Viking Mitológia: viking istenek(Titánok (hudejo kimondani:D))

2009. október 04.
92.9411
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
  Shadow profilja, adatai
Shadow
Nos hát akkor kezdjük az eleén:



Viking Mitológia: viking istenek(Titánok (hudejo kimondani:D)) - 1. kép


Thor

Odin legidősebb fia, a viharok és az időjárás istene.Fogatát két bakkecske vonja, melyeket meg ehet, és ha bőrüket, csontjukat meghagyja, másnapra feltámadnak.
(A jól ismert Thor nagypapa akit gyakran összetévesztenek a mikulással) Thor nagypapa a villámok istene volt és mindig szeretett ide oda csapkodni a baszottnagy kalapácsával ha valakinek lebaszott eggyet az ottmarad egy ideig.
Thor csodás öve (Armani) megsokszorozza erejét, így ő a legerősebb titán.Thor felesége Siv, akivel a világ legnagyobb palotájában él, melynek 540 szobája van. Thor két kísérője, Thialfy és Rözkva hűségesen szolgálják urukat.(csicskák)Ők a tiltás ellenére a kecskék csontjának velőjét is kiszopogatták, mikor az isten vendégül látta őket. Így az egyik kecske sántítani kezdett, ám Thor később meggyógyította, viszont így büntetésül követniük kell őt. Nevéből származik az angol thursday -csütörtök szó.


Viking Mitológia: viking istenek(Titánok (hudejo kimondani:D)) - 2. kép


Tyr
Tyr a hadisten. Az angol nevéből származik az angol "Tuesday" (kedd) szó. Csak ő volt elég bátor ahhoz,hogy a Fenrir farkas szájába tegye a kezét, amikor azt csellel megkötözték.(legalább a bal kezét tette volna oda a hülyegyerek) Ennek ára azonban az ő jobb karja volt. Így tehát balkezes lett, ám ez megnehezítette számára a harcot. A ragnarök alkalmával sziven szúrta Garmot, de a tőle kapott harapásokba belehalt.


Viking Mitológia: viking istenek(Titánok (hudejo kimondani:D)) - 6. kép


Baldr

A fenséges Baldr a napisten. Az Edda
(már ienkor létezett?)szerint tiszta ragyogásához semmi rossz nem férhet. Baldr egy éjszaka rémálmot látott. Mivel az istenek nem tudták megfejteni jelentését, Odin felkereste Vallát, a jósnőt, aki elmondta, hogy Baldr meg fog halni, gyilkosa pedig a vak Hödur lesz. Frigg, Baldr anyja bejárta a világ minden zugát hogy megeskessen mindent és mindenkit: nem fogja bántani Baldrt. Azonban a fagyöngyöt elfelejtette megesketni. Amikor ezt Loki megtudta, elment Hödurnak íjászatot tanítani. A nyílvesszőket fagyöngyből készítette, és mikor Hödur lőtt, kezét Baldrre irányította. Így a jóslat beteljesült, Baldr meghalt, és az istenek mélyen gyászolták. Testét égő máglyára téve a tengerre bocsátották. Felesége Nanna is követte férjét a máglyán. Odin, mielött vízre bocsájtották volna a bárkát fia fülébe súgott valamit, de senki nem tudja, hogy mit. Az istenek később váltságdíjat ajánlottak fel az alvilágnak, hogy visszanyerjék társukat, Hel bele is eggyezett visszatérésébe, ha az élők és az élettelenek mind megsiratják az elhunytat. Csak Thokk nem volt hajlandó Baldrt megsiratni, ezért nem jöhetett vissza.


Viking Mitológia: viking istenek(Titánok (hudejo kimondani:D)) - 3. kép


Loki

A ravasz Loki is Valhallában él, noha ő eredetileg óriás... Bár ez meglehetősen furcsa érvelés, hisz Loki annyira volt óriás, mint a többi isten. Nagyon okos és veszélyes, az istenek sokszor kerültek bajba miatta, mert az óriásoknak is segít.(FOLYTON ÁTBASZOTT MINDENKIT XD)Három gyermeke született egy Angrboda nevű óriásnőtől. Fenrir, a farkas, akit az istenek csak csellel tudtak megkötözni, olyan erős; a világ végekor el fog szabadulni és véres bosszút áll majd az isteneken.A másik Hel, az alvilág úrnője, akinek két arca van... Az egyik rothad hulláé, a másik pedig olyan, mint egy élőé.; a harmadik pedig a Midgard kígyó, aki a vízben, Midgard körüli tengerben azaz az emberek világa körül) él és testével körbeveszi az egész világot, úgy, hogy mikor körbeér, szája a farkába harap. A Ragnarök idején ő is az istenek ellen vonul, csakúgy, mint a többi szörny, óriás, az Alvilág rémei...


Viking Mitológia: viking istenek(Titánok (hudejo kimondani:D)) - 4. kép


(végre valakiröl van normális kép)
Odin

A mindenható Odin az ázok királya, a leghatalmasabb mind között. Fél szemét elvesztette, viszont így ihatott Mimir kútjából, ezért ő a legbölcsebb isten. Odin a boron kívül semmi más ételt nem vesz magához, viszont ebből többet fogyaszt, mint bárki más.(látnád józsi báccsit akkor nemmondanád ezt) Uralkodásában állatai segtik. Sleipnir, nyolc lábú csataménje, mely az égen is képes szaladni; Huginn (gondolat) és Muninn (emlékezet), két hollója, akik tudnak beszélni és a híreket szállítják; két farkasa, Gere és Freke; és malaca Särimner, akit minden este levágnak és megesznek, ám reggelre újjá születik(tökre mint Keny :D). A világ pusztulásakor Fenris, a farkas végzett vele.


Viking Mitológia: viking istenek(Titánok (hudejo kimondani:D)) - 5. kép


Frigg

Odin felesége. Ő az anyja Thornak, Baldrnek és Valinak. Odinnak rajta kívül más istennőktől is született gyermeke. A görög hitvilág Hérájához hasonló.


Viking Mitológia: viking istenek(Titánok (hudejo kimondani:D)) - 7. kép


Kronosz (kedvenc:D)

ronosz (görögül ??????) az idő istene a görög mitológiában (Kronosz = Cronus). Római megfelelője Szaturnusz.Uranosz és Gaia gyermeke, a tizenkét titán legfiatalabbja. Az olümposzi istenek egyik atyja. Amikor a föld világra hozta az óriás titánokat, Uranosz megrémült látványuktól, de legfőképpen megijedt gyermekei erejétől és hatalmasságától. Így az ég azt mondta Gaiának, hogy rútságuk miatt a Tartaroszban fognak élni. A föld mélyén azonban nagyon keserves az élet, és a szerető anya, Gaia egyre nehezebben viselte, hogy a titánoknak ilyen sanyarú sorsot szánt apjuk. Egy nap megelégelte Uranosz kegyetlenségét, és elhatározta, hogy bosszút áll rajta. Gaia úgy gondolta, hogy az ég istene fájdalmat okoz neki azzal, hogy teherbe ejti, majd szinte összes gyermekét a föld mélyére száműzi. Így aztán azt remélte, hogy szeretője jobb belátásra tér, ha megfosztja férfiasságától.

Hatalom megszerzése [szerkesztés]

Tervét egyedül nem tudta végrehajtani, így azt előadta gyermekeinek, akiket szavaira elfogott a félelem. Egyedül Kronosz jelentkezett a feladatra. Gaia létrehozott méhében egy fehér fémet és óriási, gyémánt keménységű sarlót készített belőle. Kronosz megragadta az élesre fent sarlót és várta az alkalmas pillanatot. Mikor Uránosz megjelent, hogy ismét lefeküdjön Gaiával, előugrott rejtekéből, és levágta atyja nemi szervét. Az üvöltő istenség vére a földre hullott, és ebből születtek meg az Erinnüszök, a Gigászok és a Meliák, az isteni eledel készítői. Kronosz a levágott szervet a dühöngő tenger habjaiba vetette, amelyből így kikelt a gyönyörűséges Aphrodité. Ezután a titánok felhozták a föld mélyéből a százkezűeket, megfosztották Uranosz-t hatalmától és Kronosz-t tették meg az ég urává. Kronosz nem hálálta meg félelmetes testvérei jótettét. Ő is rettegett százkezű öccseitől, kezüket széttéphetetlen bilincsbe verte és bezárta őket a Tartaroszba, az alvilág mélyére. A titánok nőül vették nővéreiket és számos istenmagzatot nemzettek. Az aranykor [szerkesztés]

Miután Uranosz félrehúzódott az istenek trónjáról, Kronosz feleségül vette saját testvérét, Rheiát, és együtt uralkodtak emberek és istenek felett. Uralma alatt élte aranykorát a világ. Az emberekben ekkor még nem dolgozott az irigység, kapzsiság vagy bármi erőszak. Nem ismerték a nehéz munkával elérhető megélhetést és a törvényeket sem. A teljes harmóniát azonban megbontotta Gaia jóslata, amely szerint Kronosz trónját saját gyermeke fogja megdönteni.
Az Olümposz [szerkesztés]

Ezt hallván Kronosz úgy döntött, hogy lenyeli összes utódját. Rheia három leányt és három fiút szült Kronosznak, aki sorban el is nyelte őket. Hesztia, Démétér, Héra, Poszeidon és Hadész után azonban Rheia megelégelte férje kegyetlenségét, és Gaia segítségével titokban szülte meg Zeuszt, akit ezután Kréta szigetén neveltek fel nimfák és egy anyakecske. A gyermek helyett egy nagy követ pólyált be Rheia, és Kronosz nem törődve a dologgal, le is nyelte azt. A titánok kora hamarosan lejárt, hiszen Zeusz felcseperedett, és Gaia, valamint Meltisz segítségével sikerült meghánytatnia apját. Így öt testvére újból napvilágra került. Mire Kronosz feleszmélt, Zeusz testvéreivel és szövetségeseivel megtámadta a titánokat. Eget-földet rázó hosszú háború tört ki, amely sokmindent elpusztított a földön. A háborúban végül Zeusz győzött, és a titánokat a Tartaroszba záratta. Ezután elfoglalhatta apja helyét az istenek és emberek trónján.
30 hozzászólás

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 1 napja

Nekem tetszett,az elején majd be sz... B-)B-)

válasz erre

Vendég

13 éve, 7 hónapja és 15 napja

Vendég írta:
Nagyon jók a képek.De a szöveg jobb is lehetne
megkaptad shadow!röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nagyon jók a képek.De a szöveg jobb is lehetne

válasz erre

Vendég

14 éve, 3 napja

az ostoba poénok miatt **** az egész

válasz erre

Vendég

14 éve, 22 napja

jó volt Kronosz képenyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 1 napja

a képek jó a szöveg nem újnyelvnyújtó smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 7 hónapja és 1 napja

Mirőlbeszélsz? Ez eredeti...eredeti wikipediás szöveg csak ő is elfelejtette kiírni a forrást. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 7 hónapja és 1 napja

Jó kis összefoglaló, kár, h közvetlenül ezelőtt olvastam el ugyanezt eredetiben...kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 7 hónapja és 15 napja

menő smileyjó képek

válasz erre

Vendég

14 éve, 8 hónapja és 14 napja

köszi sokat segített a töri házibanröhögő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 10 hónapja és 1 napja

Most Odin a boron kivul nem vesz magahoz mas etelt,akkor a malacat masoknak tartogatja ezekszerint?

válasz erre

Vendég

15 éve, 22 napja

nem rossz a képek is jók de lehetne komolyabban is venni nem el jampiskodni az egészet (szerintem tudod miről beszélek)és a képek lehetnének kicsit valóságosabbak!De legalább vetted a fáradtságotmenő smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja