Saints Row 2 teszt

2009. február 11.
82.7451
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Elég hálátlan feladat a GTA legújabb epizódjának a PC-s portolása után egy GTA-klónnak kikiáltott játékról tesztet írni. Ezért is szeretnék elhatárolódni az említett vetélytárstól és kizárólag a Saints Row 2 apróságait megemlíteni, ugyanis attól, hogy a Grand Theft Auto tette le a stílus alapjait, még nem azt jelenti, hogy más ne tudna hatalmasat alkotni ebben a kategóriában. Persze a hasonlítgatások útvesztőiben néha nem kizárt, hogy el fogok veszni, ezt bocsássátok meg nekem...

/>
Saints Row 2 teszt - 2. kép

Az alkotás első részének a PC-s tábor csak távolról integetett, így sokaknak rejtély lehet egy-két elem a játék sztorijában, bár a fejlesztők figyeltek erre is és túl sok utalást nem tettek a múltat illetően. 2006 iskolakezdése környékén jelent meg Xbox 360 exkluzívként a Saints Row első része, mely hagyományt szerencsére a második résszel nem követtek az illetékesek és egy nagyon is szerethető játékot dobtak össze nekünk, igaz egy kis késéssel a konzolos verziókhoz képest, de ezt már megszokhattuk.

Maga a történet egyáltalán nem tartalmas, egy börtön kórházi osztályán ébredünk néhány év alvás után, ugyanis sikeresen felrobbantunk egy úszó alkalmatosságon. Természetesen a börtön számunkra nem megváltás, így néhány perc ébrenlét után meg is lépünk onnan, rögtön belecsöppenve a játék velejébe. Ezután nem is lehetne más a feladatunk, mint a jó öreg 3rd Street Saints bandánkat (alias lilák) feltámasszuk a porból és a szabadon bejárható környezetként megkapott várost teljes egészében bekebelezzük, magunkénak tudjuk, lilára fessük.


Saints Row 2 teszt - 3. kép

Velünk szemben három (pontosabban négy, de az hivatalos szerv és a végén kerülünk csak velük összetűzésbe) frakció fog állni, a sárgák, a zöldek és a pirosak, természetesen ők is mind a hatalmat akarják, de szépen beleköpünk a levesükbe. A célunk, a rivális bandák eltörlése a föld színéről, aminek érdekében számos feladat vár ránk, nem beszélve a nehezebbnél nehezebb kihívásokról. Nagy meglepetéseket tehát a történet nem fog okozni, de az igazi varázsa nem is ez a játéknak, hanem sok más apróság.


Saints Row 2 teszt - 4. kép

Eleinte félve álltam hozzá a játékhoz, hiszen az előzetesekből egy igazi fekete rap kultúra tagjaként kellett volna érvényesülni, legalábbis nekem ez jött le, tévesen. A kezdő percekben már kezünkbe kapjuk a karaktergenerálás lehetőségét, melyekkel szinte szó szerint csodát lehet művelni. Az emberek általában ilyenkor megpróbálják saját magukat leformázni, nekem sikerült is, így előre is elnézést, ha mindegyik képen egy lóhajú úriembert láttok, ő én vagyok a játékban... Ez az opció nem ismeretlen, nem új keletű dolog, de a szinte minden részletre kiterjedő generálási folyamat és maga a tudat, hogy megformálhatjuk virtuális önmagunkat, valami hihetetlen jó érzés tud lenni, hiszen a való életben nem hajthatunk bele az unszimpatikus gyalogosokba az autónkkal, de még a piros lámpán sem szívesen hajtunk át, hogy a nyilvános lövöldözésekről és a motoros száguldozásokról ne is beszéljek.

Ha még valakinek nem esett volna le, a játék sandbox stílusban fogant, tehát hatalmas szabadon bejárható környezetet kapunk, melynek minden négyzetmétere már az első percektől fogva bejárható, nincsenek korlátozásaink. A környezet nagyon interaktív, a gyalogosok élnek, az élet zajlik, rengeteg tárgyat felvehetünk, elmozdíthatunk (szinte mindent), így például küzdhetünk parkolóórával, szemeteszsákkal, de még bárszékkel is, szinte mint a való életben. Tehát eddig jelesre vizsgázott a játék, de van itt még mit kifejteni.

Saints Row 2 teszt - 5. kép

Érdekes húzás, hogy a fő sztorivonalba azonnal nem kezdhetünk bele, ugyanis tulajdonképpen egy senkik vagyunk még a városban, ezért respectet, alias tiszteletet kell kiharcolnunk magunkat. Ezt úgynevezett aktivitásokkal lehet megszerezni, amik nem a "mondjam vagy mutassam" elvet követik, hanem idétlen és sokszor morbid feladatokat takarnak. Itt lép érvénybe a másik fő pozitívuma a játéknak, ugyanis rengeteg, tényleg iszonyatosan sok ilyen történeten kívüli küldetéssel találkozunk, bármelyiket, bármikor megkezdhetjük és számukon talán csak morbiditásuk tesz túl. Természetesen más módja is van a respect szerzésnek, például rivális banda nyilvános kivégzése, vagy tag-jeik (falfirka) átmázolása után is jár némi tisztelet, hogy csak ezt a két példát említsem meg.


Saints Row 2 teszt - 6. kép

Az említett aktivitásokból is szeretnék kiemelni néhány példát, hiszen tényleg találunk köztük elmebeteg dolgokat. Megtehetjük, hogy egyszerű, nem vérre menő versenyeken veszünk részt (földön, vízen egyaránt), de akad olyan őrültség is, mint amikor gazdag bácsik házait vagy híres emberek szobrait kell beteríteni vastagon egy szívatókocsi tartalmával, ami jó esetben emberi salakanyag, hogy ilyen szépen fogalmazzak. De az abszolút kedvenc mégiscsak az, amikor azt kapjuk feladatként, hogy adott idő alatt, minél jobban összetörjük magunkat. Hadd ne mondjam el mekkora poén kiállni az autópályára és szembefutni egy nem éppen lassan közeledő kamionnal, majd nagy durranással kilométereket repülni, aminek eredménye, ha jól irányítottuk az esést, egy újabb koccanás lehet valami másik négykerekű alkalmatossággal. Hihetetlen élmény komolyan, bár ez legalább olyan morbidnak hangzik, mint amilyen maga az aktivitás is. Eredményképpen persze pénzt és respectet kapunk, a sok sérülés mellett...


Saints Row 2 teszt - 7. kép

Ha elég tiszteletet mutat már a számlálónk és pénz is van dögivel a bankszámlánkon, neki is indulhatunk a történetnek, ami sok meglepetést nem fog nyújtani, csak robogunk előre, mint egy több tonnás úthenger, elsöpörve utunkból minden riválist, akik sokszor szeretnek majd visszajárkálni az általunk elfoglalt területekre, bosszantani minket. Mi természetesen ilyenkor kellő tűzerővel felszerelkezve kifüstöljük őket, hogy tudják merre hány lépés, ebben a városban mi leszünk a király csávók... Ha már a tűzerőnél tartunk meg kell említeni a fegyvereket is, melyek a valóságról mintázott és tulajdonképpen szokványos darabok. Az ütő alkalmatosságoktól kezdve a pisztolyokon át a golyóköpködőkön keresztül még rakétavetőkkel is találkozunk, tehát felhozatal itt is van rendesen. Lőszerhiányban szenvedni szinte sohasem fogunk, hiszen elhullt ellenfeleink tárait szépen felszedegetjük, ha mégis kitörne a lőszerválság, számos bolt áll a rendelkezésünkre, hogy pótoljunk, vagy felszerelkezzünk.

Saints Row 2 teszt - 8. kép

Az alkotás egyébiránt számos lehetőséget tartogat még pénzszerzésre és költésre is természetesen. Vásárolhatunk magunknak házakat, üzleteket, ruhákat, kiegészítőket. Házainkat további kemény dollárokért testre szabhatjuk, csinosíthatjuk, amiért újabb respect lesz a jutalmunk, üzleteinkből minden nap bevételünk származik, míg ruhákkal bármikor teletömhetjük szekrényünket. A kiválasztott ruhákat, kiegészítőket egyébként még vásárlás előtt testre szabhatjuk, számtalan módon átalakíthatjuk, ezzel is növelve a hasonlóságot virtuális és élő egonk között.

Gondolom sokan kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen verdákba vagy kétkerekű csodákba pattanhatunk be, ha betöltjük a Saints Row 2-t. Nos, a fejlesztők itt egy okos döntést hoztak, ugyanis számos valóságban nem létező járgánnyal találkozunk, de rengeteg olyan jármű is akad, melyre ráismerhetünk, még márkajelük is hasonló, de a jogi következmények elkerülése végett, ezeket szépen módosításnak vetették alá, aminek az eredménye egy majdnem olyan járgány, mint amilyennel a valóságban is találkozhatnánk. Példának okáért én találkoztam Chrysler-el, Chervrolet-tel, Ford-dal és még sorolhatnám napestig, hogy mikkel, a Lada természetesen kimaradt a sorból, szerencsére... A járműveinket értelemszerűen megvásárolhatjuk vagy csak úgy lazán ellophatjuk, legyen szó motorról, autóról, kamionról, repülőgépről, helikopterről vagy éppen egy átlagos hajóról. Gépek tehát szép számmal állnak a rendelkezésünkre, felsorolni is nehéz lenne mindet. Bármilyen utazó csoda is kerül a birtokunkban, lehetőségünk lesz betenni saját garázsunkba, ahonnan bármikor előcsalhatjuk őket, sőt, a megfelelő helyen még szabad alakításnak is alávethetjük bármelyiket, magyarán tuningolhatjuk, saját ízlés szerint...


Saints Row 2 teszt - 9. kép

Maga a környezet szépen kivitelezett, kellő változatossággal lett felvértezve. Mint ilyenkor lenni szokott egy szigeten ténykedünk, tehát bármerre is megyünk, tengerpartba ütközünk. A nyomornegyedektől kezdve, a gazdag lakótelepeken át, egyszerű üzletsorokkal is találkozunk többek között, nekem egyedül a komolyabb hegyvidékes tájak hiányoztak és az erdős-rétes helyszínek, amelyekkel ugye a vetélytárs szépen tömve volt. Ennek ellenére mégis kellemes látvány tárul elénk a játékban, én rengetegszer csak felpattantam egy motorra és hallgattam a rádiót, miközben gyönyörködtem a városban...


Saints Row 2 teszt - 10. kép

Apropó rádió és zenék. Na itt volt a következő pont, amikor azt mondtam, ez a játék kiváló, ugyanis a rádióadásokban és zeneszámokban a Saints Row 2 köröket ver bármelyik vetélytársára a stílusban. Minden zenei közegből érkező játékos simán megtalálhatja a számításait, hiszen a Hip-Hop-tól kezdve a Klasszikus zenén át a Metalig bezárólag minden stílus jeles képviselői sorakoznak fel hallgatásra. Mivel nem titok, hogy én a keményebb zenék közegéből érkeztem, nálam itt dobbant meg igazán a szívem, hiszen olyan zenekarok kiváló számaival találkoztam, mint a 3 Inches Of Blood, az As I Lay Dying, a Trivium vagy éppen a The Black Dahlia Murder, melyek sokszor alapból is felkerülnek nálam a lejátszóba, hát még ha egy játékon belüli rádióban csendülnek fel. De kiemelném még egyszer, nem csak brutál zenék szólnak a rádiókban, hanem más kellemes hallgatnivalók is. Ha szeretnénk, megtehetjük, hogy saját rádióadást állítsunk össze, kikapcsolhatjuk a többit, hogy alapból ne szólaljanak meg, de a legjobb opció mégis csak most következik és itt tényleg eldobtam az agyamat. Ez pedig nem más, mint a virtuális CD bolt, ahol játékbeli dollárokból újabb zenéket pakolhatunk a felhozatalba. Hadd ne mondjam, fél órát minimum szöszmötöltem egy tökéletes összeállításon.


Saints Row 2 teszt - 11. kép

Eddig tulajdonképpen csak jót meséltem a játékról és minden szavam igaz is volt, tényleg hamar megszerethető, már ha van elég vasunk a futtatásához. Az ajánlott gépigény ugyanis sajnos egyáltalán nem tükrözi a valóságot, olyannyira nem, hogy 4 GB memória mellett is hihetetlen szaggatásokat volt képes produkálni az alkotás, legalábbis akkor, ha egyszerre sokan voltak jelen a képernyőn és gyorsan is váltakoztak a képkockák. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a játék sajnos azt kell mondjam, hihetetlenül csúnya, ehhez pedig nem igazán passzol a magas gépigény. Ha ironikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a Saints Row 2 ebben az esetben egy húron pendül a Grand Theft Auto negyedik részével, bár ott a látvány sokkal szebb volt annál, mint amit itt látunk. Azt pedig meg sem merem említeni, hogy néha hihetetlen bugokkal lehet találkozni a játék egyes pontjain, melyek elég bosszantóak és velem megesett az is, hogy egy küldetést ötödször kezdtem el, ugyanis képtelen volt megmutatni nekem a játék, egy hiba miatt, hogy hová is kellene mennem. Ez a két dolog tehát a produkció igazi nagy hibája és hiányossága, sajnálom, hogy ilyennel elrontották az amúgy nagyon jó összképet...

A történethez hozzátartozik ugyan, hogy már megjelent az első sebtapasz a játékhoz, amivel egy kis teljesítményjavulás elérhető, így a 4 GB RAM alatt már egyáltalán nem találkoztam szaggatásokkal, de kétlem, hogy ez a fele ekkora memóriával rendelkezők gépén is így lenne. A sebtapasz egyébként javított néhány bugot is, de számuk még így is rengeteg, amit bizonyára javítani fognak az elkövetkezendő hónapokban. Ha még a grafikánál és a hozzá kapcsolódó dolgoknál tartunk, meg kell említeni a játék fizikáját is, ami hagy maga után némi kívánnivalót. Az autókat összetörni elég nehéz alapjáraton, bezzeg ha éppen üldözünk valakit, úgy törnek, mint a ropi. Ez egyértelműen a fejlesztők játéka volt, a nehezítési faktor magasabbra vitelének érdekében, ami így egy kicsit elvesz az összképből és mosolyt is csal az arcunkra.

Saints Row 2 teszt - 12. kép

Maga az irányítás is egy kicsit felemás és muszáj leszek belekötni. Billentyűzeten nekem túl érzékeny volt a vezérlés(legalábbis a járműveké), amit még finomítani sem tudtam sajnos, bármennyire is erőlködtem. Sokszor gondok akadtak a kamerakezeléssel is, bár ez elenyésző, mégis azt mondom, erre is kicsit jobban koncentrálhattak volna a fejlesztők...

Ha az elhangzottakat összedobjuk egy turmix gépbe és jól megpörgetjük párszor, akkor egy érdekes végeredmény születik. Néhány opciónak és eredeti ötletnek hála hihetetlen hangulatosra sikeredett a játék, amihez ha egy csodálatos grafika és bugmentesség társulna, akkor minden téren tökéletes lenne. De mivel megvannak a maga hibái, csak és kizárólag az iszonyatosan jól eltalált hangulata miatt tudom bátran ajánlani, hiszen amire termett, arra tökéletesen megfelel. Ha meguntad a Grand Theft Auto-t vagy csak szeretnél egy hasonló stílusban fogant, kiváló játékot a polcodon tudni, akkor ajánlatos vásárolni való...

#tv#

Saints Row 2 / Tesztplatform: PC

a polcon a helye
  • Stílus: sandbox
  • Megjelenés: 2008. január 16.
  • Ár: Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • hangulatos
  • király zenék a rádióban
  • szinte minden testre szabható
  • néhány küldetés beteg
  • bugok
  • csúnya grafika
  • optimalizálatlan
  • MI hiányossága
  • Hang
    10
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    8
  • Hangulat
    10
8.8
Saints Row 2 apróságait megemlíteni, ugyanis attól, hogy a Grand Theft Auto tette le a stílus alapjait, még nem azt jelenti, hogy más ne tudna hatalmasat alkotni ebben a kategóriában. Persze a hasonlítgatások útvesztőiben néha nem kizárt, hogy el fogok veszni, ezt bocsássátok meg nekem... '>
Saints Row 2 apróságait megemlíteni, ugyanis attól, hogy a Grand Theft Auto tette le a stílus alapjait, még nem azt jelenti, hogy más ne tudna hatalmasat alkotni ebben a kategóriában. Persze a hasonlítgatások útvesztőiben néha nem kizárt, hogy el fogok veszni, ezt bocsássátok meg nekem... '>
12 hozzászólás

Aj Styles

14 éve, 4 hónapja és 11 napja

tleg elég fura videó, ahogy megnéztem néztem szépen.mosolygó smiley

válasz erre

marco

14 éve, 4 hónapja és 14 napja

A cheat oldalon fent van. A telefonszámok között megtalálod.

http://www.gamechannel.hu/cheatek/pc/saints_row_2/2793

válasz erre

Vendég

14 éve, 4 hónapja és 14 napja

SZIASZTOK!nekem a saint row 2 játékhoz szükségem van pénz kódra aki tud segítsen nagyon megköszönném E-mail cím:atyo17@freemail.hu' target='_blank' rel='nofollow'>patyo17@freemail.hu pls segítsetek!

válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 13 napja

ez a video Furameglepődött smileyconfused:

válasz erre

Vendég

16 éve, 2 hónapja és 6 napja

Eléggé Furameglepődött smileyszomorú smileymeglepett smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja

ja nekem is kéne a saints row 2 pc kulcsa nagyon kéne nekem is kösziszomorú smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 14 napja

kéne a cd kulcsszomorú smiley PLZ nagyon kell!

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 12 napja

Nagyon király

válasz erre

pokemon

16 éve, 4 hónapja és 24 napja

nagyon jo ez a jatek lesz gta 5 is

válasz erre

Vendég

16 éve, 5 hónapja és 5 napja

ez a játék túl uncsi és még durva is ez csicska egy játékmeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 5 hónapja és 5 napja

sya

válasz erre

Corey

16 éve, 5 hónapja és 8 napja

Nagyon komoly JÁTÉK!!!!!!!!röhögő smileykacsintó smiley

válasz erre
Saints Row 2
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja