To be continued..

2018. november 01.
30.0961
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Hellblade profilja, adatai
Hellblade
Üdvözlök mindenkit!


Van valamiféle folytatás a halál után?

Szerintem mindenki eljut eddig a kérdésig..

To be continued.. - 2. kép


A keresztény azt mondja a mennyországba,vagy a pokolba kerülünk,a hinduk a körforgásban hisznek,és így tovább..
Alapjáraton katolikus vagyok,de jártam Krisna templomban is,ismerkedtem a Buddhizmussal is ,Tao-izmussal is,stb..stb..de még a Hit gyülekezetben is voltam párszor..
Ma úgy vagyok ezzel az egésszel hogy a tudomány útját is követem.
Maradtam kereső,aki egyik válaszhoz sem kötelezi el magát,hiszen ha az egyiknek feladjuk magunkat,már ki is zártuk a többi lehetőséget..

To be continued.. - 3. kép


A választ magunknak kell megtalálni..

A tudomány és a vallás válaszai között sokszor széles,másszor nagyon keskeny a határ!
Itt meg kell jegyeznem az egyik neurológus ismerősöm válaszát a kérdésemre,hogy szerinte mi lesz a halál után: Lassan,sanda mosollyal az arcán,a kezével elegánsan gesztikulálva mondta:

"Nézd,nagyjából az lesz a halálod után,mint ami az életed előtt volt.."

Hát igen,nagyjából ez a tudomány válasza,ezt a mondatot sosem felejtem el..
De mint mondtam olyan is van ahol a tudomány és a vallás szinte összemosódik!

To be continued.. - 4. kép


Dr. Stuart Hameroff, az Arizonai Egyetem Aneszteziológiai és Pszichológiai tanszékének professzora szerint az univerzum legkisebb egységeiben is kvantum információ van,melyek kapcsolatban állanak egymással.Így az agyunk mikrotubulusaiban lévő információ(melyeknek összességéből áll a lelkünk szerinte),kapcsolatban áll,összefonódik,az agyon kívül lévő univerzummal. Része..

"Tegyük fel hogy a szív megáll.A vér áramlása megszűnik,és a mikrotubulusok elvesztik a kvantumállapotukat.De a kvantuminformáció,ami a mikrotubulusokban van,nem vész el.Nem lehet elpusztítani,csak szétoszlik,szétszóródik az univerzumban.Ha a pácienst ujra élesztik,e kvantum információ visszamegy a mikrotubulusokba,majd a beteg azt mondja hogy halálközeli élménye volt.Ha a páciens meghal,akkor lehet hogy a kvantuminformáció a testén kívül létezik tovább,talán a végtelenségig,lélekként.."

Imádom ahogyan erről beszél,akit érdekel itt a teljes beszélgetés:
9:55 től kezdődik a beszélgetés

To be continued.. - 5. kép


Egyébként ha tényleg így van,az is elképzelhető hogy majd a jövőben,lementhetjük,vagy felmásolhatjuk ezt az információt(a tudatunkat) mondjuk egy robot testbe,hogy örökké éljünk..
Itt nem vasbábukra gondolok,hanem cyborg szerű valamikre,akik mondjuk még tudnak majd sexelni is..

A lényeget nem hagyhatjuk ki.. :)

De maradjunk most a túlvilágnál meg a léleknél..Talán úgy van hogy mindenkinek saját mennyországa van,és ott azokkal leszünk együtt akiket szerettünk..persze ez úgy is lehet hogy még ő él,és mi megteremtjük magunknak a mását a mennyországunkban..

To be continued.. - 6. kép


klikk
Gyakorlatilag kb 25 évet átalszunk az életünkből.Minden este gond nélkül elmegyünk valahová máshova,majd vissza a testbéli életünkbe..Nem is olyan nehéz elképzelni ezt a test elhagyást..

Én valahogy ezt úgy tudom elképzelni,mint mikor játszunk valamivel.Mondjuk egy online játékkal..

To be continued.. - 7. kép


Egyszer csak letesszük a kontrollert/egeret,ki mit,kimegyünk valaminek..
A karakterünk innentől kezdve csak egy váz..
Nincs benne lélek..valahol máshol van..Ugye ugye..Ha belegondolunk,hány életet éltünk már?Egyszer mi magunk vagyunk ott,másszor csak egy gondolat vagyok a karakterem fejében..

Egy megérzés hogy merre menjen..

To be continued.. - 8. kép


klikk

7 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 10 hónapja és 12 napja

[Tiltott felhasználó!]

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 10 hónapja és 12 napja

[Tiltott felhasználó!]

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 10 hónapja és 13 napja

[Tiltott felhasználó!]

Yanez

5 éve, 10 hónapja és 13 napja

Huh, hát erről volt már egy hosszabb írásom, de persze nem itt. A lényeg, hogy hiába rugózunk ezen, ****t sem tudunk meg. Jelenleg nem. Elon Musk ígéretét adta, hogy a következő évtized végén már lehetőségünk lesz lemásolni a tudatunkat, pl a gépünkre. Onnan kezdve pedig már max a fizikai testünk hal meg, mi tovább élünk a virtualitás fogalmában, és talán egyszer majd egy android testet is kapunk hozzá. Szóval kb 10 év múlva. Viszont az csak egy "másolata" lesz a tudatunknak, az eredeti, azaz mi, úgyis megmurdálunk. Ugyanakkor egy rokon, családtag elvesztése már nem lesz akkora fájdalom, mint most, hiszen bármikor előkaphatjuk az okostelónkat, és ők mindig ott lesznek. Bármikor dumálhatunk velük.

Szimplán hinni vagy nem hinni a túlvilágban, az is hülyeség, hiszen fogalmunk sincs a világmindenségről. Tudjuk, hogy vannak galaxisok, naprendszerek, bolygók, esetleg más életformák, meg hogy állítólag volt egy nagy bumm. Micsoda észlények vagyunk. Kb mint a kutya, aki tudja, hogy a kaja a táljában van, és hogy az embertől jön. Ennyi. Kb ilyen szinten állunk mi is az adott dologhoz viszonyítva.

Órákon keresztül tudnék még írni erről, őrűlt teóriákat vázlatolva, de erre most nincs időm. mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

5 éve, 10 hónapja és 14 napja

Érdekes fejtegetés, én is gondolkodtam már ezeken, de nem lettem okosabb. mosolygó smiley De a lényeg: szerintem nincs túlvilág.

válasz erre

DrThezeus

5 éve, 10 hónapja és 14 napja

Érdekes téma, az biztos. Én ezzel úgy vagyok, hogy elborultabb pillanataimban szeretek tippelgetni, hogy vajon mi lesz velem, de aztán mindig rájövök, hogy ezt kb. lehetetlen megmondani. Majd ha eljutok idáig, akkor kiderül, gondolom. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 10 hónapja és 14 napja

Na ez (is) egy nagyon érdekes bejegyzés. mosolygó smiley Ezen én nem szoktam agyalni, szerintem egyszerűen csak egy nagy feketeség van és ott a vége. Sajnos szomorú ez így is úgy is mert ha már nem élsz a szó szoros értelmében, mindegy hogy a mikrotubulusok merre kószálnak...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profiljaXTomiX0029 profiljaKisember001 profiljaBotyi profilja