Advertisement

Emulátoros Demon's Souls élmények és egy kis Animációzás!

2020. október 14.
33.0281
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
c0m1n65un profilja, adatai
c0m1n65un
Sziasztok!
 


Tudom régen jelentkeztem már, de azért még élek. Sajnos továbbra is borzalmasan menedzselem a szabad időmet, de azért történt néhány dolog, amely szót érdemel.

Az első ilyen a Souls játékok iránti rajongásom. Számomra a Dark Souls talán minden idők egyik legjobb játéka, és már régi vágyam volt, hogy a nagy elődöt is kipróbáljam, de konzol híján ez eddig nem jött össze.
Reménykedtem, hogy a felújított Demon's Souls kiadásra fog kerülni számítógépekre is, de az elmúlt néhány hét után erről már nem álmodozom többé. Ráadásul nekem a felújított verzió kinézete valamiért nem is tetszik. Használt konzolt nem akartam venni, mert eléggé lutrinak tartom, ráadásul alig volt olyan játék a PS3-asra, ami engem érdekel és exkluzív.

Gondoltam hát egyet és kíváncsiságból megnéztem, hogy mi a helyzet az emulálással, de nem vártam tőle sokat. Kellemes meglepetés ért. Néhány percnyi beállítás után, és egy kis későbbi finomhangolással megdöbbentően jó eredményt kaptam.

Persze az én gépem viszonylag erősnek számít, a Demon's Souls pedig nem mai darab, de engem meglepett, hogy milyen jól fut a játék. Még a magyarítást is rá tudtam tenni, így hát magyarul álltam neki.
Nem akarok nagyon ömlengeni a játékról, de nekem messze jobban tetszett, mint a túlnyújtott Dark Souls 2: Scholar of the First Sin.

Az első óra tényleg megdolgoztatja az embert, utána viszont már jön a megszokott Souls-like recept, és a játékos szabályozhatja a nehézséget. Ész nélkül mész előre, akkor a nehézség Hard. Ésszel mész előre, akkor medium, ha pedig megállsz a jó helyeken farmolni, akkor a játék easy.

Én az utóbbit választottam, hogy a játék legtöbb részét kiélvezhessem.
A Demon's Souls viszonylag rövid, de nekem sikerült több mint huszonöt órát beleölnöm mire megláttam a stáblistát. Nem bántam meg egyetlen percét se.

A grafika szerintem nem vészes, bár nálam ez mindig másod szempont volt. A játékmenet nagyon jó, és persze büntet, ha hibázol.

A történet nekem nagyon tetszett. Tudom, a legtöbben azt mondják, hogy a Souls játékoknak nincsenek történetei. Én ezzel egy kicsit vitatkoznék. Szerintem igenis jó történetek bontakoznak ki a szemünk előtt, de az elmesélési mód teljesen más, mint a megszokott. Én élveztem ezt a kis kalandot, és a másik befejezés még hangosan hívogat.

A Dark Souls és a Demon's Souls is kiváló játékok. A Dark Souls folytatásai ugyan szintén jó játékok lettek, szeretem is őket, de valami hiányzik belőlük, ami a két elődbe, még ennyi év után is megvan. Ezt a valamit én stílusosan léleknek hívom.

A másik dolog, amit meg akartam osztani veletek, az egy újabb animáció.
Mivel Démonok lelkeit szereztem meg, így kevés új dolgot tanultam, de azért készítettem egy videót.
Ezúttal a vegánságot vettem górcső alá, a magam sajátos módján. Nyilván én ezt nem bántásból csináltam, és szerintem nagyon karót nyeltnek kell lenni ahhoz, hogy ezen valaki besértődjön. Szerencsére eddig nem is történt ilyen.
A videóról elöljáróban csak annyit, hogy háromnapi tömény szabadidő, és egy szembevérzés kellet az elkészüléséhez.

Íme, az elkészült videó! Fogadjátok szeretettel.Köszönöm, hogy újra időt szakítottá rám!
Nemsokára újra jelentkezem!

3 hozzászólás

petrovicsz

2 éve, 5 hónapja és 15 napja

Dehát úgyis jön az új Demon Souls...

válasz erre

c0m1n65un

2 éve, 5 hónapja és 22 napja

Ronalddo írta:
Hiányzott a blog, örülök hogy itt vagy ismét. Borítóképpel mi lett?
Szia! Én is örülök, hogy újra időt tudtam szakítani. Olvasóként majdnem mindennap itt vagyok egyébként, csak csendes vagyok. Én rontottam el a borítóképet, 01 helyett 1 írtam, és ezt már nem tudtam orvosolni szerkesztéssel. Remélem ezúttal nem közel két hónap múlva fogok jelentkezni újra.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 5 hónapja és 24 napja

Hiányzott a blog, örülök hogy itt vagy ismét. Borítóképpel mi lett?

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt