A Silicon Power bejelentette új V55 és S55 SSD tárolóit

2013. április 03.
1.5221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Silicon Power az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy két újabb szériával gazdagodott szilárdtest-meghajtóinak termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonságok a boltok polcaira Velox V55 és Slim S55 típusjelzéssel fognak megérkezni, kialakításukat tekintve pedig a már jól megszokott 2,5 inches termékek sorát színesítik. A szóban forgó háttértárolók magassága azonban már távolról sem azonos, ugyanis míg a V55 a standard 9 milliméteres paraméterekkel gördült le a gyártósorról, addig a Slim S55 alig 7 milliméteres karcsúsággal dicsekedhet, így kiválóan alkalmas lehet ultrabookokban és más ultrahordozható gépekben való használatra is.

A meghajtók a számítógépek 6 Gb/s-os tempóra képes SATA 3.0 interfészéhez lettek tervezve, de természetesen visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA rendszerekkel is. Az SSD tárolók belsejéről a gyártó egyelőre nem sokat árult el, ám egyes források szerint egységesen a Toshiba 19 nanométeres Toggle NAND flash memóriamoduljaiból épülnek fel, amik mellé egy-egy SandForce vezérlőchipet társítottak a tervezők. A bemutatkozó szériák tagjai 60 GB, 120 GB, vagy 240 GB adatot képesek eltárolni. A vállalat adatai szerint az újdonságok nem kevesebb mint 550 MB/s-os szekvenciális olvasási, illetve 440 MB/s-os szekvenciális írási teljesítményt képesek felmutatni.

Az újdonságokra három év garanciát vállal a gyártó, viszont az SSD-k MTBF (üzemidő meghibásodás előtt) értékeit egyelőre sajnos homály fedi. Az új Silicon Power Velox V55 és Slim S55 szilárdtest-meghajtók várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 7 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljagery1113 profilja