Pocoktheadam - Xbox360

2014. február 14.
41.8291
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Üdv mindenki !


Félre teszem , most a 3D-s cikkeket ,ígérem lesznek abból nagyon látványosak még ,de másról akarok beszámolni néktek. Közel 20 évig erősítettem a PC-sek nagyon-nagy táborát , habár nincs sok emlékem a 3-4 éves koromból apámék elmondása szerint ,akkor egy játék volt az aktuális kedvencem , mégpedig a Doom 1-2. Khm , igen eléggé durva ,hogy olyan kicsinek ,ilyen játékokkal játszottam ,de hellooooo nem lettem sorozatgyilkos vagy idegbeteg ....


Pocoktheadam - Xbox360 - 1. kép



Pocoktheadam - Xbox360 - 2. kép



Utána most ugorjunk egy kicsivel nagyobbat úgy 1999-ig amikor apám hazahozta eredeti lemezen a Half-Life 1-et , úgy rávoltam buzzanva ,hogy le sem lehetett szakítani a géptől , nahjó apám ezt megtette mikor este 8-lett , abban az időben még odafigyeltek szüleim ,hogy időben menjünk el feküdni a tesóval, na de a lényeg ,hogy akkor még nem gondoltam egy percig sem ,hogy én valaha is arra adom a fejemet ,hogy konzolon , gamepaddel fogom játszani a lövöldét.


Pocoktheadam - Xbox360 - 3. kép



Akkor kezdődött bennem felötleni a gondolat ,hogy kell egy konzol amikor egyre több embertől hallottam ,hogy így a játékok úgy a játékok ,exkluzivitás ,nah az első ilyen pofán vágás az volt mikor a halo 2. része sokáig nem jelent meg pc-re pedig az első rész abszolúte a kedvenc volt.


Pocoktheadam - Xbox360 - 4. kép



Olyan mérges voltam a microsoftra és ez azután se változott mikor a Vistával együtt elérhetővé tették Pc-seknek nem is tudom hány év csúszással...

Sokan ismernek ,hogy iszonyat nagy jégkorong fan vagyok ,nagyon sokáig az NHL volt csak, pár éve már az EBEl-be játszó fehérvárnak is szorítok ,de az abszolút kedvenc a Pittsburg Penguins marad és az a pont mikor azt mondtam ,hogy végleg kell egy konzol az az volt mikor az EA többet nem adott ki NHL játékot PC-re , ha emlékeim nem csalnak ez a 09-es változat volt.

Hogy miért Xbox 360 lett azt ne kérdezzétek mert nem tudom... Az tudom ,hogy mi szól a konzolok mellett és most egy kicsit a PS-t is hadd fényezzem !

Ami egyértelműen a konzolok mellett szól az az egységes hardware, sokan bele se gondolnak ,hogy mennyire egyszerűbb feladat egy cél hardware fejleszteni , mint PC-re ahol a kombinációk szinte végesek , gondoljunk bele ,hogy hány memória gyártó létezik ,hány VGA gyártó stb..

Talán ,ha most belegondolok akkor azért választottam azt , mert sokkal jobban kézre áll ,mint a PS-e , de személyes vélemény.

Tehát hol jártam ? Igen egységesebb az architektúra ,mint a gépeknél és bizony az sem hátrány ,ha viszonylag nehezebb rá a warez , amit manapság szerintem már nem igaz ,talán az Xbox One-ra és a Ps4-re lehet mondani azt ,hogy egyelőre törhetetlen , de mint tudjuk semmi sem lehetetlen. Én személy szerint eredeti Boxal játszok ,tekintve még eléggé friss és ropogós és van még 3 hónapnyi live előfizetésem és bekell valljam tetszik ez a havi 2 játék és néha igen olcsón lehet hozzájutni jó játékokhoz.
Bioschok 1-2 , Far Cry 2 , Maffia 2 - 750 Ftért vettem live-om.
Midnight Club 3-at pedig kőkemény 500 Ft-ért habár ez a játék annyira nem jött be de ez személyes vélemény. Nyílván a PS-en is van valami hasonló rendszer azt nem ismerem, nem is azért írom ,hogy ez miért jó , de egyértelműen tetszik a kezdeményezés.

Mi az ami viszont nem jön be ?
Sajnos annyira nem voltam figyelmes így egy picit későn kapcsoltam ,hogy hiába az utolsó ráncfelvarrás , nagyon melegszik szegényke ,de a traktor zúgást legalább nem produkálja.

Mindent összevetve idáig azért nem bántam ,meg ,de egy kiegészítőm biztos nem lesz , mégpedig a Kinect , sajnos nem győzött meg.

A jövőben pedig válaszút elé kerültem , most melyiket vegyem majd meg ?

PS4 gyorsabb memóriával rendelkezik , de minden másban megegyezik az Xbox One-al. Ez a kérdés még nyitott marad nekem , ugyanis 1 évet mindenképpen várnék a vásárlással , mert addigra valószínűleg minden hiba jelenséget orvosolni fogják.





4 hozzászólás

WillThaWheel

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

adambalonyi írta:
Hát igen mosolygó smiley , ezért is várok még egy évet , mert addigra valószínűleg játékok is lesznek
Nem kell elsietni ezeket az új dolgokat, még a végén megbánodröhögő smiley Én is így vagyok vele...

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

HL1! Legnagyobb!

válasz erre

adambalonyi

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

Hát igen mosolygó smiley , ezért is várok még egy évet , mert addigra valószínűleg játékok is lesznek

válasz erre

rDAVE

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

"PS4 gyorsabb memóriával rendelkezik , de minden másban megegyezik az Xbox One-al." Majdnem megegyezik! Azért vannak ott különbségek.
Nem teljesen ugyanaz dolgozik a két konzolban, ráadásul a gyártok is belepiszkáltak. Valamint a PS4-ben dolgozik egy ARM proci és 256MB ram pluszba, külön az OS-nek és egyéb funkcióknak van.
Bár az tényleg igaz, hogy a legnagyobb különbség a GDDR5 és az eSRAM+DDR3 RAM adja, egyelőre legalábbis úgy néz ki, még meglátjuk mi lesz később.
Viszont nem is hardver alapján kellene dönteni, hanem játék alapján. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja