A fülke - Phone Booth filmkritika

2003. augusztus 28.
71.6071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Bár a film csak 80 perc körüli és az egész történet egy telefonfülke köré épül, mégis nagyon izgalmas perceket szerezhet nekünk. A legtöbb filmen én már nem igen izgulok, hiszen pontosan lehet tudni mi lesz a következő lépes, vagy ha mégsem, akkor a film nem olyan, amin lehetne izgulni. Ez a film viszont igazán adrenalin-emelő lehet.

Történet igen egyszerű. Adott egy nagyváros egyik utcáján egy nyilvános telefonfülke. Adott egy rámenős média-tanácsadó aki munkájából adódóan igen ritkán mond igazat és ez még a magánéletében is megmutatkozik. Miközben intézi ügyeit, vagyis kapcsolataival telefonon keresztül tárgyalja meg jövőjüket, saját életét is szebbé próbálja tenni.

Vagy inkább élvezetesebbé. Felesége tudta nélkül – egy nyilvános telefonfülkéből hívogat egy kedves kezdő színésznőt, aki naivitásának köszönhetően már csak Stu (a média-tanácsadónk) ágyában nem volt. Természetesen Stu erre törekszik. Telefonon épp megbeszélik, hogy találkoznak a lány jövője érdekében (vagy mégsem?!?). Mikor Stu leteszi a telefont, az hirtelen megcsörren. Van, aki ilyenkor tudomást sem vesz róla és tovább megy. De a legtöbben nem tudnak ellenállni a kíváncsiságuknak és felveszik. Stu is ezek közé tartozik. De ekkor még nem tudta, hogy ez a telefon megváltoztatja az egész életét.
Egy, nem túl bizalomgerjesztő hang szólalt meg a vonal másik végén. Stu, elsőre nem igen vette komolyan, amolyan telefonbetyárnak nézte (vagyis hallgatta). De miután egyre részletesebben mesélt Stu dolgairól, főhősük, úgy lett egyre zavartabb. Először arra gondolt, hogy egy régi ügyfele volt, akit elvágott a siker útjától. De ez egyre valószínűtlen lett. Stunak nem szabadott letennie a telefont, mert ha mégis, a hang a túloldalon azzal fenyegette, hogy lelövi. Eközben a telefont néhány prosti akarta használni, de mivel Stu barátunk nem engedett nekik feltűnt a színen a stricijük is. A probléma odáig fokozódott, hogy Stu-t a strici izomból kitépte a fülkéből. A telefont túloldaláról viszont megérkezett a segítség. A strici golyóval a hátában feküdt el a földön. A rendőrség is megérkezett és elkezdődött a rémálom második része. Ha kilép a fülkéből a telefonáló lövi le, ha nem és túl sokat mocorog a zsaruk unják meg.
De hát mit is akar ez a férfi Stu-tól.


A fülke - Phone Booth filmkritika - 2. kép

Mondjon igazat. Mondja el a feleségének, hogy megakarja csalni, hogy a munkájában és magánéletében többet hazudik, mint igazat mond.
Normális esetben ezt senki nem árulná el, főleg nem a nagyközönség előtt, mivel a helyszínre megérkezett már a TV is. A telefonáló azzal fenyegette Stu-t, hogy ha nem tesz eleget követelésének, akkor lelövi a helyszínre érkező feleségét és leendő barátnőjét. Ilyen szorításban mindenki megtörik.
De a végén…
A film nekem személyesen nagyon bejött. Az emberek mindennapjait ilyen módon (sarkalatosan) bemutatni nem is lehetne jobban. Bemutatni, hogy lehet, hogy jól élünk és jól is érezzük magunkat a bőrünkbe, nem biztos, hogy fenékig tejfel minden, ha ez hazugságok árán érjük el.

Pozitívumok:
80 perc, mikro-helyszín, és egy jó ötlet. Az adrenalin növekedést így is el lehet érni. Színészi alakítással sem volt semmi probléma. A lezser, nagyképű tanácsadóból átalakult rémült, megtört férfit is tökéletesen alakítja Colin Farrell.

Negatívumok:
A telefonban, elrettentésül legalább háromszor tölt a gyilkos, de csak egyszer lő (érdekes fegyver). Vagy! Egy mesterlövész fegyverre hátba lőtt férfi nem biztos, hogy úgy viselkedik mint a strici mikor lelőtték.

Ezek tükrében azoknak ajánlom filmet, akiket érdekel egy ilyen film. Ha valaki tudja mire számíthat és nem vár egy újabb fergeteges akciófilmet Colin barátunktól, az biztos jól fogja magát érezni.

A fülke
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Thriller, Krimi
Hossz: 81 perc
Készült: 2002
Premier: 2003. július 31.
Forgalmazza: Intercom

Eredeti cím: Phone Booth
Rendező: Joel Schumacher
Szereplők: Colin Farrell, Forest Whitaker, Kiefer Sutherland
Fényképezte: Matthew Libatique
Díszlet: Don Diers
Írta: Larry Cohen
Producer: Gil Netter
 

A fülke - Phone Booth / ()

  • Műfaj:
  • Hazai premier: nincs még időpont
  • Rendezte:
  • Hossz: 0 perc
  • 2003-08-28 18:00:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/030828nm0101.jpg
  • Szereplők:
  • Forgatókönyv:
  • Operatőr:
  • Vágó:
  • Zene:
  • IMDb:
  • Gyártó:
  • Forgalmazó:
  • Honlap:
0 2003-08-28 18:00:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/030828nm0101.jpg
8 hozzászólás

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 23 napja

a képeknek köze nincs a filmhez a cikkben
Te most az egyik legnagyobb gamer oldalra érkeztél..................

válasz erre

Vendég

15 éve, 3 hónapja és 6 napja

nemabob írta:
EZ A LEGROSSZAB FILM AMIT LÁTTAM
Akkor nem sokat láthattál eddig...

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 27 napja

nagyon jo ez a film mivel ngyon izgalmas! gratula a szerkeztöknek

válasz erre

nemabob

16 éve, 8 hónapja és 12 napja

EZ A LEGROSSZAB FILM AMIT LÁTTAM

válasz erre

Vendég

17 éve, 2 hónapja és 19 napja

nagyon jo film szerintem

válasz erre

Vendég

17 éve, 5 hónapja és 25 napja

vki írjon nekem ehhez angolul egy film review-t!!!!nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 25 napja

röhögő smileymeglepődött smileymenő smileymosolygó smileyszomorú smileymeglepett smileynyelvnyújtó smileykacsintó smiley

válasz erre

norbiva

17 éve, 10 hónapja és 6 napja

honnan lehet letolteni a fulket?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja