Már rendelhető az Acer új TravelMate 5542-es laptopja

2010. november 12.
1.7811
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az Acer egy új fejlesztésű hordozható gépét dobta piacra.

Az újonnan felbukkant noteszgép a gyártó üzleti szegmenst célzó TravelMate szériájának tagja, a boltok polcaira pedig Acer TravelMate 5542 típusjelzéssel érkezett meg. A laptop 386 X 253 X 23 - 34,15 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé alig 2,6 kilogrammos tömeg párosul. A rendszer egy 15,6 inches szélesvásznú kijelzővel van tervezve, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik.

A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera Crystal Eye változata, valamint a mikrofon sem. Az új Acer TravelMate 5542 az Advanced Micro Devices 2,2GHz-es Athlon II P340-es központi feldolgozójával van felvértezve, a DDR3-as memóriarendszere pedig 4GB RAM-ot tartalmaz. A képi megjelenítésért az integrált ATI Radeon HD 4250-es grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 250GB-os vagy egy 320GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, de a konfigurációból persze nem hiányzik a DVD Super Multi optikai meghajtó sem.

A különféle hálózatokhoz való kapcsolódást egy Gigabit Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul garantálja. A laptop külső részén található egy SD és MMC formátumokra felkészített kártyaolvasó, egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, egy RJ-45 LAN, három darab USB 2.0, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. A notebookot egy előtelepített Microsoft Windows 7 Professional operációs rendszerrel, és egy hatcellás Lithium-Ion akkumulátorral szállítja a cég, viszont az üzemidejére egyelőre nem derült fény. Az új Acer TravelMate 5542 már megrendelhető az amerikai online üzletektől 549$ körüli áron, de a szélesebb körű megjelenéséről sajnos nem érkezett információ.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Mordorer profiljaBotyi profiljarDAVE profilja