Pocoktheadam - Asseto Corsa

2015. február 05.
25.9341
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Üdv néktek gamer társaim !


Aki jobban ismer tudja, hogy iszonyat nagy verda b. izé fan vagyok és ha fps és autós game között kéne választani akkor biza engem elvesztenétek egy kormánnyal mert én igen csak autós játékokon nőttem fel annak ellenére, hogy szeretem az fps-rts meg úgy ámblock az összes műfajt....

De, ha mégis választani kéne mondjuk egy COD vagy Forza között akkor nincs kérdés, hogy melyiket röffentem be a szomszéd nagy boldogságára, hogy ő alatta is megmozduljon amikor a felsír a V12-esek hangja vagy ahogy egy Rába teherautót megszégyenítve sípol a turbó, a pillangószelep pedig minden egyes váltáskor dolgozik... így jutunk el a mai bemutató tárgyhoz az asseto corsahoz.

Aki régebben követte a dolgaim az hallotta esetleg olvasta, hogy igen komolyan szimulátoroztam az, hogy igazi autóba nem üllhettem az annak tudható be, hogy nem tartozom ama felső 10 %-hoz.

Aki ismeri a gyártót a Kunos-t az tudhatja, hogy nem az első játékuk előtte is alkottak már mégha azzal nem kaszáltak akkorát : nkarpro, ferrari virtual academy stb...

Aki egyből rohanna és nyomná mint a need for speedet elkell, hogy keserítsem ez nem az ő játékuk itt nem lesznek EMP-ek,Turbok, meg 400m-es driftek bár az utóbbiban a drift masterekben nem vagyok biztos, a lényeg, hogy nem egy potyantós slozival versenyzünk, hanem igen is eredeti verdákkal, eredeti adatokkal párosulva az mit takar ? Azt, hogy pl: a játékhoz elkészült a VAZ 2108-as mod azaz a gyengébek kedvéért egy Ladával nem fogsz x méteren belül megállni és ne is próbálj 200-at kihozni belőle..





A játékban alapból az alábbi autók találhatóak meg :
Abarth 500 EsseEsse
Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde
BMW 1 Series M Coup?
BMW M3 E30 Sport Evolution
BMW M3 E30 Group A
BMW M3 E92
BMW M3 E92 GT2
BMW Z4 E89 35is
BMW Z4 GT3
Classic Team Lotus Type 49
Classic Team Lotus Type 98T
Ferrari F1 312T
Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 GT2
Ferrari 599XX Evo
Ferrari F40
Ferrari LaFerrari
KTM X-BOW R
Lotus Elise SC
Lotus Evora GTC
Lotus Evora GTE
Lotus Evora GTE Carbon
Lotus Evora GX
Lotus Evora S
Lotus Evora SR
Lotus Exige 240R
Lotus Exige S
Lotus Exige S Roadster
Lotus Exige Scura
Lotus Exos 125
McLaren MP4-12C
McLaren MP4-12C GT3
Mercedes AMG SLS
Mercedes AMG SLS GT3
Scuderia Glickenhaus P4/5 Competizione
Pagani Huayra
Pagani Zonda R
AC Shelby Cobra 427S/C
Tatuus Formula Abarth

Ezekhez még hozzájön az a jó pár modifikáció ami nap világot látott pl : F1 2014-es, GP2-es stb.

A modellek egytől egyig szépek, a belsejük is kivan dolgozva és egy ilyen játéknál azt kell, hogy mondjam, hogy nem a grafika a lényeg, de az is nagyon rendben van. Sajnos itt megjegyzem a sok károgónak, hogy a Project Cars grafikájával nem versenyezhet, nem is egy súlycsoport ráadásul a PCARS sajnos inkább lett arcade mint sim, de az egy másik teszt.

Szóval grafikailag valami eszméletlen szimulátorban én még ilyennel nem találkoztam és most kétszer aláhúzni, hogy szimulátorban!!!










Ehhez a csodához párosul egy igencsak jó élmény mégpedig az autó vezetése, esküszöm, hogy ilyen jó vezetési élmény majd valamikor a végleges Rfactor2-ben lesz,ha végre kilép a bétából, utána majd arról is kaptok tesztet. Szóval a vezetési élmény megmondom ősztintén ,h gépi ellenfelek ellen tudtam kipróbálni a játékot és ez nem az igazi de 95%-os ellenfelek vért izzadtam mire az 1-3.-ba kerültem, minden ami egy igazi versenyszimulátorhoz kell az összejön itt. Mondok egy példát : nyomod mint süket a csengőt, jösz ki a kanyarból már úgy nagyjából eltervezted, hol mekkora gázfröcs kell, hol meddig engedheted ki a gépsárkányt, hogy az még szabályos legyen illetve na igen ám de mondjuk egy 250-es tempónál gyorsan ott van a baj amikor a T betűt elfelejtik kirakni a lassabb gépek és ugye ez nem GTA, hogy lenyomom az útról mint a hülye gyerek... Gáz elvét hoppá hirtelen instabill a gép a rázókövön most megkell fogni édes piroskám... Hát igen ráadásul extra mazochistának is hívhatok mert utálom a rásegítéseket, ABS,kipörgésgáló, menetstabilizátor minden kikapcsolva és ilyenkor dolgoznod kell rendesen....

A pályákat most nem sorolom fel aki akarja megnézni neten ez a lista úgyis folyamatosan bővül akár a felhasználók által.





A játék egy kőkemény szimulátor és csak egy ellenfele lesz a piacon a már említett Rfactor 2 ami sajnos olyan optimalizálatlan, hogyha azzal küldték volna fel az utolsó space shuttle-t lehet, hogy már a kilövéskor lefagyott volna, nem úgy mint az asseto corsa ez bitangul van optimalizálva a mentségére legyen, hogy én kipróbáltam, hogy hol az a pont ahol bereccen mint a darabos benzin és az már az eszméletlenül sok ellenfelet is kimeríti.... Egy hagyományos GT,F1, Endurance versenyt simán letolhatunk 25-32 ellenfélel anélkül, hogy átmennénk Neoba és az fps szám lemegy a föld alá...

Beszéltünk arról, hogy milyen az irányítás az AI nem világverő, de nem is arra van ebben a játékban inkább gyakorlásra arra meg untig ellég, a grafika pazar ja igen a hangok.....


Hú öccsém nem lennék a szomszédom helyében, mert bizony néha direkt visszaváltottam indokalatlanul, hogy halljam egy ferrari felhörgését, vagy egy V10-es GP2-es autóét... a mélyládámnak köszönhetően a fenekem alatt is éreztem, ahogy megdörren az ég, aztán ott van az amikor elméred a féktávot és a gumik felsíkitanak mint általános alsós lánykák az Alkonyat sztárokra . Annyira egyben van minden komolyan mondom volt olyan nap amikor azért mentem kopott gumikon, mert nem érdekelt az idő amit futottam egyszerűen csak a motorok hangja, az hogy úgy zörög minden mint az életben.


Hogy mondjak valami negatívumot is ami igazából nincs, de nehogy azt mondjátok, hogy persze-persze akkor azt mondanám, hogy a tartalom amit alapból kapunk azért soványka legalábbis a pályákat tekintve, de mivel egy MÁV vagonnyi kiegészítő jön hozzá ingyéééé ezért nem rossz.

A multiplayert nem volt alkalmam kipróbálni, vagyis csak részben de ismerőssel szeretném, mert itt is jelen van a 7 éves vagyok megmutatom, hogy megmerem fogni a csaj mellét és nagy a pö... jah nem az más szóval tele lesze vérpistékével a publikus szerverek akiknek annyi eszük van mint egy marék lepkének és ezzel elrontják a játékot.

Ezt a játékot ligában kell kipróbálni vagy haverokkal akik az életben is vezettek már és nem arra mennek, hogy mégis hogyan kell elrontani egy vérbeli versenyt.

A játékban mindent megtaláltok sőt még a telemetriát is nézhetitek, hogy hol kellett volna jobban nyomni esetleg hol a féket vagy stb..
Ja igen a grafikához annyit, hogy a játékban van beépített grafikai szűrők vagyis amolyan post-process-es hülyeségek ilyen pl : Noir-70-es évek stb.. Szóval aki esetleg egy virtuális Rush-t akarna forgatni az simán az akkori fotó mínőségben megcsinálhatja no problemos ombre.

Tehát a különböző szűrők:




A játék a magam részéről megkapja a 10-ből a 9 pontot tehát a végeredmény : 10/9



+Igazi vérbeli szimulátor
+Hangok
+Grafika csodálatos

- Kevés a tartalom (1.0)


A játék az alábbi konfiguráción volt tesztelve:

Intel DH77EB - Intel Core i3 3220- 10 GB DDR3 RAM - Ati Radeon 5770 Vapor-x
4 hozzászólás

Eltohn

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

Wow, nem ismertem! meglepett smiley Köszi a klassz ismertetőt!

válasz erre

wegh

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

Én nem vagyok nagy autórajongó, de ez a blog nagyon megfogott kacsintó smiley Nagyon jó érzéked van az íráshoz, azt kell hogy mondjam.

válasz erre

adambalonyi

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

Holnap jön arról is egy cikk mosolygó smiley csak sajnos akármennyire is szeretnénk nem lett szimulátor sőőt .... még a need for speed shift 1-2 féle félig arcade-sim irányítás sincs meg :/

válasz erre

kpal

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

Köszi a ezt a remek blogot. mosolygó smiley

Még esetleg ami nagy autós játék lesz főleg Pc-n az a P.Cars. mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja