Túlhajtott GeForce GTS 450 a Point of View kínálatában

2010. október 20.
2.1571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Point of View a napokban bejelentette, hogy a TGT-vel való együttműködésének eredményeként újabb taggal bővült a videokártyáinak termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonság az nVidia GeForce GTS 450-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Point of View GeForce GTS 450 TGT Beast Edition típusjelzéssel fog felbukkanni. A gyorsító hűtéséről egy dupla kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű rendszer gondoskodik.

Az új Point of View GeForce GTS 450 TGT Beast Edition a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, GF106 kódnévvel ellátott grafikus feldolgozóval van építve, ami 192 darab CUDA magot és 32 darab textúrázó egységet tartalmaz, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es adatsínen keresztül képes elérni. Ahogy azt már a gyártó TGT szériájától megszokhattuk, az új grafikus vezérlő is már gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedhet, ugyanis a GPU sebességét 783MHz-ről 920MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1566MHz-ről 1840MHz-re hangolták át a tervezők, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az előírt 3608MHz-es effektív frekvencia helyett 4008MHz-en üzemel.

A különféle kijelzőknek egy HDMI és két darab DVI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. Az új videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Point of View GeForce GTS 450 TGT Beast Edition várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
2 hozzászólás

Welar

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Nem rossz tényleg, de jobb a Gigabyte 460GTX. Nekem is ilyen van szép dupla ventillátoros hűtés és kegyetlnül lehet húzni, de én majd csak akkor ha már lassú lesz addig nem piszkálom meg.

válasz erre

Vendég

10 éve, 10 hónapja és 18 napja

Kíváncsi lennék, milyen két grafikus kártyával egy rendszer.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

1000feri profiljaYanez profiljaSándorkolbász profiljadarkomen profiljamarco profiljaManiac profilja