Könyvajánló: Egy Ropi Naplója

2016. március 23.
31.0951
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
Egy kis könyvajánló! Az Egy Ropi Napjója napjaink legnépszerűbb könyvsorozata. Világszerte a Bestseller listák élére került, és ez a könyv vetett véget Harry Potter uralmának az ifjúsági irodalomban. De hogy mitől ekkora sláger, annak utánna járunk...


A történet főszereplője egy teljesen átlagos, kiskamasz, vékony lúzer kissrác Gregory Heffley, aki igyekszik túlélni általános isklolás éveit. Barátja, Rowley Jefferson, egy nagydarab, gyerekes srác, akivel Greg imád szórakozni. A családja sem nagyon érti őt, és a főhősnek is megvan a maga véleménye a családjáról:




Mint ahogyan a képen is megfigyelhetitek, egész egyszerűen van megfogalmazva az egész. Hatalmas betűk, szellőzetett sorok, és egyszerű, de nagyszerű karikatúrák. Semmi nincs részetezve, és a karakter cselekedeteikor az író az olvasóra bízza Greg megítélését. Gykran érezzük, hogy Gerg nem egy okos, és feleősségteljes személy, olyan mint a mai kiskamaszok többsége: lop, csal, hazudik, rosszalkodik, rossz jegyet kap, és a kistesóját nyűgnek érzi. Gerg sosem viselkedik felelősségteljesen, megoldásaival csak rövid idejig jut előnyökhöz. Visszatérve Greg családjához, minden családtagnak van valamien nézeteletérése Grggel szemben, példa: Greg imád videójátékokoat játszani, de ezt az apja nem nézi jó szemmel, és folyton kiküldi Greget "sportolni". A történet fikció, de semmilyen elemében nem tér el a valóságtól, minden teljesen olyan, mint a hétköznapokban. Itt nincsen jó, és gonosz, itt mindenki egyenő, nincsnek varázslatok, mágikus tárgyak, lények, csaták, itt minden normális. A karikatúrákban rejlő lehetőségket pedig nagyon jól kihasználja az író:







Végezetül azt tudom mondani, hogy nagy jó köny minden korosztálynak, hiszen a gyerekek ezzel léphetnek be az olvasás világába, a felnőttek pedig kínosan ismerős szituácikókkal is talákozhatnak. A sortozat jelnenleg a 10. részénél tart, az író nemrég jelentette be a 11. kötetet, ami idén novemberben érkezik, illetve még készült 3 közepes filmadaptáció is.
7 hozzászólás

Paint

8 éve, 8 hónapja és 27 napja

csirkee írta:
én a belőle készült filmet láttam, az nem igazán jött be nekem
Ezért javaslom inkább a könyvet, mert az jobb, és egy kicsit viccesebb is. kacsintó smiley

válasz erre

csirkee

8 éve, 8 hónapja és 27 napja

én a belőle készült filmet láttam, az nem igazán jött be nekem

válasz erre

Paint

8 éve, 9 hónapja és 8 napja

5t3v3nk3 írta:
beszereztem gyorsan az első kötetet.. Hát Hősünk kicsit ellenszenves, de párszor eléggé felröhögtem..röhögő smiley Jóféle .
Örülök, hogy tetszik. mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 9 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

Paint

8 éve, 9 hónapja és 8 napja

5t3v3nk3 írta:
a címét halottam, de még nem olvastam róla, viszont lehet belenézek, imádom a "görbe tükröket".
Bár kissé egyszerű, de nagyon jó könyv, és jó poénok is vannak benne, meg egy parányi társadalomkritika is. kacsintó smiley

válasz erre

kakas201

8 éve, 9 hónapja és 8 napja

Én csak az első részét olvastam, de nagyon imádtam röhögő smiley Valahogy kiváncsi lennék a többi részre is, talán valahol be tudom szerezni olcsón..

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 9 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja