CeBIT 2010: ION 2-vel szerelt netbook a Gigabyte kínálatában

2010. március 06.
2.0531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az idei CeBIT kiállításról természetesen a Gigabyte Technology sem hiányzik, és több friss fejlesztése mellett kiállította termékkínálatának legújabb ultrahordozhatóját is.

A reflektorfénybe került mini noteszgép Gigabyte M1000N típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegessége, hogy már az nVidia legújabb generációs ION 2 rendszerével van tervezve, ami mellé az Intel Atom központi feldolgozóját társították a mérnökök.

A netbook egy 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontást képes kezelni, a keretébe pedig a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 1,3M pixeles változata, valamint egy mikrofon lett beépítve. A Gigabyte M1000N az Intel fent említett, 1,83GHz-es Atom N470-es processzorával van felvértezve, ami mellé egy 1GB RAM-al feltöltött memóriarendszer párosul. A videorendszert a nyolc darab stream egységgel épített, nVidia GeForce GT218-as grafikus feldolgozó alkotja, aminek köszönhetően a netbook már rendelkezik teljes körű DirectX 10.1 támogatással, és az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása sem okoz neki semmiféle nehézséget. Az adatok tárolásáról egy 250GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, amin a Microsoft legújabb Windows 7 operációs rendszere kapott helyet, de a konfigurációból persze nem hiányzik a kártyaolvasó sem.

A különféle hálózatok elérését egy Ethernet vezérlő, egy WiFi modul, egy Bluetooth adapter és egy 3G modem garantálja. A Gigabyte a noteszgépet egy dokkolóállomással együtt mutatta be, aminek köszönhetően az újdonság felszereltsége tovább bővíthető egy DVD Super Multi optikai meghajtóval és egy HDMI kimenettel. Az új Gigabyte M1000N várhatóan április vagy május környékén fog megjelenni a boltok polcain 500 euró körüli áron.
2 hozzászólás

marco

15 éve, 3 hónapja és 12 napja

Nem rossz kis masina. Viszont az ára kicsit borsosnak tűnik...

válasz erre

Shade

15 éve, 3 hónapja és 12 napja

Oké, ezt is elfogadom. röhögő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CeBIT 2010
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja