Élő hekkelések az Ethical Hacking konferencián

2012. április 04.
1.7101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az NetAcademia Oktatóközpont évente megrendezésre kerülő Ethical Hacking konferenciája idén ötödik alkalommal, május 10-én gyűjti össze az etikus hekkerek legjobbjait, akik élő demókon keresztül mutatnak be friss IT-biztonsági problémákat.
 

Idén a tabletek, RFI-chipek, mobil adatátviteli hálózatok biztonságára fókuszálnak leginkább a szervezők.

"Felkért előadóink 2012-ben is izgalmas témákkal és élő demókkal készülnek. A gyakorló IT szakembereknek mindenképpen jó, ha találkoznak a bemutatott sérülékenységekkel, hiszen ilyen és hasonló biztonsági problémák az ő rendszerük működését is veszélyeztethetik" - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

A szervezők szerint több olyan törést is bemutatnak az előadók, melyeket eddig még nem ismertettek máshol. "Az idei évben is sok újdonságról kaphatnak képet a résztvevők. Sajnos a trend nem változik: amit ember hoz létre, az hibát tartalmaz. Így van ez a legújabb rendszerekkel is" - tette hozzá Fóti Marcell.

A konferencián többek között előad Dr. Bencsáth Boldizsár, a BME HIT CrySyS Lab vezetője, a Duqu-férget felfedező magyar kutatócsoport vezetője, aki egy igen trükkös behatolási technikát mutat be az ártalmatlannak tűnő, tehát minden tűzfalon átengedett DNS-lekérdezések átalakításával. Idén először foglalkoznak a böngészők bővítményeinek biztonsági szerepével, mely egy olyan terület, ahol a kártékony kódok egyelőre szabadon terjedhetnek. Balázs Zoltán, a Deloitte vezető tanácsadója saját fejlesztésű kártékony böngészőbővítményeken mutatja be az eddig fel nem ismert biztonsági sérülékenység erejét.

Az egyre inkább teret nyerő mobil eszközök biztonságos használatát illetően Kovács Zsombor mutat majd egy elgondolkodtató iPades példát, hogy lássuk, hogyan kerülhető meg egy alapvetően minden szempontból megbízhatónak hitt alkalmazás, míg Veres-Szentkirályi András, a Silent Signal IT biztonsági szakértője a rövidesen mindent elborító RFID-lapkák biztonsági határait feszegeti.

A részletes program az alábbi címen tekinthető meg:
http://www.netacademia.net/konferencia
4 hozzászólás

Vendég

10 éve, 3 hónapja és 9 napja

Lehetne diákjegy mondjuk..

válasz erre

Vendég

10 éve, 3 hónapja és 9 napja

Évről évre jobb egyébként. Bár a Zsombor nevezetű szerintem tré előadásokat tart, legutóbb a GDF-en láttam, hát mit ne mondjak, nem ér 20 fillért se.

Többiek azonban lehetnek jók.

válasz erre

Vendég

10 éve, 3 hónapja és 9 napja

mondjuk ebugro nem pite de lehet elmegyek, mostanaban kezdem tanulgatni a mobilapp fejleszteset

válasz erre

Vendég

10 éve, 3 hónapja és 9 napja

Elég komoly így ez a rendezvény azért... Van mit tanulnia a nem etikusnak is...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Kisember001 profilja