Game Channel Évértékelés 2013: számok, legek, statisztikák

2014. január 01.
72.4851
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Lassan talán már mindenki kipihente a szilveszteri buli megpróbáltatásait és túl van a macskajaj gyógyítására szolgáló húslevesen, valamint a 2014-es szerencsét megalapozó lencseadagon, így jöhet egy kis statisztika meg kulisszatitok a Game Channel háza tájáról. Néhány éve volt utoljára évértékelésünk, de 2013-ban annyi minden történt, annyi újítás és jelentős változás volt az oldalon, hogy a bemutatására még ez a beszámoló sem elég, így a legfontosabbakat gyűjtöttük most csokorba. Arról is olvashattok az alábbiakban, hogy mik voltak a legolvasottabb hírek, cikkek, blogok, mihez szóltatok a legtöbben, vagy épp hány barátság köttetett: következzék hát a Game Channel 2013-as évi beszámolója!



Újítások, változások a funkciókban

2013 a nagy újítások éve volt a Game Channel számára. Több olyan funkcióval is előrukkoltunk, amik egyedülállóak, vagy legalábbis ilyen formában nincsenek jelen az online magazinokban. Kezdjük is rögtön a Game Channel Shop-al, ahol ingyen, pusztán a kreditjeitekért cserében vásárolhattok értékes hardvereket, játékokat, gamer és nem gamer relikviákat. A Shop hatalmas népszerűségnek örvend, köszönhetően annak, hogy valóban értékes termékeket tettünk bele, valamint folyamatosan töltjük is fel cool cuccokkal. A legjobban az alaplapok, videókártyák, számítógépházak, egerek és a premierjátékok fogytak, de a különlegességeket is - mint például a sörnyitós pendrive - sokan vittétek.

Másik teljesen egyedülálló szolgáltatásunkat is nagy örömmel fogadtátok, hiszen az official blogok bevezetése óta minden bejegyzés nagyon olvasott és szívesen kommentáljátok is őket. A sort a Kingston bejegyzése nyitotta, majd őket követte a Cooler Master, az Asus, majd az MSI is elindította hivatalos blogját a Game Channel-en. A célunk, miszerint közvetlen kommunikációs csatornát nyissunk a gyártók és a felhasználók között, maximálisan teljesült. Reméljük, továbbra is szívesen olvassátok majd ezeket a bejegyzéseket!

A nyáron történt még egy nagy változás, amit sikerült viszonylag könnyen és fájdalommentesen kiviteleznünk, ez nem volt más, mint a fórumok átrendezése. A Game Channel-en évekig olyan fórum működött, ahol kevés lehetőséget adtunk a témák kezelésére, viszont ti serényen gyártottátok a topicokat, aminek egyszerű káosz lett az eredménye. Megreformáltuk a rendszert, különböző szekciókba csoportosítottuk a témákat és most már az oldalhoz és a ti aktivitásotokhoz méltó fórumunk van, ahol rengeteg érdekes téma található gaming és nem gaming témában egyaránt.

A Shopnak köszönhetően bevezettük a kreditrendszert az oldalra, ami a pontoktól függetlenül gyűlik és a vásárláshoz tudjátok felhasználni őket. A News.zip-ben minden vasárnap kihirdetett a Hét blogja kitüntető cím mellé pedig most már 30 virtuális kredit is jár!


Mérföldkövek az oldal életében

Általában 12-13 aktív szerkesztő dolgozik egyidőben a Game Channel-en és nagyjából két évente jön el az idő, hogy bővítenünk kell csapatunkat. A vérfrissítésre azért van szükség, mert vagy több kollégát kíván a tartalom gyártása, vagy rovatok változatossága, sokszínűsége igényli a változást, illetve természetesen a régi kollégák kiszállása után is be kell tölteni az üres pozíciókat.

Idén a nyár elején jött el az alkalom ismét, hogy a Game Channel Team bővüljön. Több száz jelentkező közül néhány tízet választottunk ki az első és második körben, akiknek megadatott a lehetőség hogy csatlakozzanak hírszerkesztőként és cikkíróként. Az idén nyáron már ötödik éve a Game Channel hírszerkesztői rovatvezetőjeként és amúgy mindeneseként is ismert és nagyra becsült kollégánk, Maniac mellé érkezett a napi hír-betevőt biztosítani IAppearMissing és petike737, akik azóta is rendületlenül ontják a friss infót magukból, de egy ideig darkomen is erősítette a csapatot, neki azonban túl kemény volt a tempó, amit az oldal diktált.

A Shop-ot nagyon megszerettétek

A Shop-ot nagyon megszerettétek


Nagyon fontos mérföldkőként tartjuk számon az oldal életében, hogy a rendszeres MondoCON részvételünk után az egyik legnagyobb európai gamer-shown, a PlayIT-en is saját standot állítottunk, mégpedig nem is akármilyet, hiszen a pálmafák és napozóágyak között vendégünk volt a Cooler Master, aki példátlanul nagy értékben biztosított számunkra ajándékokat, így a többezer látogató, aki meglátogatott minket, nagyon értékes nyereményekkel térhetett haza. A hazai online magazinok közül egyedül a Game Channel állított standot a rendezvényen, ami külön nagy büszkeség számunkra!

Bár rendszeresen jelennek meg print kiadványokban is Game Channel-es vonatkozású írások, mindeddig nem publikáltunk kifejezetten gamer magazinban. Idén ez is változott, a nyomtatásban megjelent PlayIT magazin hasábjain többen is megjelentettünk cikkeket - más gamer magazinok szerzőivel egyetemben.

Az ismertebb közösségi oldalakon jelentősen növekedett követőink száma, Google Plus oldalunk nemrégiben átlépte az 1.650 pluszt, de az igazi mérföldkő egy cél megdöntése volt, ami a GC Facebook oldalának követői számában mutatkozik meg. 2013 végére 4.500 lájkolót szerettünk volna elérni, amit túl is teljesítettünk, hiszen június 6-án megérkezett a 4.000-ik követő, október végén az 5.000-es számot léptük át, majd december 31-én 5.415 lájkolóval zártuk az évet.

Idén először követhettetek nálunk liveblogokat, ahol élőben közvetítettük és magyarul kommenteltük a PlayStation 4 és az XBOX ONE bejelntéseket.

Fontos lépés volt a szerkesztőség életében, hogy a fejlesztői gépeinket és a tesztre használt PC-inket - egyelőre néhány hónapos tesztidőszakra - a közel egy évtizede használt Ubuntu rendszerről migráltuk Windows 8.1-re.

Rengeteg történés volt az életünkben még a fentieken kívül, de ezek voltak azok a momentumok, amiket feltétlenül szerettük volna megemlíteni nektek. Most pedig következzenek azok az adatok, amikre nyilván a legtöbben vártok. Jöjjenek a statisztikák!


A Game Channel 2013-as éve számokban

2013 folyamán 6.074 hírt és 167 cikket írtunk, összesen 8.600.696 karakter mennyiségben, ami 2733 munkaórába telt - nem számítva a teszteléssel, vagy a moziba menéssel, rendezvényre rohanással töltött időt.

Ti 649 bloggal ajándékoztatok meg minket és a nagyvilágot, ami abszolút rekord az oldal életében, soha ennyi blogbejegyzés még nem született egy év alatt.

A regisztrált tagok száma idén 1.248 fővel nőtt és nem meglepő, hogy arányaiban a fiúk száma jóval magasabb, mint a lányoké, hiszen míg a srácok 1.073, a csajok 175 új taggal képviselik nemüket a közösségben. Tavaly az összes regisztrált tag száma 35.032 főre nőtt, amelyből 23.058 a fiú gamerek csapatát erősíti.

A hozzászólások számával sem fukarkodtatok, tavaly 74.669 alkalommal szóltatok hozzá a különböző témákhoz. Az új fórumtémák száma 11.152 volt, amelyből 10.967 a hírekhez, cikkekhez tartozó topicok száma.

A múlt év folyamán 1.292 új barátság köttetett és mindössze 12 alkalommal utasította el a felkérést egy barátnak jelölt tag. Serényen használtátok a szimpátia-jelzőt is, hiszen 813 felhasználói értékelés született, ebből 735 esetben szimpatikusnak jelöltétek az adott tagot. A legtöbb szimpatikusnak jelölést 5t3v3nk3 zsebelte be, akit 37 felhasználó tartott jó fejnek.

A játékadatlapokat sem kerültétek el, 6.743-al nőtt a követett játékok száma tavaly az oldalon és 6.669 játékra nyomtátok a "megvan" jelölést. 5.781 játékot tettetek a kívánságlistátokra 2013-ban.

A kedvencek közé 1.557 cikket, hírt és videót tettetek.

Az első Game Channel stand a PlayIT-en!

Az első Game Channel stand a PlayIT-en!


Cikkeink, híreink oldalait 2013-ban 752.131 egyedi látogató olvasgatta 2.088.214 oldalletöltést generálva, míg az összes GC oldal (főoldal, rovatoldalak, fórumok is) tekintetében 2.121.514 egyedi látogatóról és 5.399.516 oldalletöltésről beszélünk.

A Game Channel mobiloldalait 129.481 egyedi látogató 279.606 alkalommal kereste fel.

A fél éve indult Shopban eddig 94 alkalommal vásároltatok, az első vásárló jezzahun volt, aki 2013-07-28 15:56:15 időpontban vett egy Drippy plüssfigurát. Az első körben a Shopba tett két legnagyobb nyereményre egyazon napon jött össze a kredit a vásárlóknak, az indulás után pontosan negyven nappal. Az ASUS GTS450 TOP videokártyát richie8 tette a virtuális kosarába 2013-08-21 00:20:32 időpontban, míg az MSI nVidia GTX 660 Ti videokártyát totyak zsebelte be néhány órával később, egészen pontosan 2013-08-21 11:48:06 időpontban.


A legek: cikkek, hírek, blogok 2013-ban

Nagyon érdekes, hogy a legolvasottabb cikkek dobogójának legfelső és ezüstérmes fokát is mobil hardvercikk teszt foglalja el. Az Asus Padfone 2 teszt 81.700 olvasással tarolt az első helyen, a második pozícióban a Huawei Ascend Y300 - A tökéletes utód mobiltelefon teszt sem szégyenkezhet a maga 73.678 olvasásával. A dobogó legalsó fokát a Mortal Kombat Komplete Edition foglalja el 70.830 olvasóval.

A hírek olvasásában az első pozíciót a Star Wars 1313: Boba Fett lett volna a főszereplő című hír tette magáévá a maga 6.956 olvasásával. Az első helyezett után fél évvel jött ki, de így is a a második helyig olvastátok a Több neves online áruház is listázta a GTA V PC-s verzióját infobombát, melyre összesen 6.074 alkalommal néztetek rá. Az F1 2013: Végre megvalósulhatnak a legendás versenyek? kérdésre 5.826-szor kerestétek a választ.

A blogok mezőnyében egymástól teljesen eltérő témák kerültek az érmes helyekre. Neurotic Játékvideó felvevő programok. témáját 53.018 olvasó találta érdekesnek, Benny Ray Mortal Kombat Legacy websorozat magyar felirattal írására 47.039-en voltak kíváncsiak, míg richie8 kérdésére, miszerint Lassú a gépem, mit tegyek? 43.008 felhasználó adott vagy kapott választ.

Hozzászólások tekintetében egész más a kép, a cikkek közül az XBOX ONE érkezését vitattátok meg legtöbben és emellett természetesen mi más mint a GTAV teszt fej-fej mellett toporognak az első három helyen, mégpedig a következő megoszlásban: az Xbox Event összefoglaló és a Grand Theft Auto V teszt egyaránt 79 hozzászólást tudhat magáénak, a Microsoft Konferencia E3 2013 77 kommenttel zárta az évet.

Hírek frontján nem meglepő hogy ismét egy XBOX ONE és egy GTA V információ borzolta leginkább a kedélyeket, közéjük ékelődött be egy magyar oldal indulásának híre. A szürreális Petíció indult a GTA V PC-s verziója ellen címet viselő hírt 51-en kommentelték, a Játékleső: Juss ingyen konzolos és PC-s játékokhoz! cím 48 hozzászólást generált a hírnek, míg szorosan a nyomában Az E3-as XBOX ONE játékdemók nVidia kártyás Windows 7 PC-n futottak! felkiáltás topog, amire 46 alkalommal reagáltatok.

A blogok hozzászólásainak mennyisége felveszi a versenyt a cikkek kommentjeivel, bár egy ilyen címmel mint a Dota 2 meghívó osztás! nem lehet mellélőni. DoubleW bejegyzése 81 kommentet eredményezett. Marduk blogja, a Gothic 2: NotR Segítség kezdő mágusoknak 56 hozzászólással büszkélkedhet, míg Yanez kérdőíve, a GAMERTESZT 48 választ kapott.

Ilyen cosplayek tömegesen vannak a GC Facebook oldalán! Lájkoltál már?

Ilyen cosplayek tömegesen vannak a GC Facebook oldalán! Lájkoltál már?


Utoljára maradt a legtöbb értékelést kapott írások toplistája, jöjjenek először a cikkek.
A 2013-as felhozatalban a teszteket értékeltétek a legtöbbször. Az első helyen a Deadpool áll 36 értékeléssel, a második pozíciót foglalja el a Grand Theft Auto V 35 kesztyűvel, a bronzérmet pedig a Call of Juarez: Gunslinger zsebelte be 31 véleméynnyilvánítással.

A hírek legtöbbet értékelt listája elég változatos. A sort az Ilyen lenne ma a DOOM nyitja 25 kesztyűvel, a második és harmadik helyen a CoD: Ghosts 6GB RAM Lock - az Activision utánajár a problémának, valamint a A GameStop szerint még 2,3 millió ember vár PlayStation 4-re a tengerentúlon tanyázik, egyaránt 23 tetszésnyilvánítással.

A legértékeltebb blogokat Dorcika Újabb rajz-pakk-ja nyitja 26 véleménnyel, nem sokkal lemaradva Yanez blogja, a Társkeresek következik 24 kesztyűvel, a harmadik helyen pedig totyak bejegyzése, az A világ legritkább videojátékai csücsül a maga 22 tetszikelésével.


2014.

Rengeteg tervünk van 2014-re, de ezek nagy része most még nem publikus. Egyelőre tesztállapotban, de már készen van néhány új közösségi funkció, ilyenek például a játékostárs keresése, vagy az egy településen élők könnyebb egymásra találása, de ide sorolhatnánk még egy játék megkeresését a legjobb áron, a legközelebb eső boltban... A többi közösségi fejlesztés maradjon titok, de abban biztosak lehettek, egyik sem lesz haszontalan.

Sok kritikát kap a blog szerkesztésének hiánya - jogosan. Jelenleg is fejlesztés alatt áll egy előnézeti funkció, valamint egy utólagos szerkesztési lehetőség is, valamint az egyedibb blogoldal kinézet is az első negyedévben érkezik. Ennek első jeleit már láthatjátok néhány aktívabb blogger oldalán a blog fejléc képében.

Évek óta ugyanúgy néz ki és nem is valami überfaja, ezért megújul a mobilos felület. Ez már biztos. Hogy mikor, na az egy nagy kérdés számunkra is. De be van tárazva az idei évre.

Még több official blog érkezik. Mert szeretitek, mert a gyártók is szeretik, és mert mi is szeretjük.

Bővül a Shop. Az elmúlt fél évben is folyamatosan töltöttük brutál cumókkal, de idén még jobban rákapcsolunk. Több játék, több PC és XBOX. Persze mellette a PS vonal is marad, no para.

Aztán van egy terv, ami elszakad az online világtól és jelenlegi állapotában Top Secret besorolás alatt van. Annyit viszont megsúghatok, hogy plasztikkártya, olcsóbb vásárlás és boltok kombinációja szerepel benne! Jajjjj, lehet hogy sokat mondtam?

Az új évben is minden nap reggeltől éjszakáig Veletek vagyunk, a legfrissebb híreket, információkat, teszteket és érdekességeket hozzuk Nektek folyamatosan. 2014-ben is számítunk Rátok, mert Ti is számíthattok ránk. A Game Channel Tőletek és Veletek a legnagyobb független gamer magazin! Köszönjük, hogy velünk vagytok!
27 hozzászólás

marco

11 éve, 1 hónapja és 8 napja

jezza, kpal: örülünk hogy itt vagytok!mosolygó smiley

Warusz: bizony, most nekünk is gond, mert Mondon is kint szoktunk lenni, épp a szombati napon, de idén a PlayIT-en leszünk kint. Ha tudsz, várunk szeretettel, egy üdítőre a vendégem vagy.mosolygó smiley

Matteo_GS: Erőteljes Asus FB ráhatás.röhögő smiley Úgy emlékszem, kint volt az oldalon...

válasz erre

Matteo_GS

11 éve, 1 hónapja és 8 napja

bakker, a padfone 2 cikk lett a legolvasottabb? kemény mosolygó smiley

válasz erre

Warusz

11 éve, 1 hónapja és 8 napja

óó emlékszem a standotok környékén kb 3x mentem el, csak annyira nem tudtam meg mi van ott, hogy gyorsan tovább álltam szomorú smiley. az ideire még nem tudom ki nézek-e, mert a Mondocon is azon a napon lesz amire szintén ki szoktam járni. De ha kitudok nézni délután akkor meg keresem a standot 1-2 fénykép erejéig ha oda lehet férni röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 8 napja

suliban vagyok,ezért nem jelentkezek itt be,de amúgy jezzahun vagyok... örülök hogy benne voltam a cikkben mint első vásárló... azóta megbékéltem a plüssel,ott virít a szobámban...mosolygó smiley jó év volt... örülök hogy gc tagja lehetek!!! marconak és mindenkinek köszönettel tartozok!!!
Jezzahun

válasz erre

kpal

11 éve, 1 hónapja és 11 napja

végre egy oldal Magyarorszagon ahol minden adott a jó hangulathoz , örülök itt lehetek mosolygó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 1 hónapja és 11 napja

Újfent köszönjük a gratulációkat.

Ennél nagyobb hajtóerő nem létezik!mosolygó smiley

válasz erre

WillThaWheel

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Szép adatok! Az egyik királyság ebben az évben az volt, hogy megismertem ezt az oldalt. mosolygó smiley

válasz erre

LolZ

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Örülök hogy vannak még ilyen jó siteok mint ez.röhögő smiley Szerintem a legtöbbünk ebben az évben is itt lesz.De én biztosan.mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Hol lehet reklamálni a kevés cosplayes kép miatt? 2014-es tervek élére kérném ezek számának bővítését! A második rDAVE további megtűrése lenne itt az oldalon. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

GC 4EVA!mosolygó smiley Imádom ezt az oldalt, rss-be is be van fűzve.

Szuperek az eredmények és nagyon tetszik hogy a jövőt is így megtervezitek!

válasz erre

Benny Ray

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

Szeretem az évértékelőket. röhögő smiley

válasz erre

simply red

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

Szenzációs összefoglaló, gartula!! Ritkán olvashatok ilyen professzionálisan megfogalmazott írásokat! Sok sikert a továbbiakhoz!! mosolygó smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja