MondoCON 2012. ősz - beszámoló

2012. október 16.
75.1591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Szombat reggel, 10 óra, döcögök a metrón hatalmasakat pislogva és még nagyobbakat ásítva, amikor is arra leszek figyelmes, hogy felszáll három fiatal: két lány és egy fiú (?). Ez eddig nem is lett volna fura, de a srácnál (?) egy embernyi magas kasza, a lányok pedig combfixben, miniszoknyában, egy rahedli kiegészítővel és rózsaszín parókában és boldogan csacsogtak mindenféle Széjlörmúnról meg Kamehaméról. Igen, Kedves Olvasók, a Game Channel stábja az őszi MondoConon is tiszteletét tette!


Ha egészen pontos akarnék lenni, akkor az idén is megrendezésre kerülő Gamer Show-n tettük tiszteletünket a nagy magyar anime fesztivál berkein belül. Miközben sétáltam befelé, már előre jókat derültem hogy vajon idén milyen cosplayesek fognak rohangálni, kiket fognak cinkelni a szülők a kilógó gatyesz miatt, illetve ki nyeri a rizsevő versenyt. Már a Hungexpo bejárata felé is láttam egy-két igencsak zord arcot, például egy egész Bleach csoportosulást, vagy három-négy jókedélyű Jigsaw hasonmást, kis piros bringával.

Tömegek álltak sorba, mindenkinek az AC3 relikviákra fájt a foga

Tömegek álltak sorba, mindenkinek az AC3 relikviákra fájt a foga


Annyi változás történt a tavaszi rendezvényhez képest, hogy a játékos rész, avagy a Gamer Show egy külön épületet kapott, ami szerintem jó ötletnek bizonyult, de erre egy picit később visszatérnék. Ahogy beléptem, egyből megcsapott kocka-fíling: hangos zene, mindenhol Microsoft és Sony kioszkok, egy hatalmas színpad egy hatalmas tévével a háttérben, mindez pazarul feldíszítve, Ps Vita transzparensek az egyik sarokban, az egész közepén pedig egy stand, amit a meghívott online gamer sajtó képviselői már birtokba is vettek, pontosabban Marco épp jattolt a Gamer365-ös brigáddal.

Lezajlott a bemutatkozás, jó arcoknak tűntek már elsőre is a srácok, össze is röhögtünk egy nagyon béna jelmezen. Főszerkesztőnk közben sandán vigyorog a szakálla alatt, sejtettem hogy ennek nem lesz jó vége. kérdezi, hogy emlékszem-e mit mondott a legutóbbi ilyen eseménynél? Mondom persze, azt hogy a lelkünket is eladjuk az ördögnek egy csomó relikviáért. Vigyorog, a pult alá mutat ahol, egy kisebb falunak elegendő zacskó hever, bennük minden gamer jóval: plakátok, kitűzők, pólók, figurák. Kis szöszmötölés után előkerül az Asus egyik csúcsgépe, egy 19"-os 3D-s erőmű, (ami konkrétan úgy néz ki mint egy vadászgép) ezen fog majd futni a Trine 2 full 3D-be. Ha ez nem lenne elég, kipakoltunk még egy Ps Vitát az új Mortallal, illetve egy Samsung Series 9 noti is előkerült a like-olós játékunk miatt.

AC3 előadás: iPet vs Duncan kerekasztal beszélgetés asztal nélkül

AC3 előadás: iPet vs Duncan kerekasztal beszélgetés asztal nélkül


Közben Marco kérdezi, hogy akkor ugye felkészültem az Assassin's Creed 3 előadásomra. Magabiztosan vágom ki magam hogy persze, ami tényleg igaz is volt, ugyanis a Game Channel standja a bérgyilkos-templomos háborút vette fő témájául, ezért az Ubisoft megdobott minket egy nagyon limitált 30 centis Connor szoborral mint kisorsolandó fődíj, illetve egy embernyi magas papír bábúval. Ez úton is szeretnénk nekik megköszönni a támogatást!A pult szépen fel volt díszítve, egy nagyon pazar rollup jelezte hogy ez bizony GC felségterület, a csapat pedig várta az érdeklődők hadát. Akik bizony nagyon szép számmal jöttek, érdeklődtek, tetszikelték az oldalunkat, cserébe egy vagon ajándékot kaptak. Nyomták tisztességgel a Trine-t meg a Mortalt, próbáltunk mi is csacsogni az emberekkel, illetve a különböző anime és manga szereplőkkel.

Közben elkezdődtek az előadások is, volt Forza Horizon bemutató, a sarkokban zajlott a vad Tekken Tag Tournament 2 és mindenhol fenékrázás a Dance Central 3 miatt. Természetesen nagyon sokan akarták megtapizni a nálunk lévő Connor szobrot és el is indítottuk a játékot érte: akik meg tudta mondani hogy mikor volt a híres bostoni teadélután, máris bekerült egy kalapba és közülük sorsoltuk ki a nap végén a nyertest. Megfejtés érkezett szép számmal szerencsére, bár volt aki elködösült tekintettel próbált visszaemlékezni a töri órán hallottakra. Ahogy az érdeklődők rohama csendesedett, kezembe vettem egy fényképezőt és bele is vetettem magam a színes-szagos tömegbe, de előtte még én is beálltam egy kis fenékriszára (és nem, semmi köze sem volt a legcsinosabb hostess hölgynek ehhez), hogy egy harlekin jól megalázzon és könnyek közt fetrengve kérleljen hogy hagyjam abba ezt a valamit amit táncnak hívok.

Szexi katona és szigorú partnere

Szexi katona és szigorú partnere


Szóval, kint voltam a szabadba, nagyot szippantottam a vattacukor ízű levegőből és elindultam az orrom után. Hopp, itt egy kis Naruto, nocsak ott egy kicsit túlsúlyos Kuchiki Rukia (sajna a ruha stimmelt), itt meg személyesen Songoku. Ahogy épp sajnálkoztam szegény Katamarin, megláttam a show arcát: személyesen Psy-t. Gondolom sejtitek hogy az egész rendezvényen hányszor adták elő a Gangnam Style-t. Ez a fazon viszont dettó úgy nézett ki mint a Művész Úr: az arca, a haja, a mozgása - zseniális. Egy feszülős XS-es ing, hozzá egy pár számmal kisebb naci és egy teniszcipő, ez volt a Mester szerelése, valamint volt nála egy kihangosított MP3 lejátszó és arról tolta a zenét. Hát ez valami fergeteges volt, gurultam a nevetéstől. Egyébként összességében sokkal jobb kosztümök voltak mint tavasszal, viszont sokkal kisebb helyen zajlott maga a Con. Az árusok természetesen külön pavilont kaptak, ahol gyakorlatilag bármit meg lehetett venni, jó borsos összegért.

Volt karaoke, amit nem bírtam végighallgatni, akad rajzolós helyszín haiku gyártással karöltve, meg persze filmvetítés is. Hangulatosnak hangulatos volt, csak talán egy picivel kevesebb volt az érdeklődő mint máskor. Pont jókor értem vissza a standunkhoz, mert épp egy spontán Gangnam Style táncika ment a pavilon közepén, amibe egy Star Wars beli rohamosztagos is beszállt, teljes páncélban. Most képzeljétek el, ahogy abban a szerelésben előadja a lovaglást illetve azt a lábrázást oldalra haladva. Aztán elérkezett az idő, higgadtan konstatáltam hogy konkrétan megtelt az AC3 előadásra a terem, több tucatnyi kíváncsi szempár szegeződött a színpadra. Jött egyébként az ötlet, hogy előadás helyett egy kerekasztal beszélgetést rendezünk a konferanszié kollegával, ami remélem hogy sokatok megelégedésére szolgált. Igyekeztünk minden porcióra kitérni, néha bárgyú poénokat megereszteni, de azért reméljük hogy sikeres volt a produkció.

A Connor szobor nyertese Marcotól kapta meg az ajándékát

A Connor szobor nyertese Marcotól kapta meg az ajándékát


A standhoz visszatérvén új erőre kapott a tömeg és gyakorlatilag elosztogattuk a két napra szánt javakat egy fél délután alatt, legnagyobb örömünkre teszem hozzá. Megcsodáltuk még a Dance Central 3 két döntőjét -egyébként nagyon ügyes versenyzőkkel-, illetve lezajlott a TTT2 döntője is, ahol már abba is beleszédültünk ahogy a srácok kombóit próbáltuk követni. A nap vége felé már azért érződött a fáradtság mindenkin, szép lassan elkezdett hazaszivárogni a tömeg, így mi is becsuktuk a boltot.

Összegezvén a gondolataim, nagyon kellemes meglepetés volt az őszi Gamer Show illetve MondoCon: kategóriákkal jobb és látványosabb szervezés mint tavasszal, sokkal szebb kosztümök és változatosabb programok, a szervezőségnek szeretnénk megköszönni így virtuálisan is a lehetőséget! Viszont kíváncsian várjuk a Ti véleményeteket is az eseménnyel kapcsolatban, főleg a második napról ahol sajnos technikai okok miatt nem lehettünk ott. Hogy tetszett Nektek a rendezvény, illetve a Game Channel standja?

PSY személyesen - nem tudta kikapcsolni a Gangnam Style-t

PSY személyesen - nem tudta kikapcsolni a Gangnam Style-t



Vader nagyúr - állítólag az apám

Vader nagyúr - állítólag az apám



Jelenségek

Jelenségek



A 3D-s Trine 2 mindenkit lenyűgözött!

A 3D-s Trine 2 mindenkit lenyűgözött!



Retro placc

Retro placc



Sokan voltak, de mintha tavasszal nagyobb lett volna a tömeg... Az októberi hőmérséklet nem a legjobb.

Sokan voltak, de mintha tavasszal nagyobb lett volna a tömeg... Az októberi hőmérséklet nem a legjobb.


27 hozzászólás

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 24 napja

Xelosz írta:
amm itt a star wars-os a vidiben ha jól sejtem ez az röhögő smiley

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vTAy1XpA0DM
De naaaaaaagy!!!!! mosolygó smiley

válasz erre

Xelosz

12 éve, 5 hónapja és 24 napja

amm itt a star wars-os a vidiben ha jól sejtem ez az röhögő smiley

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vTAy1XpA0DM

válasz erre

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 26 napja

A "retro placc" nagyon jó volt, végre lehetett normális játékokkal is játszani.mosolygó smiley Láttam egyébként hogy nálatok még birodalmi rohamosztagosok is játszottak!!!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja

Az mindenkinek mosolygó smiley 20 ezerért árulták egyébként a másik épületben.

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 1 napja

A szobor kellett volna nekem is...szomorú smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 1 napja

Jó volt, de csak szombaton voltam kint. Hozzátok nem fértem oda, nem bírtam kivárni a sort....röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 1 napja

Karácsonyin kint lesztek? Én megyek!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 2 napja

marco írta:
Én csináltam, de csak ezt az egyet rólatok.mosolygó smiley
rendben van, azért köszi, hogy szóltál ^^

válasz erre

marco

12 éve, 6 hónapja és 2 napja

Vendég írta:
Hol voltatok? Nem is láttam a GC-STAND-ot...szomorú smiley
Ejj de kár, hogy nem találtál meg minket. A Gamer Show közepén voltunk, a színpaddal szemben, a nagy tömeg közepén!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 2 napja

Hol voltatok? Nem is láttam a GC-STAND-ot...szomorú smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 2 napja

Connor szoborra gyúrtam, sajna nem jött össze. Na majd legközelebb!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 2 napja

Elég kevesen voltak most szerintem. Tavasszal többen voltak azért. Mondjuk az idő is jobb volt...

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja