Kedvenc zenei kiadványaim 2016-ban

2016. december 05.
30.0411
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
rDAVE profilja, adatai
rDAVE
Úgy döntöttem, hogy lassan az év végéhez közeledve írok egy kis szubjektív listát arról, hogy 2016-ban milyen zenei kiadványok kaptak el leginkább. Vannak közte régi és új szereplők is. A kiválasztásnál csupán annyi volt a kritérium, hogy 2016-os EP vagy nagylemez legyen. Három kategóriát hoztam létre, pont azt a három kategóriát, ami alapján a számítógépemen és a telefonomon is rendszerezem a zenéim. Ezek a 'magyar', a 'koreai' és az 'egyéb' címkéket takarják, amikben három-három előadó lesz található. Tudtam volna még mindegyikhez írni, de így is bőven elég lesz...
 


Magyar:

Esti Kornél - Éjszaka van
Az Esti Kornél nem számít újoncnak hazánkban, se ismeretlennek. Idén ünneplik a 10. életévüket és adták ki a 4. nagylemezüket. Stílusilag általában alternatív rockként emlegetik. Számaik (főleg az utóbbi két albumon) borongósak vagy kritikusak. Ezért talán mély depresszióban szenvedőknek nem a legjobb választás, de másoknak kiváló levezetés.


Uzipov - Szennyes
Nem igazán vagyok benne biztos, hogy őket hová lehetne sorolni zeneileg, talán stoner rock/metál, mindenesetre pofátlan egy zene. Idén jelent meg a második lemezük, ami ha nem is fogott meg annyira, mint az előző, viszont még így is megérdemli a szereplést.


30y - Dicsőség
Régóta tudok az együttes létezéséről, de sose voltunk nagy barátok. Csak a két népszerűbb számukat ismertem (bogozd ki, felhő), de azok alapján totál nem érdekelt mit csinálnak, viszont idén elkezdtem hallgatni a többi anyagukat és igencsak beleragadt a lejátszóba. Egyszerre gyerekes, érett, vidám, cinikus, lassú és gyors. Van benne minden, ami szórakoztatni tud. Ez az idei albumnál sem változott.


Koreai:

Sacrifice - Tal
A Sacrifice leginkább egy Sepultura/keményebbSoulfly vonalat követ. Korábbi angol nyelvű cuccokkal ellentétben az új EP koreai nyelvű lett, no meg persze rohadtul súlyos hangzású. Tiszta ének is kimerül az EP-n egy rövid mondatban, az is leginkább a koreai népzenére emlékeztet.


B9 - B9
A B9 (kiejteni angolul kell), ha minden igaz viszonylag új duó. Eddig csak két demót adtak ki és idén jelent meg ezeket összegző első EP-jük, ezen négy koreai és egy angol szám található. A két leány egyszerű, de nagyszerű zenét játszik. Adott egy énekes-basszusgitáros és egy háttérénekes-dobos. Ennyi, nincs is más. Basszus betorzítva, dobszerkó pofon egyszerű, de nincs kímélve. Szemtelen kis rock zene ez.


Neon Bunny - Stay Gold
A Neon Bunny név egyetlen hölgyeményt takar. Idén jelent meg a második lemeze. Leginkább elektronikus popnak lehet leírni. Nincs túlbonyolítva a zenéje, letisztult és nyugodt, főleg romantikus témákkal.


Egyéb:

Korn - The Serenity of Suffering
Régóta hallgatom őket és minden lemezüket szeretem, de 2003 óta nem adtak ki olyat, aminél ne kellene előtte rákészülnöm, ha hallgatni szeretném. Mindig volt bennük kísérletezés, de az egyik gitáros kiválása után kezdtek neki igazán. 2013-as visszatérésekor ugyan rögzítettek egy lemezt, de az még mindig nem volt olyan, amit bármikor elő szeretnék venni. Az idei album azonban annyira retró, amennyire csak lehet. Teljesen megtaláltam a régi hangulatot benne.


Polkadot Stingray - Honenuki
Ők egy japán rockegyüttes. Az új EP-jükön a szövegeik is japánul íródnak, szóval fogalmam sincs miről szól, de a franc tudja, hogy melyikkel járok jobban. A hangszerek és az ének is elég változatos ahhoz, hogy a szöveg ismerete nélkül is szórakoztató legyen. Viszonylag sokan találtak rájuk idén, ha így folytatják könnyen sikeresek lehetnek.


Chevelle - The North Corridor
Habár sok újdonságot most se mutat ez az alternatív metál zenekar, de még így is érdemesnek tartom őket a listámban való szereplésre. Leggyakrabban Tool vagy Deftones hangzásokat szoktak bennük felfedezni, de mégis megvan a saját stílusuk, ami miatt szerethetőek. Az sem rossz pont, hogy az új album a súlyosabb és sötétebb oldalukat erősíti tovább.


El is érkeztünk a végére. Ezeken kívül még sokféle zenét hallgattam (és hallgatok) idén, de különböző okok miatt ezek érdemlik a top hármat az adott kategóriában. Egyszerűen ezek valamiben jobbak, többek vagy érdekesebbek voltak, mint mások. Ti hogyan álltok idén új kedvencekkel?
8 hozzászólás

wegh

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Nem csalódtam benned, ott van az a KoRn

válasz erre

RyutheStaR

6 éve, 2 hónapja és 4 napja

Morcos is lettem volna, ha a Polkadot Stingray kimarad a listáról!
Nálam az idei év kedvence lett, ráadásul úgy, hogy nem igazán hallgatok ilyen stílust..

válasz erre

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 4 napja

zender írta:
Atttttyaég ezek a koreai csajok. Mint valami szoftpornó...
Hehe, pedig semmi olyasmit nem linkeltem. Mi lenne veled pár kpop videoklip után, az definiálja a szoftpornó fogalmát.

válasz erre

zender

6 éve, 2 hónapja és 4 napja

Atttttyaég ezek a koreai csajok. Mint valami szoftpornó...

válasz erre

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

marco írta:
Külön koreai szekció. FANATIKUS!!!!
A magyar is külön van bazze...

válasz erre

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Maniac írta:
HOL A SLAYER???????
2015-ben.

válasz erre

Maniac

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

HOL A SLAYER???????

válasz erre

marco

6 éve, 2 hónapja és 5 napja

Külön koreai szekció. FANATIKUS!!!!

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja