Star Wars: Visszatérés a Naboora - 8. fejezet

2013. június 12.
44.6001
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
DNS profilja, adatai
DNS
Theed fehér páncélos klónkatonák élettelen testével és harci droidok fémes maradványaival tarkított utcáira már jócskán ráborult az alkony, mire a harcok véget értek a Naboon, és a bolygó ismét a Galaktikus Birodalom teljes irányítása alatt állt. A palotában működő droidvezérlő egység és a kommunikációt zavaró generátor kiiktatását követően a város a birodalmiak kezére került, miután a lebénult droidok támogatása nélkül maradt helybéli erők megadták magukat. Ezután már csak a birodalmi csapatok hatékony összevonására volt szükség a második droidvezérlő hajó körül dúló csata eldöntéséhez, majd az ellenség végleges megsemmisítéséhez.


A királyi palota egyik félhomályba boruló helyiségében Darth Vader a csuklyás Sith mester hologramja előtt térdelt, aki ezúttal egy székben ülve fogadta tanítványa jelentkezését, karjait kényelmesen a szék karfáján nyugtatva. Nem lepődött meg attól, amit hallott.
- A Naboo újra a miénk, Sidious Nagyúr - közölte szenvtelenül a térdelő Fekete Lovag.
- Kiváló. Ismét remek munkát végeztél, barátom - konstatálta elégedetten a hologram. - Na és a Jedik? - kérdezte, az utolsó szót kissé megnyomva.
- Quinlan Vos és két társa halott, mesterem - jelentette be Vader. - Ahogyan Ön gyanította, ők álltak az ellenállás és a droidvezérlő hajók eltűnésének hátterében.
- És ahogyan előre láttam, te is erősebb lettél a Sötét Oldalon, ifjú tanítványom - mondta büszkén a Sith mester. - Most már nincs senki, aki megállíthatna téged - jegyezte meg, majd hozzátette: - Menj és intézkedj, hogy végleg rend és nyugalom legyen a bolygón.
- Ahogy óhajtja, mesterem - hajolt meg Vader.

Star Wars: Visszatérés a Naboora - 8. fejezet - 1. kép

Amint kicsinyített hologramja eltűnt Sidious asztala fölött, máris egy újabb vetített alak jelent meg a helyén a Sötét Nagyúr előtt. Egy tetőtől talpig karmazsinvörös köpenyes és sisakos férfi volt az, az elit császári testőrség tagja.
- Igen, Xanar? - szólította meg a csuklyás Sith. - Milyen hírekkel szolgál számomra?
- Keegan parancsnok meghalt, Nagyúr - mondta a testőr a sisakja alól. - Az Ön tanítványa végzett vele a harc után, amiért őrizetlenül hagyta Theedet.
- Nem nagy kár érte - legyintett Sidious. - Ezek szerint Vader Lovagnak ma mégis rossz napja volt - mosolygott sejtelmesen a köpenye alatt.
- Jar Jar Binks segített neki a Jedik tervének meghiúsításában - magyarázta Xanar. - Ő azonban nem élte túl az összecsapást.
- Á, értem. Szegény Jar Jar, mindig is együgyű lélek volt - gúnyolódott a Sith. - Köszönöm, Xanar - mondta, azzal kikapcsolta a holokivetítőt.

Palpatine, azaz Darth Sidious, az Erő Sötét Oldalának nagymestere, a Galaktikus Birodalom császára elégedetten dőlt hátra a székében. Arra gondolt, hogy a dolgok nem is alakulhattak volna másképpen, hiszen a prófécia megjósolta: a Kiválasztott lesz az, aki egyensúlyt hoz majd az Erőbe. A Kiválasztott, aki nem más, mint az egykori Jedi-lovag, Anakin Skywalker, vagyis immár az ő Sith tanítványa, Darth Vader. És a Jedik még azt hitték, hogy egyensúlyt hozni az Erőbe annyi, mint legyőzni a Sötét Oldalt... Micsoda naivitás! Most, hogy végre elbuktak, már nyilvánvaló volt, mennyire félreértelmezték az ősi próféciát. Hiszen a Kiválasztott valójában az erősebb Sith-ek számára hozta el a hatalmat és a dicsőséget, aminek ő maga a záloga, ezért megváltoztathatatlan. A Jedi Rend örökre kudarcot vallott.
- Ostoba Jedik! - gondolta magában Sidious, és az arca ragyogott.

Star Wars: Visszatérés a Naboora - 8. fejezet - 2. kép


Ezzel vége a sorozatnak, örülök, ha sikerült legalább néhány olvasónak pár kellemes percet szerezni az írásommal. Azok kedvéért, akik még nem olvasták végig, de kíváncsiak a teljes történetre, alább belinkeltem a novella összes fejezetét az egyszerű elérhetőség végett.

Visszatérés a Naboora - 1. fejezet
Visszatérés a Naboora - 2. fejezet
Visszatérés a Naboora - 3. fejezet
Visszatérés a Naboora - 4. fejezet
Visszatérés a Naboora - 5. fejezet
Visszatérés a Naboora - 6. fejezet
Visszatérés a Naboora - 7. fejezet
7 hozzászólás

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 14 napja

Hű mit találtam én itt!meglepett smileymosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 15 napja

****a sorozat!mosolygó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 9 hónapja és 15 napja

DNS írta:
Na nem, azt azért nem. Nem vagyok az apád!kacsintó smiley
röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

DNS

11 éve, 9 hónapja és 15 napja

marco írta:
Hétvégén nekifekszek. Ki is kérdezhetsz majd belőle!röhögő smiley
Na nem, azt azért nem. Nem vagyok az apád!kacsintó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 9 hónapja és 15 napja

DNS írta:
Hiszem, ha látomröhögő smiley
Hétvégén nekifekszek. Ki is kérdezhetsz majd belőle!röhögő smiley

válasz erre

DNS

11 éve, 9 hónapja és 15 napja

marco írta:
NA akkor most kell tényleg nekiállnom az összesnek...röhögő smiley
Hiszem, ha látomröhögő smiley

válasz erre

marco

11 éve, 9 hónapja és 15 napja

NA akkor most kell tényleg nekiállnom az összesnek...röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja