amihez szükségünk lesz abban az esetben, ha online szeretnénk játszani megvásárolt videojátékainkkal. Az előfizetés azonban rengeteg további előnnyel is jár majd, így például a kezdő hónapban a Sony egy ingyen DriveClub-ot ajándékoz majd azoknak, akik úgy gondolják, hogy előfizetnének a PlayStation Plus-ra.



A konferencia zárásaként a Sony a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy valóban még az idén szeretnéek a boltok polcaira küldeni - Európában is - a PlayStation 4-et, méghozzá 400 eurós árcédulával.



A Sony E3-as konferenciája ezzel az emelkedett pillanattal lezárult és a rajongók vélhetően kivétel nélkül válaszokat kaptak legfontosabb kérdéseikre.
21 hozzászólás

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 22 napja

nefaria

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Évek óta ezt a napot vártam!mosolygó smiley

Nagyon örülök a PS4-nek annak meg méginkább hogy mindenben jobb lesz mint az XB1. Használt játék mindenképpen fontos hogy működjön és a netes bejelentkezés naponta is butaság a MS gépén. Várom a megjelenést!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Vége az ingyenes multinak itt is.....szomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smileyszomorú smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Tanultak a hibáikból le a kalappal előttük. PS4 tulaj leszek. Alig várom!

válasz erre

kiraly001

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Vendég írta:
Eléggé rámentek a M$ szivatására de nem alaptalanul. Meghallgatták mit akarnak a gamerek és azt adták nekik. EPIC WIN!
Na így lehet sikereket elérni,hiszen értünk vannak,tehát el kell fogadniuk a véleményünket,kedvünkben kell járniuk.HISZEN BELŐLÜNK ÉLNEK!!röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Megették az MS-t reggelire! röhögő smiley

válasz erre

Yanez

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Küldhetnének nekem egy előpéldányt, hogy ne várjak karácsonyig röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Eléggé rámentek a M$ szivatására de nem alaptalanul. Meghallgatták mit akarnak a gamerek és azt adták nekik. EPIC WIN!

válasz erre

rDAVE

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Vendég írta:
PS3 kompatbilis lesz vinni fogja a játékokat?
Nem, Gaikai netes szolgáltatással lehet játszani a PS3 játékokkal. Nem a gépen fog futni, a játékos csak képet látja. De a részletekbe még nem nagyon mentek bele.

válasz erre

Lac

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

Szimpatikus.

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

babem írta:
Már megint 1:1-be váltották át dollárról euróra szomorú smiley
Igen ez nagyon szégyen. Lekattanhatnának már erről.

válasz erre

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 23 napja

PS3 kompatbilis lesz vinni fogja a játékokat?

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2013
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja