Megjelent a Sabayon Linux 5.1

2009. december 20.
2.8421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Sabayon Linux fejlesztőcsapata a mai napon bejelentette, hogy elérhető a Sabayon Linux legújabb 5.1-es kiadása.

A Sabayon egy ingyenes operációs rendszer, ami a hatalmas népszerűségnek örvendő Gentoo Linux alapjaira épül, és természetesen teljes mértében kompatibilis is vele. A frissen beharangozott rendszer, ahogy azt már a korábbi Linux kiadásoktól megszokhattuk, rengeteg hibajavítás, újítás és finomítás eredményeként született meg. Az újdonság egyaránt elérhető KDE, valamint GNOME asztali környezettel ellátott változatban is.

Kiadástól függően az új Sabayon Linux 5.1 a KDE grafikus felület 4.3.4-es, vagy pedig a GNOME környezet 2.28-as verziójával rendelkezik. Mindkét változat egyformán az asztali rendszerekre optimalizált 2.6.31-es Linux kernel köré épül, és már tartalmazzák az X.Org 7.5-öt (frissített FLOSS, nVidia és AMD illesztőprogramokkal), a legújabb GCC 4.4.1-et, valamint a Glibc 2.10-et. Az új kiadás már természetesen kezeli a legújabb EXT4-es fájlrendszert, és friss telepítésnél már alapértelmezésként azt is használja, de ezen kívül fel van készítve még a titkosított fájlrendszerek használatára is. A Sabayon Linux telepítője mostantól már több nyelven is elérhető, és a frissen telepített operációs rendszer már alapértelmezésként kezeli a 3D-s asztali alkalmazásokat, mint a Compiz, Compiz Fusion és KWin. Az új 5.1-es kiadásból persze nem hiányozhatnak a népszerűbb programok legfrissebb változatai sem, így például a nagy sikerű OpenOffice irodai programcsomag 3.1-es verziója és az XBMC 9.04.1 is rendelkezésre áll. Az új Sabayon Linux 5.1 már letölthető az alábbi linkre kattintva.

Sabayon Linux 5.1 letöltése
4 hozzászólás

Raiden

10 éve, 9 hónapja és 10 napja

Nem tudom a mobil eszközökkel,nevezetesen a mobil-internet modemmel(USB Stick) hogy boldogul..Na és hogy beszél-e Magyarul.(?)

válasz erre

marco

10 éve, 9 hónapja és 11 napja

Tényleg helyes kis minimal desktop.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 9 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

10 éve, 9 hónapja és 11 napja

Aaa de jól néz ki!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaManiac profilja