Pocoktheadam- Dying Light

2015. február 05.
25.9191
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Üdv mindenkinek !


Előre szólok, hogy amit leírok az az én véleményem és még nem teljesen vittem végig a játékot így lehet, hogy változni fog a végére, bár ,ahogy utána olvastam már csak pár küldetés van hátra így most leírom a véleményemet. Elöszőr is jó ha tudjátok, hogy manapság a minimális gépigény az nem az a minimum gépigény mint régen, hiszen mostmár egyből mindent a 4K parasztvakításának feleltetnek meg így ezek a gépigények is úgy értendőek, hogyha te szeretnél játszani 4K felbonátosn minimum gépigénnyel akkor biza ez a minimum vas. El kell, hogy mondjam, hogy a teszt vas az alábbi volt :

Intel Core i3 3220 - 10GB DDR3 1600Mhz - 5770 Vapor x 1GB DDR ( sztem ez még 128 bites interfészű) 1080p-ben élsímitás nélkül teljesen korrekten futott a játék.

Kezdjük az elején, ( itt jegyzem meg, hogy nem fogok storyzgatni mert nem akarok spoilerezni) megérkezünk egy szigetre méghozzá ejtőernyővel, de ahogy az ilyenkor szokott lenni, elvileg egy kiképzett katona révén végülis miért is sikerülne tökéletesen az ugrás , ilyenkor jól jött volna Topper Harley csoda kése, de az egy másik történet, ahogy ilyenkor lenni szokott, ránk is támadnak, majd váratlanul megmentenek..... nem is árulok el itt többet, hogy mi történik aki akarja járjon utána akit meg nem érdekel az úgysem fogja érdekelni. A lényeg, hogy a story sajnos klisés úgy látszik, hogy igazán jó storyért úgy kell reménykedni mint a fizetés emelésért várod, hogy na na na, de aztán rájösz, hogy ez nem az a világ.





A játékmechanika a készítők elöző játékából a Dead Islandből lett átemelve legalábbis ami a fegyverek craftolását, a harcrendszert illeti, sokan panaszkodtak, hogy húúú de gyorsan elfogy a stamina, erre csak annyit mondanék, hogy bakker menj oda és próbáld ki te, hogy egy zombi apokalipszis idején két futás között kitör a zombi bunyó, hogy hogyan bírod, tény, hogy lehetett volna finomítani rajta, de nem játszhatatlan tőle sőőt arra ösztökéli a játékost, hogy használja ki a terep adta lehetőségeket és ne álljon le harcolni egyedül a zombi hordákkal.




Ugyanis a készítők gondoltak egy merészet és megspékelték az úgynevezett parkour effektel, aki látta a yamakasi filmet az tudja miről beszélek, pattogni fogunk a házak között mint yoda mester az episode 3-ban és ezt a rendszer díjazza. Nem vicc xp-t kapok különböző akrobatikus manőverekért és itt jön el az újdonság a játékban amit nevezhetünk azért bőven újításnak ! Egyrészt kapunk a zombik gyilkolásért xp-t de az egy másik talent fa, vagy a küldetésekért az is egy másik talent fa és ezért a szökdécselésért is ami szintén másik így igen 3 féle fejlődés van a játékban !






Survivor - Agility - Power

A survivor fát a küldetésekkel, az agility az ugri bugrival még a powert egy kis rotálással tudjuk növelni. Nem fogom kifejteni a fák különböző ágait amondó vagyok mindenki saját maga jöjjön rá, hogy melyik a legoptimálisabb választás :)

Térjünk át a grafikára, a játék szerintem jól néz ki, bár tény, hogy indokalatlanul magas a gépigénye. Csak összehasonlítás képpen az UE4 engine is képes valami eszméletlen csodára de az meg se reccent itt bizony azért van reccenés ami nem feltétlen a géped hibája egyszerűen csak a programozói lustaság. Annyi a történet, hogy a CPU magjait nem egyenletesen terheli meg, hanem pl az 1. magot kihajtja a többit meg nem, ezért amég nem érkezik hivatalos patch ezt úgy lehet orvosolni, hogy ki ALT+TAB-ozunk a desktopra nyomunk egy feladatkezelőt megkeressük a dyinglight.exe-t jobb klikk rajta levesszük a CPU terhelés pipát a CPU0-ról majd visszarakjuk ezzel az egyszerű eljárással elérjük azt, hogy egységesen terhelje le szegény gépünket. Szóval a grafika szép, 2015-ben minimum elvártnak szerintem tekinthető, ami viszont feltűnt hogy a zombikból nincs sok fajta hanem olyan 10-12 féle zombi skin van és ezek ismétlődnek ezért egy fekete pont a készítőknek, de momentán engem a nagy pörgésben nem zavart.


Hangok ez is szintén rendben van ha arcon vágsz egy zombit és úgy sikerül, hogy a röntgenen koponyalapi törést mutasson ki akkor biza hallod ahogy a kálciumos csoda csontok repednek, törnek ( azért a valóságban ne próbáljátok ki) a fegyverek csörömpölése mind rendben van úgy hogy ebbe se tudok belekötni a zene illik a játékba habár az is igaz, hogy igazi klaszikus nincs benne mert nem tudnék most egy momentumot se fel idézni, hogy bakker az az a dallam az mekkora volt, sajnos illik a játékhoz, de amolyan jó iparos munka nem több.

Az irányítással nekem speciel nem volt gond, ráadásul aki játszott a Dead Island-el annak meg végképp nem lesz új maximum pattogás ide-oda de az is kb 10 perc után megszokható.







Ha összegeznem kéne a játékot akkor sajnos azt kell hogy mondjam ugyanaz a baj mint a Dead Islandel jójó, de hiányzik az a plusz amitől klaszikussá válhatott volna, ráadásul úgy mint az összes többi játék azért ebben is találni fogunk bugot, nekem pl sikerült a térkép egyik szegletében leesni a föld alá majd km-kel arrébb vissza jönni.....
Ez a játék nem rossz, ha képes vagy feladni azt, hogy néha monotonná vállik, ráadásul a zombik is ismétlődnek, de ettől eltudsz tekinteni ez egy jó játék, azt nem mondanám, hogy most azonnal vegyétek meg. de ha lesz leárazás pl steam akkor egy esélyt megér, hiszen a coop módban biztos vagyok benne, hogy nagyot dob a hangulaton, de ha mondjuk a GTA V PC-s változatára spórolsz akkor aztán tényleg várj ezzel a játékkal, de majd az uborkaszezonba jól fog jönni.

10/7

+jó parkour élmény
+minden ami a Dead Island-ben jó volt az itt is jó

-Kevés zombi skin
-Egy idő után monotonná vállik
7 hozzászólás

italianman

9 éve, 11 hónapja és 22 napja

Nekem maga a játék nem nagyon tetszik. Az írás jó kacsintó smiley

válasz erre

adambalonyi

9 éve, 11 hónapja és 25 napja

Van még 1 szabad slotom mosolygó smiley majd a jövőben tervezem hogy maradok az LGA1155-nél ha lejebb mennek a proci árak plusz a memóriát lecserélni 32-re

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 11 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

adambalonyi

9 éve, 11 hónapja és 25 napja

2x 4 GB memóriám volt alapból építettem egy NAS-t amibe 2x2 GB memóriát vettem de stressz teszt alatt kijött hogy 1 is bőven sok de mivel ugye 2 GB a modulok ezért nem csinálhattam azt hogy elő a fűrész röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley: de a másik 2 GB-s memória a gépemben landolt mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 11 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

9 éve, 11 hónapja és 25 napja

A 7 / 10-es pontozással és a legtöbb dologgal egyetértek, nálam sem lesz jobb (teszt ma vagy holnap), azonban a parkour engem rettenetesen irritál...

Jó blog, öröm volt végigolvasni. mosolygó smiley

válasz erre

wegh

9 éve, 11 hónapja és 25 napja

Pont tegnap szemzgettem a játékkal, de szerintem nekem marad nyárra mosolygó smiley Jó teszt lett kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja