Az nVidia bejelentette új GTX 560 Ti gyorsítóját

2011. január 26.
2.6691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi nap folyamán az nVidia hivatalosan is bejelentette az eddig kizárólag csak meg nem erősített híresztelésekből ismert, nVidia GeForce GTX 560 Ti típusjelzéssel ellátott grafikus vezérlőjét, és a gyártó közleményének köszönhetően immár az újdonság teljes technikai specifikációjára is fény derült.

A frissen reflektorfénybe állított videokártya a nagy sikerű Fermi alapokra építkezik, és természetesen a felszereltségében szerepel a DirectX 11 támogatás is. A gyorsító hűtéséről egy új fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

Az nVidia GeForce GTX 560 Ti a 40 nm-es gyártástechnológiával előállított, GF114 névre keresztelt grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 384 darab CUDA magot, 64 darab textúrázó egységet és 32 darab ROP egységet (8 blokk) tartalmaz, a 256 bites adatsínen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. A GPU sebességét 822 MHz-re, míg a shader processzorokét 1645 MHz-re hangolták be a mérnökök, a fent említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az 1001 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4004 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A GeForce GTX 560 Ti egy 4 + 1 fázisú tápellátással lett ellátva (négy fázis a GPU-hoz, egy pedig a memória chipekhez), a működéséhez szükséges plusz energiát pedig két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy mini HDMI kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik még az nVidia SLI csatolófelület sem, így igény esetén kiépíthető akár a kétutas grafikus konfiguráció is.

A gyorsítókártya kínálatában természetesen megtalálható a teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatás is, amiket az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a 3D-s megjelenítést garantáló 3D Vision Surround technológiája egészít ki. A különböző gyártók színeiben pompázó GeForce GTX 560 Ti modellek várhatóan 250 dollár körüli áron fognak megjelenni a boltok polcain.


Az nVidia bejelentette új GTX 560 Ti gyorsítóját - 2. kép



Az nVidia bejelentette új GTX 560 Ti gyorsítóját - 3. kép



Az nVidia bejelentette új GTX 560 Ti gyorsítóját - 4. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Úúúú, ez is de jól néz ki. Csak manapság az 1Gb már kezd néha kevéske lenni. Viszont a 256bit már jó kis gamer kártyára utal.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja