Érdekesnek talált Indie játékok 4.

2014. február 02.
43.2971
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
DaNyEE profilja, adatai
DaNyEE
Ismét összeszedtem pár független fejlesztésű címet. Remélem, hogy találtok egy-két játékot, ami elnyeri a tetszésetek.



Érdekesnek talált Indie játékok 4. - 1. kép



Miasmata
A Miasmata egy openworld túlélő játék, ami habár helyenként tud kis borzongást előidézni, azért mégsem nevezhető horrornak. A játékban egy Robert Hughes nevű fertőzött férfit irányítunk, aki egy veszélyes betegségben szenved. Tudósok egy csoportja, Robert ismerősei egy ismeretlen szigetre utaztak, hogy megtalálják az orvosságot, ám mikor mi is kikötünk a szigeten, akkor azonban látjuk, hogy a tudósokkal, valaki, vagy valami csúnyán elbánt. A feladatunk a sziget felfedezése, kideríteni mi is történt pontosan, megtalálni az orvosságot a betegségre, valamint túlélni a sziget veszélyeit.

Piszkosul elleszünk havazva a szigeten, ugyanis amit találunk, azt mind fel kell használnunk. A betegségünk egyik tünete, hogy gyorsan kiszáradhatunk, épp ezért gyakran kell a vízbevitelünkről gondoskodni. A szigetet körülvevő tengerből persze nem ihatunk, mivel az sós víz. Ezáltal rákényszerülünk az édesvízi tavacskák, pocsolyák, mocsarak utáni kutatásra, vagy éppen a táborhelyek felfedezésére.

A szigeten találunk növényeket, melyekből a különböző fájdalom-, illetve lázcsillapítóktól kezdve a doppingszerekig rengeteg dolgot készíthetünk, melyekre biz szükség is lesz a sérülések, vagy a betegségünk miatt. A növényeket a táborokban tudjuk felhasználni. Itt tudjuk a hatásaikat kivizsgálni, valamint elkészíteni a szereket. A táborokban találhatunk ivóvíz készletet, jegyzetek, növényeket, vagy akár térképvázlatokat is. Ezek többnyire más táborokat, vagy növényeket mutatnak be. A térkép vázlatok hozzáadódnak a saját kis térképünkhöz,mert ilyen is van. A sziget szép nagy, amit persze fel is kell fedeznünk. A térképen a helyszíneket nekünk kell háromszögelnünk

Ez úgy zajlik, hogy egy adott pontból kijelölünk a távolban két általunk ismert pontot, majd az adott szakasz kirajzolódik a térképen. Tartalmas a játék, bár mégis túl gyorsan vége van, ha az ember valami csoda folytán elkerüli a minket üldöző dögöt. Jókorát nehezít a játékon, ráadásul csak bujkálni érdemes. A konfrontációt mindenki felejtse el,mert ott hagyja a fogát. Maga a lény egy párduc-oroszlán-sovány medve keverék, bár amikor este a sötétben mentem felfedezni és rám mosolygott, akkor majdnem becsúszott a sportszelet. megfoghatatlan hangulata van a játéknak, elképesztő. Az ember tényleg egyedül érzi magát a szigeten, ez egyre jobban nyomatékosul sötétedéskor.

A grafika is kifejezetten szép, habár az optimalizálás kissé pocsék. Elviszi gyengébb konfig is, csak kissé instabil az FPS szám szerintem. Ennek ellenére egy érdekes koncepció, amit szerintem érdemes kipróbálni. Akit érdekel az Steamen megtalálja 18 Euróért.

Nézd nagyban ezt a videót!







Érdekesnek talált Indie játékok 4. - 2. kép



No Man's Sky
Aki ismeri a Joe Danger szériát, annak talán ismerősen cseng a 4 fős Hello Games. A kis csapat egy új játékba kezdett, ami konkrétan egy MMO, ahol egy szinte végtelen univerzum válik bejárhatóvá. Rengeteg bolygó lesz elérhető a játékban, holdakkal. Ezek mindegyike saját ökoszisztémával bír. A készítők szerint az összes csillag az égen, mind, ismétlem MIND létezni fog. A bolygók között űrhajóval közlekedhetünk, a bolygókon akár még gyalog is, ha vagyunk elég bátrak. Mivel egy MMO-ról van szó, ezért összefuthatunk más játékosokkal is. Alkothatunk szövetségeket, vagy akár háborúzhatunk is. Egyenlőre ennyi tudni való van a játékról. Megjelenési dátum még nincs pontosan, elvileg 2015-ben fog elérhetővé válni, valamikor. Addig is marad a reménykedés, mert a koncepció nagyszerű és érdekfeszítő. Csak bírja majd a vas...

#video#http://www.youtube.com/v/RNVgVl6v6YU?hl=hu_HU&version=3&rel=0#videoforras#http://www.youtube.com/v/RNVgVl6v6YU?hl=hu_HU&version=3&rel=0#videovege#

Nézd nagyban ezt a videót!







Érdekesnek talált Indie játékok 4. - 3. kép



The Forest
A Forest egy openworld túlélő-horrorjáték. A játék lényegében egy repülőgép szerencsétlenséggel kezdődik, amit hála az égnek sikeresen túlélünk. Az egyetlen probléma, hogy a kis szigetünk hemzseg a kannibáloktól, akik aztán nagyon nem tűrnek meg minket ezen a helyen. Épp ezért fegyvert kell fognunk és meg kell védenünk magunkat. A játék igyekszik egyfajta szimulátorként is hatni. Az erdő a készítők szerint életteli lesz. Szemtanúi lehetünk a növények növekedésének illetve elhalálozásának is, retteghetünk éjszaka, majd megnyugodhatunk másnap reggel, hála a napszak váltakozásnak. ezen kívül felfedezhetünk masszív földalatti barlangrendszereket, tavakat. A játékban mindent magunknak kell megcsinálni. Élelmet kell gyűjtenünk, tábort (vagy akár erődöt) építeni, na meg persze a drága vendégeket befogadni.

Fegyvereink egyszerű kövekből és botokból fognak készülni, de talán fog még pár lőfegyver becsúszni a repertoárba. Házunkat dekorálhatjuk, de védhetjük csapdákkal is akár. Az ellenség elől el is rejtőzhetünk, de aki szeret konfrontálódni az is kiélheti magát. A készítők szerint kiismerhetjük az ellenfelet, ugyanis lesznek különböző szokásaik, családjuk, morálrendszerük is, hogy az egész még emberibbnek hasson. A látványra garantáltan nem lehet panasz. Már az alpha verzió is gyönyörűen néz ki, amit lent videóban láthattok is. A hangulatra lennék igazán kíváncsi. Remélem a készítők képesek lesznek egy vérfagyasztó végeredményt kihozni a koncepcióból. Érdekelne egy nem pixeles Minecraft túlélő-horror.

#video#http://www.youtube.com/v/KwImGYR2rwg?hl=hu_HU&version=3&rel=0#videoforras#http://www.youtube.com/v/KwImGYR2rwg?hl=hu_HU&version=3&rel=0#videovege#

Nézd nagyban ezt a videót!







Érdekesnek talált Indie játékok 4. - 4. kép



Serena
A Serena egy rövidke point and click kalandjáték, kissé hátborzongató hangulattal. A sztori egy Serena nevű nő körül forog. Mi az élettársát irányítjuk, aki egyszer csak arra kapja fel a fejét, hogy az asszony eltűnt. szóval megkezdjük a kutatást a kis szállásunkon, hogy hova is tűnt a hölgyemény, mi is történt pontosan. A játék nem egy nagy "was ist das". Pusztán mindent alaposan át kell vizsgálnunk, majd valami változást érzékelhetünk a környezetben. Ezt a kis változást biztos, hogy mindenki átfogja érezni. Fokozatosan fogunk nyomot találni Serena-ról, míg rájövünk, hogy mi is történt pontosan. Persze a végkifejlet egy kicsit meglepett. A játéknak valami elképesztően jó hangulata van, szabályosan hátborzongató. Amikor hirtelen zeneváltozás van, abba konkrétan beleborzong az ember.

A zene egyszerűen nagyszerű. Engem nagyon megfogott, kifejezetten jó hangulatteremtő. Az egyetlen kis problématikám, hogy szerintem kicsit sok a dialógus egy adott tárgyhoz, mondjuk nem túl sok, csak egy kicsivel több szerintem a megszokottnál. Amúgy a játék egy tök átlagos point and click játék, tehát mindent az egérrel csinálunk. Puzzle feladatokra ne számítson senki, ez csak egy rövid kis sztori, eredetileg egy grafikai motor, a Dagon prezentálására készült. Egy techdemohoz képest nagyon jó kis játék lett, ami szerintem jó szórakozás, még ha csak rövid ideig is. Akit érdekel, INGYEN lehúzhatja Steamről.

Köszönöm szépen, hogy elolvastad! :D
7 hozzászólás

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 18 napja

A

válasz erre

rDAVE

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

No Man's Sky nagyon komoly, már elsőre is megtetszett. Durva, hogy mibe fogtak ilyen kevesen.

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

Miasmata nagyon tetszik!meglepett smiley

válasz erre

marco

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

DaNyEE írta:
akkor sikeresen elcsesztem a beillesztést. Sorrendben a videók:
http://youtu.be/sDqH7B2hcbc
http://youtu.be/RNVgVl6v6YU
http://youtu.be/KwImGYR2rwg
Bocsánat a kellemetlenségért.
Igen. Ha iframe-es beillesztő kódot használsz, akkor nem kell a video paraméter. Akkor csak copypaste.

válasz erre

wegh

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

The Forrest ígéretes...

válasz erre

DaNyEE

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

akkor sikeresen elcsesztem a beillesztést. Sorrendben a videók:
http://youtu.be/sDqH7B2hcbc
http://youtu.be/RNVgVl6v6YU
http://youtu.be/KwImGYR2rwg
Bocsánat a kellemetlenségért.

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

Nekem egyik video sem megy..szomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja