Luna Beta 1

2013. január 05.
41.6311
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Raiden profilja, adatai
Raiden
Most egy nagyobb Linux disztró kerül vallatás alá.Ő a Luna/Jupiter néven is ismert Ubuntu 10.10-re épülő,módosított verzió.32-64 bites formátumban tölthető le,a Kernel verzió 2.6.35,és a Gnome 2.32.0 felülete teszi esztétikussá...

/>
Luna Beta 1 - 1. kép



Luna Beta 1 - 2. kép


A rendszer minimum hardver igénye,legalább 1 GH-s proci,512 MB RAM,és 5 GB-os vinyó,CD-DVD meghajtó,és 1024x768-as felbontást támogató GPU,és monitor.Én a 32-bites verziót szedtem le,és telepítettem fel,internetes támogatással,tehát a legfrissebb rendszer dübörög a veteránnak számító vasamon.AcerPowerF1--2.6 GH Cerka--1 GB DDR RAM--Radeon 9200-as GPU.A telepítés normálisan zajlott,szinte ugyan úgy mint a rendes Ubuntunál.Utána kezdődtek az érdekes dolgok.Az asztal megjelent,de semmi nem látszott,sem a tálca,sem a docky,tök üres volt a képernyő,a háttérképet leszámítva.Ez egy kicsit meglepett,vakon csináltam egy ki-be jelentkezést,és akkor jött be minden ahogy kell.Terminálból telepítettem a Radeon nyílt driver-ét,és csináltam egy reboot-ot.Az eredmény ugyanaz volt.Át kellett állnom integrált GPU-ra,azzal minden rendben működik.A Midori egy kicsit rosszkedvű volt,összeomlott az első 2 percben.Csináltam egy szép hosszú hibajelentést,remélem hasznát veszik majd.

Luna Beta 1 - 3. kép



Luna Beta 1 - 4. kép



Luna Beta 1 - 5. kép



Összességében jónak találom,de az én öreg vasamra már nemigen való.Lassaban indulnak-és futnak a programok,mint síma Ubuntu alatt.Ez miatt,én kihagyom.Szerintem az újabb vasakon már nem jelentkeznek azok a problémák amiket én tapasztaltam,valószínű nem régi vasakra van kihegyezve.
A programválaszték kielégítő,Scratch segítségével írom ezeket a sorokat,ami hasonlít a Leafpad-re.
Található naptár is,ami stílusosan a Maya nevet viseli,Empathy,Shotwell,a zenei fájlokkal a Noise bíbelődik,míg a video fájlokkal az eredeti módon Médialejátszó-nak nevezett alkalmazás törődik,a levelezést pedig a Geary Mail intézi.Ez minden amit dióhéjban lírhatok szűk egy órás használat után.

Luna Beta 1 - 6. kép



Luna Beta 1 - 7. kép



Luna Beta 1 - 8. kép


Akinek tetszik,és újabb gépe van,szerintem próbálja ki nem tűnik rossznak attól függetlenül hogy velem kicsit gizdáskodott.:D Próbáljátok ki,aztán tegyetek fel egy frankó kis Precise Puppy-t. ;) :D

Tisztelettel:Raiden
9 hozzászólás

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 11 napja

Teljesen osx koppintás!röhögő smileywtf smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 12 napja

Szép nagyon szép!

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 12 napja

Nagyon csinos!meglepett smiley

válasz erre

rDAVE

12 éve, 2 hónapja és 12 napja

Egyszerű, de mégis szép... mosolygó smiley Kényszert érzek arra, hogy kipróbáljam. röhögő smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 2 hónapja és 12 napja

Vendég írta:
Képek alapján gyönyörűszép a rendszer!
Az is!mosolygó smiley
És jó is.Csak 10 éves gépre már nem nagyon kell felrakni.
Én lehet hogy az LX Puppy-t,vagy a Precise Puppy Gnome 2.32.1-et fogom használni.

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 12 napja

Képek alapján gyönyörűszép a rendszer!

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 12 napja

Virtualboxba vele, tetszik!mosolygó smiley

válasz erre

marco

12 éve, 2 hónapja és 12 napja

Köszi hogy kipróbáltad ezt is Radien - ment is érte a fájv, vagyis a kesztyű!mosolygó smiley

Én is meghajtottam egy Samsung Series 9-en, nálam nem voltak az eltünedező elemek és a Midori összeomlás sem, ezen a vason nagyon szépen futott. Kíváncsi voltam, kicsit gyengébb gépen hogy muzsikál és bejött, amire számítottam, lassabbnak mutatkozik mint illene neki.

A Radeon szívás egyszerűen ****, ezzel kéne már valamit kezdeni kedves AMD...

válasz erre

Marduk

12 éve, 2 hónapja és 12 napja

Raiden: A Linux mestere mosolygó smiley Jó kis iromány, hasznos lehet azoknak, akik megunták a Winfoscht vagy csak minőségi op. rendszert szeretne használni mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja