Team Fortress 2 Bemutató

2015. január 23.
28.2411
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
jezzahun profilja, adatai
jezzahun
Sziasztok!

Ha valaki meghallja a Team vagy a Fortress 2 szót azonnal arra gondol hogy a sok játékos a elektronikus férfiasságát mutogatja ( ha valaki nem értené, drága cuccok birtokosa és ezt az orrod alá dörgöli) de nem gondol bele vagy nem is tudja a Team Fortress honnan is indult. Ezt szeretném most bemutatni nektek hogyis juttotunk el mára E-pén*sz mutogatásig.


Team Fortress 2 Bemutató - 8. kép1996-ot írunk. A Quake hóditja a világot, a legnagyobb FPS mindenek felett. 2 srác (John Cook, Robin Walker) kitalálta hogy ehhez a remek játékoz csinálnak egy mod-ot aminek Team Fortress lett a neve. Sok-sok embernek megtetszik ez az egész és a valve le is csap rá nagyon gyorsan és kiadják a saját motorjukkal Team Fortress Classic néven.
Ezek után 1998-ban bejelentették hogy lesz folytatása a Classicnak. Ez lenne a Team Fortess 2. 1999-ben a valve bemutatja az E3-on új design-t ad neki és új játékmenetet,már akkor rengeteg címet kapott ( Legjobb online játék, legjobb akció játék) Ezek után egy alcímet is kapott Brotherhood of Arms néven. Walker és Cook voltak a fejlesztésért a felelősek akik a Quake modot is csinálták. 2000-ben felfügessztették a Team Fortress 2 fejlesztését a source engine miatt. Ezután 6 évig semmit se lehetett a játékról hallani. Addig Cook lett a steam fejlesztője még Walker a HL2 EP 1-en dolgozott..

Az információ hiánya, valamint az, hogy a 6 éves fejlesztés során gyakorlatilag nem tudtak semmit sem a játékról, vaporware-nek nevezték el, és a Wired Newsban írtak egy cikket róla, ahol más, vaporware-nek kinyilvánított játékok is voltak.

2006-ban az EA Summer Showcase eseményén újra bejelentették.
Sokáig a Duke Nukem Foreverhez hasonlították a sok csúszás miatt. De 2007-ben megjelent a Team Fortress 2, Source engine-el. A játék megjelenésekor sok kritikát, díjat kapott a grafikai stílusáért, kiegyensúlyozott játékmenetért, és a karakterek személyiségéért. A Team Fortress 2 nem a realisztikus megjelenéséről híres, mint a Valve többi Source játéka, például Half-Life 2, Day of Defeat: Source, Counter-Strike: Source. Inkább a stílusos, képregényes megjelenésével tűnt ki a többi ilyen típusú játéktól, amit "erősen motiválta a korai 20. századi reklám illusztrációk". Ezért is lett sok ember kedvence a rajzfilmes grafika miatt.

A Team Fortress 2 volt az első játék amely elkezdte a játékidőt számlálni,statisztikát vezetni a játékosról. Itt kezdődött az acsi mánia ami mára 500 feletti teljesítményt jelent amit meg tudunk csinálni a játékban. Persze vannak olyanok akik hack segítségével be is nyomják gyorsan,így kapnak fegyvereket és sapikat(nem érnek semmit,nem cserélhetők) De azért már elég pofátlan dolog az egész.


Team Fortress 2 Bemutató - 1. képAlap Történet: Vannak itt a Kékek (BLU: Builders League United - Építők Összefogása) és a Pirosak (RED: Reliable Excavation & Demolition - Megbízható Földmunkák & Bontás) akik egymás ellen harcolnak. E két cég titokban vezeti a világ összes kormányát. Két csapatot ezek szerint lehet megkülömböztetni: A RED meleg színeket, természetes anyagokat és szögletes alakzatokat használ, míg a BLU hideg színeket, gyári anyagokat és kerek alakzatokat használ. A feladat: Kinyirni az ellenséges csapatot. :)

Kaptunk 9 féle kasztot,ezeket eggyessével felsorolom nektek.


Team Fortress 2 Bemutató - 2. képTámadó kasztok:

Scout(Felderitő): Baseball örült amcsi srác aki gyors mint a villám és kecsesebben mozog mint egy gazella... Kis életerővel rendelkezik de a gyorsasága miatt elég nehéz eltalálni. Ne is beszéljünk a dupla ugrásáról. Ellenörzőpontokat 2x gyorsasággal foglalja mint a többi karakter és ne is beszéljünk a táska lopáshoz is ő a legjobb választás.
Alap fegyverei a repeszpuska egy pisztoly és a hírhedt baseball ütő.

Soldier(Katona): Újabb amerikai karakter. Egy sztereotipikus amerikai katona. Második leglasabb karakter a heavy után de az életereje elég nagy. Rakéta ugrással gyorsabban tud mozogni de sebződik a rakétáktól. Vannak olyan bakkancsok(utólagosan kerültek be a cuccok megjelenésével) amelyek a sebzést csökkentik,és ott a rakéta ugrók kedvence a sebzés néküli rakétavető(ez is utólagos). Remek öléseket lehet vele csinálni.
Alap fegyverei a rakétavető,shotgun és egy ásó.

Pyro: A legfurcsább karakter a játékban. Arról ne is beszéljünk hogy egy maszk van rajta ami miatt nem értjük hogy mit beszél,de azt se lehet tudni hogy Férfi hogy Nő karakter e(sokan mondják hogy nő) Mindenkit felgyújt ha elé kerül és nem fog sírni ha belőled is egy sült oldalas válik. Közelre halálos a lánszorójával de ha egy kicsit meszebb az ellen akkor ott a shotgun de akkor se kell félni ha nincs lőszere egy szép balta megteszi a hatását. Lángszorójával el tudja lökni az ellenfeleket,társakat el tudja oltani na és a tapadóbombákat és a rakétákat is el tudja fújni. Jó karakter,az egyik kedvencem.

Védekező kasztok:

Demoman(Robbantós) : Egy skót fél szemmel ami nem is akkora gond ha nem lenne sötétbörű a tag. Ez nem jelenti azt hogy én rasszista lennék,de ahogy utánnanéztem én nem találtam semmiféle bejegyzést hogy lett is volna a skót történelemben sötétbörű skót(tényleges skót,nem bevándorlók). Ezért is fucsálom ezt a karaktert. De most amit lehet tudni róla. A robbantás szakértője aki simán aládrobbant a gránátvetőjével de akár a Sticky Bombját is aládnyomhatja és semmi habozás nélkül csirkeaprólékká robbant. Közepesen gyors karakter. Nála is mint a Soldiernél használhatjuk a Sticky Bomb vetőjét gyors mozgásra. Alap fegyverei a gránátvető a tapadó bomba vető( sticky bomb) és egy piás (talán whisky-s) üveg amit meg is húzhat ha megöl vele valakit( nem úgy húzza meg.. iszik belőle)

Heavy(Gépágyús): Orosz barátunk elég nagy darab és elég lassan mozog,de a nagy a fegyvere és elég gyorsan lő vele. Elég mamlasz de sok az élete(300) és a medic-ek kedvence. Hogy miért? Overheal-el 450 lesz az élet és elég nehéz emiatt megölni. Kis zárt helyeken osztja az olmot,de spóroljunk a lőszerrel mert a 200 töltény nagyon gyorsan elfogy. Jó karakter. Alap fegyverei a Minigun ha kifogy akkor ott egy shotgun,de ha ott is lőszerhiány van akkor ököllel nagyon hatásosan lehet ölni. Ehhez egy remek taunt tartozik. Pisztolyt formál a kezével és lő,ha közelben lesz egy karakter akkor meghal.

Engineer(Mérnök): Védekező kaszt aki egy helységbe elég csúnya gyilkolást tud végezni a építményeivel. Texasi a úriember. Három féle építményt tud letenni. Őrtornyot egy adagolót és egy teleportot. Legyagyobb ellenfele a kém mivel az építményeit tönkre tudja tenni. Van azért neki is fegyvere. Egy shotgun ha véletlen nincs építménye egy pisztoly és egy csavarkulcs amivel közelharcolni is tud,de ezzel fejleszti és javítja a építményeket.

Támogató kasztok:

Medic(Szanitéc): Németország fia. Ő lehet a legjobb barátunk mivel ő adhat számodra életet ha már majdnem a halálodon vagy. Kedvence akit leginkább segít az a Heavy,de bárkit heal-el aki kéri. Van neki is 3 féle fegyvere. Egy oltópisztoly ami inekciós tűket lő ki ha védeni kellene magát. Van itt neki egy Életerőtöltője amivel 150%-ára növelheti a játékos életerejét és egy idő után kaphat übercharge-t is amit benyomva magára és a épp heal-elt játékosra pár másodpercre hallhatatlanokká válnak. Van itt még egy csontfűrésze is ami jól fogja a csontokat. Életereje visszatöltődik ha sebzés éri. Jó karakter,sokan szeretik.

Sniper(Mesterlövész): Van itt nekünk egy igazi Ausztrál Krokodil Dundee aki egy sniper puskával osztja a fejeseket messziről. Erős a puskája akár egy heavy-t is leterít 1 lövéssel ha feltöltődött a puska. Ha mégis valaki közel kerülne hozzá akkor elláthatja a baját egy géppisztollyal,de ha nagyon közel kerül az ellenfél ott van neki a kukri-ja ami egy bozotvágó késhez hasonlít. Használhat Íjat is,ezt későbbiekben kapta mega ahogy cuccok lettek a játékban.

Spy(Kém): Francia kém ő is fedett arcal aki el tudja magát tüntetni mint egy varázsló a karorája segítségével. Akár az ellenfél külsejét is fel tudja venni amivel sok-sok meglepetést tud okozni bár elég gyorsan le tud bukni. Van neki egy revolverje amivel tudja védeni magát,de fő fegyvere a kés lenne amivel a hátbaszúrás mestere. Van neki még egy mentesitője amivel az ellenséges építményeket tudja elpusztítani.E karakternek kellet volna sötétbörűnek lennie és nem a Demo-nak.. Miért? Sokan tudják hogy Franciaország a sötét börű emberek melegágya(nem úgy) mivel nagyrész ide vándorolnak és régebben nem egy Francia gyarmat volt Afrikában. De ez más tészta. Ezért lehetett volna e karakter ilyen. Sunyi karakter,nem a kedvencem.

Ezek voltak a karakterek most játékmódokról lesz majd szó.

Több féle játékmód van a játékban.

Zászlórablás(CTF - Capture The Flags)
Itt nem is zászlót hanem egy táskát kell ellopni. Aki elsőre eléri a 3 táskalopást az nyer.

Aréna: Deadmatch alapú az egész játék az nyer aki elfoglalja az összes pontot vagy az ellenfél csapatából nem marad túlélő. Nincs újraszületés

Ellenőrzőpontok (CP - Control Point): A pályákon ellenörző pontok vannak amelyeket el kell foglalni a csapatoknak. Az nyer aki az összes pontot birtokolja.

Támadó / Védekező (AD - Attack / Defend) ezeken a pályákon is pontokat kell foglalni, de itt a kezdéskor minden pontot a védekező csapat (általában Piros) birtokolja, a támadó csapat (általában Kék) célja ezek elfoglalása. Általában két pontot kell elfoglalni egymás után, de itt a támadó csapat által elfoglalt pontokat a védők nem tudják visszafoglalni. Egyes pályákon három pont van, itt az utolsó 'C' pontot csak akkor lehet elfoglalni, ha már az első két 'A' és 'B' pontokat már elfoglalta a támadó csapat.

Robbantótöltet-verseny (Race Payload): Két csapat,2 bomba és az nyer aki hamarabb elkiséri a saját bombáját az ellenél bázisára. Csak akkor megy ez a vasúti kocsi ha van aki vezeti,annál gyorsabban megy minél többen állnak körülötte.

MVM( Man vs Machine) Ebben a játékmódban 6 ember játszhat társként a robotok ellen. Meg kell állítani őket hogy a bázisunkra bombát juttasanak. Több hullámot kell túlélni. Robot ölés során pénzt kapunk amiből vehetünk karakternek előnyöket. Pl: több élet,több lőszer,sebzés elviselés,életerő visszatöltődés,gyorsabb mozgás. Vicces egy mód,de ha nincs egy jó csapat akivel játszahatnál akkor nagyon nehéz kis szinteken is.

Most jöjjön az egyik kedvenc játékmódom,mégpedig a Saxton hale!


Team Fortress 2 Bemutató - 4. képE játékmódban Saxton Hale ellen kell túlélnünk. 1 ember játsza a Saxtont( néha Fejetlen lovas vagy keresztény sniper vagy akár nyúl ruhájú demo) szokott lenni a többieknek pedig túl kell élni és megölni a saxtont. Ez a saxton a Mann Co fönöke a játékban. Minél többen vannak a túlélőknél annál több az élete a saxtonnak aki egy adott sebzés elszenvedése után szuperképességre tesz szert. Ha elüvölti magát,mindenki megijed akkor lassabb lesz és így el tudja kapni az embereket.( Fejetlennél ott teleportálni is tud,a sniper pedig íjat is tud használni a demo pedig tojás alakú bombákat tud kilőni) Feladat: vagy a saxton élje túl vagy a többi játékos.


Team Fortress 2 Bemutató - 5. képVan itt még egy Territorial Control nevű játékmód és ne feledkezzünk meg a Doomsday játékmódról se amiben egyik csapatnak el kell vinni a rakétához egy táska ausztráliumot hogy a rakéta a világűrben kössön ki egy majommal a fedélzetén.

Most lett újítás a béta játékmódok, ahol Quake féle powepuppok felvételével előnyhöz juthatunk.

Ennyit a játékmódokról, ugorjunk az alap dolgokra.


Team Fortress 2 Bemutató - 6. képAmikor megjelent a játék akkor még nem voltak benne más fegyverek és kinézetek,minden alap volt benne. Ezek után jött ez a cucc dolog ami még okés volt valamelyest mert még fizetős volt a játék. De ezek után...

Ingyenessé tette a steam és láss csodát.. a játékosszám megugrott, ellepte a sok kis F2P játékos a játékot ami nem lenne gond ha nem 9 év alattiak lennékek többségbe.(Akik bemennek mindenféle trade szerverre és foglalják a ténylegesen tradelni akarók elől a helyet) Mára már pár centért is premium lehet az ember és itt kezdődik el az amit az elején írtam hogy virtuális férfiasság mérés. Mivel a játékban lévő egyes skinek értéke meghaladja egy átlag magyar ember fizetését is!! Ez hogy lehet?

Nem tudom,de az se normális aki ezzel akar menőzni.. Nekem is vannak cuccaim ezt belátom, de nem menőzni akarok velük,mind pár euró értékűek.( talán a legértékesebb cuccom 2 kulcs lehet) Én azért játszok mert élvezem a játékot és nem azért hogy azt mutogassam hogy milyen sok száz eurós skinem van ami nem jár semmilyen előnnyel.

Írhatjátok hogy azért drága mert ritka,stb de még így se értem meg mi ebben ilyen drága... Ennyi pénzekért veszel egy belépő szintű gépet vagy akár egy PS3 vagy XBOX 360-at legroszabb esetben akár egy PS4 meg XBOX ONE is tudnál venni. Ez van a CS GO-nál is de az egy másik játék.


Team Fortress 2 Bemutató - 7. képMindenkinek írom hogy cuccok nélkül is élvezhető egy játék és ha valaki azért néz le mert nincs cuccod akkor mutasd meg neki hogy úgy is lealázod akár a francba is. Én ezt szoktam tenni.. Én nem szólok le senkit ha talán "olcsóbb" cuccai vannak,nem az a fontos hanem az hogy a játék jó mert rengeteg játékmód van, rengeteg jó féle szerver és elsősorban a grafika és a poénok ütnek nagyon. Aki még nem próbálta annak itt az ideje(persze ha nem kis álltalános iskolás 9 éves)

Összegzés: Jó játék, rajzfilmes grafika,remek humor,szerethető karakterek. Mindenkinek ajánlom,remélem játszunk együtt majd,vagy játszunk is.. :)

Bár volt nekem olyan időszakom amikor teljesen meguntam a játékot de elég dúrván vagy 1 évig nem is játszottam,de úgy gondoltam mostmár megtaláltam azokat a szervereket amelyeket nem unok,és jó a társaság. Megpróbálom még sokáig évezni. :)

Köszönöm hogy elolvastad a blogom, remélem tetszett!!!

Jezzahun
9 hozzászólás

italianman

9 éve, 18 napja

Jó blog lett.

válasz erre

rDAVE

9 éve, 26 napja

Igen komoly blog lett Jezza!

válasz erre

WarriorAutobot

9 éve, 26 napja

Imperator írta:
Team Fortress wiki, rövidített verzió. Szép hosszú cikk, remekül összefoglaltat a játékot. Én magam is egy jó ideje játszom, bár nem igazán mondanám magam pro játékosnak. Ezt leszámítva elég gyakran igen hamar elég előkelő helyen szereplek, hiszen állandóan körbevesz a sok retardált, játszani nem tudó szerencsétlen. Elég nehéz normális szervert találni, külön öröm ha egy szóf*sásban szenvedő ruszki gyereket hallgathatok cérnavékony hangon. A legjobb játékmód a páros kocsitoló, mert az az egyetlen játékmód, ahol lőni sem kell, és már 1. vagy a szerveren. Olyan jó érzés, mikor látom, hogy a "csapatom" csak azzal foglalkozik, hogy az ellenfelet szétlőjje, míg én beállok a kocsihoz és tolom. Rendszerint én vagyok az egyetlen aki tolja, nagy ritkán valaki besegít. Persze az ellenfél csapata állandóan nyer, hiszen ott mindenki tolja a kocsit. Múltkor is a csapatomban valaki írta, hogy ne hagyjuk az ellenfelet nyerni, hiszen az ő kocsijuk már a végén volt, a mienk még a kezdőn. Én odaírtam, hogy ha tolnánk a kocsit, akkor nyerhetnénk, erre pár pillanat múlva látom hogy kirúgtak a szerverről. Na köszi szépen. Az auto balance-ot is bírom, mikor keményen küzdök a győzelemért, két körben sikerül is, majd bedob az ellenfélhez. Hát ezért megérte annyit harcolni.
Jóformán én csak a pénzért játszom már, ha szerzek cuccokat, különböző oldalon elcserélgetem, majd eladom őket. 7 centért bárki vehet prémiumot, én igyekszem a többszörösét visszahozni.
Azért azok a cérnavékony hangú 10 éves oroszok kellenek
Mint pár hete mikor azt hittük a gyerekről hogy 10 éves és megszólal egy 20-30-as éveiben járó "úgy beszélek hogy megalvad a tej a számban" fazon azon jót röhögtem
Viszont ha veled vagyok akkor rendszerint segítek tolni a kocsit.

válasz erre

Imperator

9 éve, 26 napja

Team Fortress wiki, rövidített verzió. Szép hosszú cikk, remekül összefoglaltat a játékot. Én magam is egy jó ideje játszom, bár nem igazán mondanám magam pro játékosnak. Ezt leszámítva elég gyakran igen hamar elég előkelő helyen szereplek, hiszen állandóan körbevesz a sok retardált, játszani nem tudó szerencsétlen. Elég nehéz normális szervert találni, külön öröm ha egy szóf*sásban szenvedő ruszki gyereket hallgathatok cérnavékony hangon. A legjobb játékmód a páros kocsitoló, mert az az egyetlen játékmód, ahol lőni sem kell, és már 1. vagy a szerveren. Olyan jó érzés, mikor látom, hogy a "csapatom" csak azzal foglalkozik, hogy az ellenfelet szétlőjje, míg én beállok a kocsihoz és tolom. Rendszerint én vagyok az egyetlen aki tolja, nagy ritkán valaki besegít. Persze az ellenfél csapata állandóan nyer, hiszen ott mindenki tolja a kocsit. Múltkor is a csapatomban valaki írta, hogy ne hagyjuk az ellenfelet nyerni, hiszen az ő kocsijuk már a végén volt, a mienk még a kezdőn. Én odaírtam, hogy ha tolnánk a kocsit, akkor nyerhetnénk, erre pár pillanat múlva látom hogy kirúgtak a szerverről. Na köszi szépen. Az auto balance-ot is bírom, mikor keményen küzdök a győzelemért, két körben sikerül is, majd bedob az ellenfélhez. Hát ezért megérte annyit harcolni.
Jóformán én csak a pénzért játszom már, ha szerzek cuccokat, különböző oldalon elcserélgetem, majd eladom őket. 7 centért bárki vehet prémiumot, én igyekszem a többszörösét visszahozni.

válasz erre

VaPe

9 éve, 27 napja

Wow az komoly összefoglaló cikk! Köszi a sok hasznos információt!

válasz erre

PaulMarloW

9 éve, 27 napja

5t3v3nk3 írta:
Na ez egy remek írás Jezza! Én még a "fizetős" időszakban toltam a TF2-t(anno megjelenéskor vettem meg a Orange boxot, Jézusom de rég volt) de mióta F2P, azóta bottal is csak óvatosan megyek a közelébe..
Nem játszottam a b2p verzióval,de teljesen barátságos az ingyenes verzió.

válasz erre

wegh

9 éve, 27 napja

5t3v3nk3 írta:
Na ez egy remek írás Jezza! Én még a "fizetős" időszakban toltam a TF2-t(anno megjelenéskor vettem meg a Orange boxot, Jézusom de rég volt) de mióta F2P, azóta bottal is csak óvatosan megyek a közelébe..
Én csak ingyenesen játszottam/játszom, de szerintem nyugodtan jöhetsz. Igaz néha sok a 10 éves, de ha megtalálod a megfelelő szerevereket akkor nagyon jó.

válasz erre

wegh

9 éve, 27 napja

Egypár helyesírási hiba és elírás van benne, de összességében nagyon jó! Részletes, mindent leírtál, a karakterek történetéről például még nem is hallottam. A Saxton-on módot még nem is próbáltam, szerintem még ma meg is nézem, nagyon jónak tűnik. Nekem a Demoman a kedvencem: Egy bárddal és pajzzsal nagyon tud osztani, fóleg épületben, ajol kevés a hely. Nagyon jó blog lett, gratulálok hozzá.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 27 napja

[Tiltott felhasználó!]


 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Magnumpi profilja